Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam neku sliku neznam kako da je postavim al mislim da je to to , a sta je hadelsregisterauszug ?

- - - - - - - - - -

Imam neku sliku neznam kako da je postavim al mislim da je to to , a sta je hadelsregisterauszug

- - - - - - - - - -

Imam neku sliku neznam kako da je postavim al mislim da je to to , a sta je hadelsregisterauszug

- - - - - - - - - -

Za vozaca kamiona LKW

- - - - - - - - - -

Za vozaca kamiona idem LKW

HDR potvrda cod95 potvrda poslodavca.jpg
ovo je potvrda poslodavca da će se školovanje za code 95 obaviti u nemačkoj

Na predavanju samo sedeo,cutao i slusao..a ja sam rekao u ambasadi da sam slusao na hrvatskom da ne bih imao problema..na nemackom su bila predavanja 5 dana po 7 sati..

I ja sam razmišljao da odem gore to da završim pre početka rada ali s'obzirom koliki su indijanci u ambasadi i nisu čuli za module neću ništa da plaćam i ulažem dok ne dobijem vizu

Mozes li napisati koji noks, zanimanje i konkretno zasto odbijenica

3-5, EL.INSTALATER, tipa nedovoljno velika satnica za Hamburg od 12,5€/s, traze minimum16,35€/s, ja dobio novi ugovor na 14,75€/s to je maximum sto gazda daje. I neku potvrdu da je ta satnica kao tamo prihvacena... inace sam zakazao termin 11.09.2017god,
a dobio termin za 22.05.2018god, 26.06.2018 dobio odbijenicu. Predao sam zalbu ima oko 1,5 ned. unazad.

3-5, EL.INSTALATER, tipa nedovoljno velika satnica za Hamburg od 12,5€/s, traze minimum16,35€/s, ja dobio novi ugovor na 14,75€/s to je maximum sto gazda daje. I neku potvrdu da je ta satnica kao tamo prihvacena... inace sam zakazao termin 11.09.2017god,
a dobio termin za 22.05.2018god, 26.06.2018 dobio odbijenicu. Predao sam zalbu ima oko 1,5 ned. unazad.
Sta si u zalbi napisao. Jesi im dao novi ugovor?

Pozdrav svima.

S obzirom da pratim stanje za NOKS 6-8 jer sam i sam predao za plavu kartu, na osnovu informacija koja sam prikupio stanje je sledeće:
- NOKS 6-8 plava karta - stigli su do 23.4.2018
- NOKS 6-8 Ausbildung - stigli su do 23.5.2018

Pišite ukoliko neko ima još informacija pa da ažuriramo datume.

To je otprilike to sto i ja znam. Mozda jedino 24. 04. 2018. Za plavu kartu i visokokvalifikovane. Kada ste se vi registrovali?

Tako je. Tako pise na sajtu.

Tako pise na informatoru i nije istina sve sto pise u njemu, molim da se prekine sa sirenjem dezinformacija. Potvrda od poslodavca da cete zavrsiti kod95 u nemackoj je obavezna i izvod iz registra je obavezan bez obzira sta pise u informatoru. Ljudi ce doci u nezgodnu situaciju ako nastavite ovo da radite, hvala.

Jao hvala vam ... Pa kad odprilike bi sad deili opet i da li mislite da sam u sledeci krug? 18. 12. Sam poslala zahtev

Poslednje termine su delili za 10.08. Mislim da je realno da ocekujemo svaki dan da dele dalje jer su u poslednjih par podela delili manje termina u vise navrata... Pretpostavljam da mozete ocekivati termin u avgustu ili najkasnije u septembru....ali to je samo moja slobodna procena.....Do Vaseg datuma prijave ima jos 5 dana posto je poslednji podeljen od 13.12, pa moguce da cete dobiti u sledecoj podeli....

Tako pise na informatoru i nije istina sve sto pise u njemu, molim da se prekine sa sirenjem dezinformacija. Potvrda od poslodavca da cete zavrsiti kod95 u nemackoj je obavezna i izvod iz registra je obavezan bez obzira sta pise u informatoru. Ljudi ce doci u nezgodnu situaciju ako nastavite ovo da radite, hvala.

Iskustva su jednako bitna, po mom mišljenju i bitnija od informatora! Mada svašta i ljudi pišu- imam utisak da su neki ljudi namerno pisali da su im u ambasadi tražili potvrdu iz slo za code 95 što nema veze sa mozgom!
Mene zanima da li kopije dokumenata koje su potrebne za vozače moraju biti overene apostile pečatom (mislim na pasoš i na ovu potvrdu iz Pio )

Iskustva su jednako bitna, po mom mišljenju i bitnija od informatora! Mada svašta i ljudi pišu- imam utisak da su neki ljudi namerno pisali da su im u ambasadi tražili potvrdu iz slo za code 95 što nema veze sa mozgom!
Mene zanima da li kopije dokumenata koje su potrebne za vozače moraju biti overene apostile pečatom (mislim na pasoš i na ovu potvrdu iz Pio )

Ne treba pecat na ta dva dokumenta jer u slucaju pasosa donosite original na licu mesta koji se ocitava, a pio ne treba takodje, to izvadite pre nego sto odete na termin, najbolje kada dobijete mail sa terminom.

Drugari,
termin sam imao prosle sedmice 26.07.2018 (NOKS 6-8), bio sam na salteru D, veoma ljubazna gospodja, radila su 4 saltera koliko sam mogao da vidim u tom trenutku, predao sam papire za 15 minuta se sve zavrsilo. Kod mene u ugovoru nije stajala neto plata pa nisam mogao da predam kao Plava karta nego kao Visokoobrazovani, razlika je u tome kako mi je rekla zena na salteru da ukoliko idem kasnije na spajanje porodice onda sa Plavom kartu supruznik/ca ne mora da ima polozen niti jedan nivo jezika, dok sa drugom opcijom mora A1. Minimalna bruto zarada za plavu kartu za deficitarna zanimanja je 3380e, na moju platu od netto 2000e ja sam imao 3180 brutto za regiju kojoj pripada Berlin, tako su mi naknadno poslali iz firme za koju treba da radim kao inzenjer gradjevinarstva. Sve ide veoma jednostavno za predaju papira, pre nego sto se dodje do saltera a kada se prodje sigurnosna kontrola, ima salter na kojem vam pregledaju dokumente i sloze onako kako bi trebalo da bude, ako negde niste nesto popunili ili potpisali, to vam gospodja na tom salteru daje da to doradite i onda vam kazete na koji salter da predate dokumente. Cekam jos da mi jave za vizu nadam se da ce uskoro biti i da bude pozitivan odgovor pa vam se posle toga javljam, puno pozdrava......

Registar-gewerbe jeste obavezan..pre 2 meseca vozac bio na terminu,nije imao potvrdu od poslodavca,medjutim pita ga sluzbenica imas li kod95,on kaze imam u autu,nisam doneo jer sam cuo da ne priznajete iz Slovenije..ona mu rekla da ako mu je blizu auto odmah da ode po kod95..doneo i sve je bilo ok..ko ima slovenski slobodno neka ponese,a pre termina neka i od poslodavca obezbedi ako moze tu potvrdu..jer je kod nasa deploma za taj posao ako mogu tako reci i moraju da uvaze slovenski,jer je iz EU..

Drugari,
termin sam imao prosle sedmice 26.07.2018 (NOKS 6-8), bio sam na salteru D, veoma ljubazna gospodja, radila su 4 saltera koliko sam mogao da vidim u tom trenutku, predao sam papire za 15 minuta se sve zavrsilo. Kod mene u ugovoru nije stajala neto plata pa nisam mogao da predam kao Plava karta nego kao Visokoobrazovani, razlika je u tome kako mi je rekla zena na salteru da ukoliko idem kasnije na spajanje porodice onda sa Plavom kartu supruznik/ca ne mora da ima polozen niti jedan nivo jezika, dok sa drugom opcijom mora A1. Minimalna bruto zarada za plavu kartu za deficitarna zanimanja je 3380e, na moju platu od netto 2000e ja sam imao 3180 brutto za regiju kojoj pripada Berlin, tako su mi naknadno poslali iz firme za koju treba da radim kao inzenjer gradjevinarstva. Sve ide veoma jednostavno za predaju papira, pre nego sto se dodje do saltera a kada se prodje sigurnosna kontrola, ima salter na kojem vam pregledaju dokumente i sloze onako kako bi trebalo da bude, ako negde niste nesto popunili ili potpisali, to vam gospodja na tom salteru daje da to doradite i onda vam kazete na koji salter da predate dokumente. Cekam jos da mi jave za vizu nadam se da ce uskoro biti i da bude pozitivan odgovor pa vam se posle toga javljam, puno pozdrava......

Hvala na detaljnom objasnjenju.
Kog datuma ste se registrovali?

Registar-gewerbe jeste obavezan..pre 2 meseca vozac bio na terminu,nije imao potvrdu od poslodavca,medjutim pita ga sluzbenica imas li kod95,on kaze imam u autu,nisam doneo jer sam cuo da ne priznajete iz Slovenije..ona mu rekla da ako mu je blizu auto odmah da ode po kod95..doneo i sve je bilo ok..ko ima slovenski slobodno neka ponese,a pre termina neka i od poslodavca obezbedi ako moze tu potvrdu..jer je kod nasa deploma za taj posao ako mogu tako reci i moraju da uvaze slovenski,jer je iz EU..

Baš na taj post o tom liku i autu sam ranije mislio! Izgleda mi kao da ga je pisao neko od ovih što vode u slo za 600€ pa da navuku narod! Dakle ako imate potvrdu ponesite(mislim da se ovo podrazumeva kad ste vec dali 600€ al ajde)- ako nemate code a planirate da radite u nemačkoj ne bacajte pare za slovenacku potvrdu jer je provereno NE priznaju u određenim pokrajinama! Probali su ljudi u De da isteraju i preko advokata da im se prizna i koliko sam shvatio uslov je bio da su imali prebivalište u slo u trenutku polaganja coda!

Naravno da treba da ponesete sve sto imate od papira pa i kod95 iz slovenije ako posedujete, samo nemojte da se cudite ako vam to ne priznaju. A potvrda od poslodavca uvek prolazi kao kod95 100%.
Nadam se da ce danas deliti neke termine, mada pitanje je jer je sledecih 5 radnih dana popunjeno...mozda nesto izmedju nadju

Da li su vam na terminu tražili potvrdu iz MUP-a o neosuđivanosti i iz suda potvrdu da se protiv vas ne vodi krivični postupak? Nigde ne piše da su potrebni ti dokumenti, a u zahtevu za izdavanje nacionalne vize ima pitanje da li ste kažnjavani. Ako odgovorite sa da imaju i podpitanja kad, gde, i vrsta kazne za teritoriju Nemačke, i isto to za inostranstvo! Da li u to inostranstvo podrazumevaju Srbiju?

Moj problem je što sam osuđivan na uslovnu kaznu 2003 godine. Nikada mi do sada nije bio potreban taj dokument, a negde pročitah da se i briše iz evidencije posle nekog perioda, a prošlo je 15 godina od tad. Nisam baš siguran šta da popunim u formularu za izdavanje vize...?! Ima li neko slična iskustva, savet, predlog...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back