Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam bio na termin-Noks 3-4/profesionalni vozac.
Mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen ambasadom, termin mi je bio u 07i45 tada su radila 3 saltera za predaju vize i jedan za dopunu. Sve sam zavrsio za 15min, i sada samo ocekujem poziv za vizu. Sto se tice formulara, nasao sam se sa Jovom (europa agencija) koji mi je sve zavrsio za 500 din i slozio dokumentaciju. Kod 95 nisam imao, ali sam imao dokument da cu to zavrsiti u Nemackoj, tahograf karticu nisu trazili. Pitali su me za znanje jezika, rekao da znam samo osnove i onda mi je zena postavila na Nemackom pitanje u kom gradu u Nemackoj idem, rekao samo ime grada i to je to. Bez stresa samo, skupite svu dokumentaciju, i sve ide posle lako.
Ja sam skupio sve fali mi još samo Handelsregister pa se razmišljam da ga naručim on-line(13€) i da mi stigne na mail i ja da ga štampam ili moraju oni da ni šalju fizički odande!Čudi me da nisu tražili taho karticu!
U svakom slučaju sve najbollje i da vas što pre zovu na viziranje
 
Za radnu knjizicu ne znam pa se nadam da ce ti odgovoriti neko drugi.

A ono prvo imas nekoliko webisteova preko kojih se to radi. Popunis podatke i u roku od sat vremena max ces dobiti na mail taj dokument. Pitaj poslodavca da ili to uradi za tebe ili ti pomogne da popunis sam. Nije tesko i brzo ide. Evo pogledaj. Ja sam koristila ovaj website https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/

Da li je dovoljno samo odštampati taj dokument sa mail-a ili moraju fizički da ga pošalju poštom
 
Konkretno mislim da je firma valjanja , Nemacka, koja posluje duži period... Kod mene je slučaj da imam ugovor na 30 radnih sati , neto Plata 1250€, plus dodatni posao( privatno lice, ne pravni subjekt) na 450 e mesecno. Ugovor o zakupu Stana (52 kv. metar )na 450€ I nikakvih podpitanja i problema nije bilo.

Kako si dobio ugovor za dodatni posao, takozvani neben job?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top