Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cestitam. Ja sam bio na terminu 8.5 isti noks i ista pokrajina i jos nista.

Ja sam imao od firme 4 razna papira u vezi firme pocev od registracije firme pa na dalje,a imao sam i potvrdu od firme da mi garantuje sve uslove kao i bilo kom radniku iz EU,to je stajalo u starom informatoru da moze da ubrza izdavanje vize,i ocigledno da je to istina.Ja danas proslavih debelo a svima koji cekaju zelim sve najbolje

Pozdrav, htela bih da pitam one koji su predavali dokumenta za noks 6-8 da li su predavali i Izvod iz trgovinskog registra
Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda
i sta je uopste to? Hvala
Ja nisam predala, jer sam prethodno slala upit ambasadi i odgovoreno mi je da s obzirom da se radi o državnoj bolnici taj papir ne treba da dostavim. Ako ti je poslodavac privatnik onda treba bez obzira na noks.

Pozdrav, htela bih da pitam one koji su predavali dokumenta za noks 6-8 da li su predavali i Izvod iz trgovinskog registra
Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda
i sta je uopste to? Hvala
Bilans stanja ili prihoda / rashoda je knjigovodstveni dokument koji svaka firma ima. Prakticno, to je papir na kome pise koliko je firma imala prihoda i koliko rashohda u nekom vremenskom periodu.
Meni su poslali godisnji finansijski izvestaj za 2017. (na nemackom: Jahresabschluss zum Geschäftsjahr vom 01.01.2017 bis zum 31.12.2017)

Izvod iz trgovinskog registra je kao nas APR - dokaz da je firma registrovana, uz osnovne podatke (adresa, osnivac i sl.)

Dobar dan svima, hitno mi treba vasa pomoc. Zivim i i radim vec nekoliko godina u Nemackoj, pre 2 meseca prijatelj mi je bio ovde na azil na oko 2-3 nedelje nakon sto je potpisao da se samovoljno vrati kuci. Vratio se u Srbiji i nije dobio zabranu. E, sad sam mu ja nasao posao i gazda hoce da mu sredi sve neophodne papire za radnu dozvolu pa moje pitanje je, da li ima mogucnost da se dobije ta dozvola ili bice odbijen zbog azila. Hvala unapred svima.

Leb t jbo ima li nesto normalno ovde?
Zavisi sta ti treba normalno

- - - - - - - - - -

Ljudi danas napokon VIZA.
21.09.2017 apliciranje u ambasadi
01.06.2018 javili za termin
15.06.2018.termin
02.07.2018 viza
Vizu sam dobio po starom zakonu 26.2 kao elektroinstalater oblast BW.
Sretno svima koji cekaju

Oooo Gile druze svaka cast, puno srece tamo kad odes i naravno cekaj nas da dodjemo pa da zalijemo. Izgleda ostah kao najstariji na forumu, valjda ce se i meni posreciti za koju nedelju, mesec dva tri.....

Pozdrav narode. Juce sam podneo prijavu za termin. Vozac.
Po ovome sto sam procitao u temi nebi trebao da ocekujem vizu najmanje godinu dana, jel tako?
Imam i par pitanja.
Dali moram imati polozen cod 95 iako je poslodavac naveo da cu kada dodjem polagati?
Polozeno imam CE kategoriju od 2011 posto sam naleteo ma par postova gde se spominje neki datum polaganja
Dali se preko sajta ambasade kada se podnese nose papiti neki pre dobijanja termina?
Hvala u napred svima

Pozdrav narode. Juce sam podneo prijavu za termin. Vozac.
Po ovome sto sam procitao u temi nebi trebao da ocekujem vizu najmanje godinu dana, jel tako?
Imam i par pitanja.
Dali moram imati polozen cod 95 iako je poslodavac naveo da cu kada dodjem polagati?
Polozeno imam CE kategoriju od 2011 posto sam naleteo ma par postova gde se spominje neki datum polaganja
Dali se preko sajta ambasade kada se podnese nose papiti neki pre dobijanja termina?
Hvala u napred svima

1, Viza se trenutno ceka za nas preko 7m. Kako ce biti ubuduce ne znamo, mozda se vreme cekanja smanji mozda poveca.
Svakako cete cekati i odgovor na vizu, moja neka procena je da sve to traje do 10m.

2. Ako vam je poslodavac dao papir da cete zavrsiti skolovanje u nemackoj vi ne morate da imate polozen kod95, dovoljna je potvrda
od vaseg poslodavca. To sto imate polozenu kategoriju posle 2011 nema veze za ambasadu ali ima za vas, moracete polagati IHK test
u Nemackoj, slusanje 5 modula nece biti dovoljno.

3. Pre dobijanja termina nemate dodira sa ambasadom, samo skupljajte papire po njihovom informatoru.

4. I za kraj mali savet, naoruzajte se strpljenjem..

Pozdrav Svima,
Preko neta sam prosle godine nasao posao za Kuvara u Allersbergu, Grasshof am Rothsee, aplicirao i dobio vizu 2017 gde sam radio 7 meseci u Nemackoj kod cistog Nemca kog sam prvi put u zivotu video. Kada sam se vratio Okt. ponovo sam decembra aplicirao za NOKS 3-5 i kao i svi jos uvek cekam na termin a sezona traje jos nekoliko meseci u tom mestu. Nemac mi je ponudio da kad god dobijem vizu da ce me zaposliti u hotelu njegovog prijatelja i da cu kad krene sezona od aprila raditi kod njega da se ne bih vracao za Srbiju. Naravno, to mi vise odgovara ali ne znam dal je moguce i kakva je procedura oko toga, pa bih zamolio ako ima neko ko je upuceniji da kaze svoje misljenje?
Jos jedna stavka je to, da posedujem i Makedonski pasos (prebivaliste i licnu kartu), dal je moguce i dal ce biti nekih problema da preko Makedonije sve zakazem ponovo posto je dosta brze dole? (ukoliko neko ima iskustva)

Hvala puno.

Ako je u Makedoniji brze tamo podnesi zahtev. Samo da li se ti vodis u Makedoniji na nekoj adresi?

Znam neke iz Bosne koji imaju i Srbijansko drzavljanstvo pa mislili da predaju u BG posto se u Bosni viza ceka preko godinu dana, ali su saznali da njima uslov da imaju boravak (da zive u Srbiji najmanje 6 meseci) da bi mogli dobiti vizu u BG.
Tako i ti dobro sve proveri u vezi Makedonije.

I evo mog iskustva sa termina. Danas sam imala termin za spajanje porodice, razgovor je bio na srpskom, radi se test koji se sastoji par pitanja:
Kako Vam se zovu roditelji?
Koje boje su banane?
Koji kanal Vam je omiljeni na TV-u?
Gde zivis?
Ima slika na kojima troje ljudi sedi a jedan stoji i pitanje je koliko ljudi sedi na slici?
Onda zavisi od sluzbenika, mene je pitala kako se zove na nemackom, koliko imam gldina i kako mi se zove suprug
Bitno Vam je da imate svu potrebnu dokumentaciiu kako ne biste jurili po ambasadi i po kopirnicama.
Moj savet svima je da bez obzira kad imate termin dodjete tog dana negde oko pola 8 jer ne prate to u koliko imate termin vec kako je ko dosao. Od dokumentacije original Vam uzimaju jedino sertifikat koji Vam vracaju prilikom viziranja i fotografiju jednu koju predajemo vracaju pa se ona donosi prilikom viziranja.

I evo mog iskustva sa termina. Danas sam imala termin za spajanje porodice, razgovor je bio na srpskom, radi se test koji se sastoji par pitanja:
Kako Vam se zovu roditelji?
Koje boje su banane?
Koji kanal Vam je omiljeni na TV-u?
Gde zivis?
Ima slika na kojima troje ljudi sedi a jedan stoji i pitanje je koliko ljudi sedi na slici?
Onda zavisi od sluzbenika, mene je pitala kako se zove na nemackom, koliko imam gldina i kako mi se zove suprug
Bitno Vam je da imate svu potrebnu dokumentaciiu kako ne biste jurili po ambasadi i po kopirnicama.
Moj savet svima je da bez obzira kad imate termin dodjete tog dana negde oko pola 8 jer ne prate to u koliko imate termin vec kako je ko dosao. Od dokumentacije original Vam uzimaju jedino sertifikat koji Vam vracaju prilikom viziranja i fotografiju jednu koju predajemo vracaju pa se ona donosi prilikom viziranja.
Mozes li mi reci kog datuma si aplicirala za termin? I ja sam za spajanje porodice podnela 15. marta 2018. Cisto da znam kad odprilike da ocekujem.

Ne znam da li Vam je stigla p.p.
Ja imam isti slucaj kao i Vi
Pokusao Sam sve i ako imam unapred odobrenu vizu za dete
Biro za strance nece pomoci jer nije njihovo da se mesaju u posao ambasade
Bio sam u ambasadi kaze obezbedjenje bez termina ne moze unutra
Bio ovde u DE kod advokata isto nista se ne moze
Jako Bitno
Pocetak procesa se racuna od datuma prvog termina u Ambasadi sve ostalo nema nikakvu pravnu osnovu
Znaci ako nam deca napune 18. God. A ne dobiju termin mozemo samo da placemo nazalost

Kog datuma si ti aplicirao za termin? A kako unapred imas odobrenje za vizu?

Poslednja izmena:
1, Viza se trenutno ceka za nas preko 7m. Kako ce biti ubuduce ne znamo, mozda se vreme cekanja smanji mozda poveca.
Svakako cete cekati i odgovor na vizu, moja neka procena je da sve to traje do 10m.

2. Ako vam je poslodavac dao papir da cete zavrsiti skolovanje u nemackoj vi ne morate da imate polozen kod95, dovoljna je potvrda
od vaseg poslodavca. To sto imate polozenu kategoriju posle 2011 nema veze za ambasadu ali ima za vas, moracete polagati IHK test
u Nemackoj, slusanje 5 modula nece biti dovoljno.

3. Pre dobijanja termina nemate dodira sa ambasadom, samo skupljajte papire po njihovom informatoru.

4. I za kraj mali savet, naoruzajte se strpljenjem..

Hvala VOZACC.
Lako ce mo se strpeti.
Samo da urodi plodom
U ugovoru mi pise da pocinje 2.1.2019 to bi znacilo da ce mi trebari novi ugovor sa deugim datumom?
Ako naravno nedovijem dotle vizu. Sto koliko vidim nece se desiti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back