Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece svima, imam jednu specificnu situaciju, a nisam nigde na forumu uspelada iskopam odgovor. Naime, pre nedelju dana sam usla da se prijavim za termin za radnu vizu za naucnike i slucajno ukucala pogresan broj pasosa, stigao mi je mejl da sam registovana, ali sam zbog netacnog podatka odmah stornirala zahtev. Danas sam ukucala sve normalno, dobar broj pasosa, ali isti mejl kao prosli put i nije mi nista stiglo, nisam uspela ni da se registrujem. Pokusala sam opet sa drugim mejlom, ali nece da prihvate jer kazu da je broj pasosa vec “zauzet”. Da li je neko imao ovakvu situaciju i sta sada raditi? Da li pisati nekome i koliko ima sanse da uopste odgovore? Hvala unapred :)

Danas sam racunao vise stvari, pocevsi od toga koliko termina su podelili u prvom delu godine u proseku, koliko dana dele u proseku i ostalo...
i ja mislim do nove godine bi trebalo da dobijemo termin za noks 3-5 ako smo se registrovali u drugoj polovini februara. Dakle do ukupnih recimo 10ak meseci cekanja.
Onih 7 mogu da okace macki o rep ne verujem im nista.

Ako bude do kraja godine jos 9 termina (1.5 mesecno u proseku) i ako budu delili po recimo 9 dana po terminu mi smo do kraja decembra prosli. 9x9 81 dan, malo vise od 2.5m podeljeno do kraja godine.
posto u sustini cekamo decembar januar i pola februara tu smo, Ali ako se i oktobar ubaci u celu pricu onda cemo cekati sve ukupno godinu dana cini mi se.

Sta reci.Strasno....

Ja sam 15. marta 2018, dakle dve nedelje sam u cetvrtom mesecu. Al bog ce ga znati, izgleda da nema nekog sablona ili ga ja ne vidim. Kada sam aplicirala, na sajtu je pisalo da se ceka 4- 6 nedelja, nakon mesec dana da se ceka 3-4 meseca, a sad 6 meseci. E sad, da li je 6 meseci za one koji sad apliciraju ili to kaci sve koji nisu prosli?
I koliko ranije ti je stigao meil sa datumom za termin?

4.aprila je stigao meil,20 dana unapred. A vidim ovo sa terminima je bas strasno koliko se ceka,nadam se da ces uskoro ti termin a ja vizu. Strpljenje samo jedino sto nam preostaje.

Da, znam nego mi ovo po novom nije jasno jer vidim da se pominje da nisu jos poceli da dele noks 1-2 po novom? Sta je novo a sta staro?������

Staro je ceo oktobar. Od prvog novembra pocinje sve po novom, noksovi
1-2
3-5
6-8

Prijave po starom su potpuno izmesane, tu su i fakultetski obrazovani i frizeri npr u istom kosu, dok je po novom podela i neki red. Kao sto sam rekao, ostalo im je po starom tih nekih 30 dana
pa mozda posle toga krene sve na bolje za sve nas.

Aplicirao sam u decembru po noksu 1-2 tada sam imao kursnu diplomu elektricara prosle godine od septembra isao vanredno u skolu sada sam plozio diplomski i kada bude termin imacu skolsku diplomu dali ce mi u anbasadi dozvoliti da predam papire po noksu 3-5 ovde u Srbiji radim kako elektro monter dali na terminu da ponesem i ugovor o radu sto imam ovde iz srpske firme

Dobro vece svima, imam jednu specificnu situaciju, a nisam nigde na forumu uspelada iskopam odgovor. Naime, pre nedelju dana sam usla da se prijavim za termin za radnu vizu za naucnike i slucajno ukucala pogresan broj pasosa, stigao mi je mejl da sam registovana, ali sam zbog netacnog podatka odmah stornirala zahtev. Danas sam ukucala sve normalno, dobar broj pasosa, ali isti mejl kao prosli put i nije mi nista stiglo, nisam uspela ni da se registrujem. Pokusala sam opet sa drugim mejlom, ali nece da prihvate jer kazu da je broj pasosa vec “zauzet”. Da li je neko imao ovakvu situaciju i sta sada raditi? Da li pisati nekome i koliko ima sanse da uopste odgovore? Hvala unapred :)

To znaci da si prijavljena za termin. Da nisi mozda razgovarala sa nekom agencijom nedavno pa da su te oni prijavili?

Aplicirao sam u decembru po noksu 1-2 tada sam imao kursnu diplomu elektricara prosle godine od septembra isao vanredno u skolu sada sam plozio diplomski i kada bude termin imacu skolsku diplomu dali ce mi u anbasadi dozvoliti da predam papire po noksu 3-5 ovde u Srbiji radim kako elektro monter dali na terminu da ponesem i ugovor o radu sto imam ovde iz srpske firme

Po iskustvu drugih koji su vec odavno pisali tesko da ce ti to proci. Jer ukoliko imas diplomu skole sa kojom ces raditi u DE to ti je noks 3-5 a ti si registrovan sa noksom 1-2. Pogresan noks sto ti moze doneti i zabranu na 6 meseci. Moj ti je savet da storniras i ponovo se registrujes sa noks 3-5, sigurnije za tebe. Ili da tu novu diplomu ne pojavljujes uopste i ides sa tom kursnom diplomom posto vec imas radnog iskustvs ovde u Srbiji. I kad dobijes vizu, na tu diplomu ovde udaris apostil, prevedes i ooneses u De i oni te prijave kao kvalifikovanog radnika. Jer ti za elektro montera za ambasadu treba ja mislim b1 sertifikat a za noks 1-2 mozes proci i sa a1

Poslednja izmena:
To znaci da si prijavljena za termin. Da nisi mozda razgovarala sa nekom agencijom nedavno pa da su te oni prijavili?

Hvala na odgovoru, stigao mi je mejl da sam ipak registrovana sa 12 sati kasnjenja. Nisam razgovarala sa agencijom, sve radim sama i sa Nemcima jer sam citala da to sa agencijama mozda i nije pametno. Da li znate kako se proverava sada sve oko termina? To je NOKS 6-8, imam ugovor za posao koji krece sredinom avgusta i pozivno pismo. Iz tudjih iskustava sam cula da zakazivanje termina za naucnike traje mnogo krace (oko 2 nedelje). Da li neko zna nesto o tome? Ovde mi deluje da svi cekaju mnooogo duze.

Pa ja mislim da sam aplicirao po noksu 3-5a da nemam diplomu bio bi problem ovako naj duze cekanje po naj slabijem noksu 1-2nevidim zasto bi bio problem svako ima pravo da se doskoluje i prekvalifikuje
Ma da to nije vezano za radno mesto jer stoji nekoliko stavki pod Qualifikation - OhneAusbildung, Fachschule,... a meni je u ugovoru poslodavac oznacio polje Ausbildung. To mu dodje Srednja skola?

- - - - - - - - - -

Izvini Pepi, pogresno sam te citirao :D

Pozdrav svima,imam jedno pitanje za sve vas koji ste u postupku dobijanja vize,ja sam u novembru 2017 bio u Nemackoj,dobio od poslodavca ugovor,u pitanju je posao vozaca,sa ugovorom sam se obratio kancelariji za strance"ausländerbehörde"u gradu gde se nalazi firma,oni su mi uzeli ugovor i posle dvadesetak dana izdali papire za Nemacku ambasadu u Beogradu u pitanju je"Vorabzustimmung zum Visumverfahren,pitanje glasi, da li je neko imao iskustva da na ovaj nacin predaje papire za vizu,dakle bez ugovora ali sa odobrenjem od kancelarije za strance u Nemackoj,inace i ja cekam termin od 20.12.2017 po noksu 3-5 hvala unapred.

Pozdrav svima,imam jedno pitanje za sve vas koji ste u postupku dobijanja vize,ja sam u novembru 2017 bio u Nemackoj,dobio od poslodavca ugovor,u pitanju je posao vozaca,sa ugovorom sam se obratio kancelariji za strance"ausländerbehörde"u gradu gde se nalazi firma,oni su mi uzeli ugovor i posle dvadesetak dana izdali papire za Nemacku ambasadu u Beogradu u pitanju je"Vorabzustimmung zum Visumverfahren,pitanje glasi, da li je neko imao iskustva da na ovaj nacin predaje papire za vizu,dakle bez ugovora ali sa odobrenjem od kancelarije za strance u Nemackoj,inace i ja cekam termin od 20.12.2017 po noksu 3-5 hvala unapred.
Dugo pratim ovaj forum i sva desavanja u vezi postupka izdavanja vize.To sto su vam izdali Zusimmung(saglasnost)je u redu ali original ugovora morate imati za ambasadu.A zasto bi predavali bez ugovora ako ga vec imate,napisali ste da vam je poslodavac dao ugovor.Proverite informator za vasu kategoriju i videcete da je ugovor neophodan.Pozdrav

Dugo pratim ovaj forum i sva desavanja u vezi postupka izdavanja vize.To sto su vam izdali Zusimmung(saglasnost)je u redu ali original ugovora morate imati za ambasadu.A zasto bi predavali bez ugovora ako ga vec imate,napisali ste da vam je poslodavac dao ugovor.Proverite informator za vasu kategoriju i videcete da je ugovor neophodan.Pozdrav

Pre svega,hvala vam sto ste se javili,hocu samo da vam pojasnim,ugovor koji sam dobio od poslodavca su mi uzeli i na osnovu njega sam dobio papire tj.''Arbeitserlaubnis''-radna dozvola sa odobrenjem od 01.02.2018 do 31.01.2021 godine,svi podaci firme stoje u tom dokumentu koji je adresiran na ambasadu Nemacke u Beogradu,na dokumentu stoji kao naglaseno''Einreise zur Arbeitsaufnahme i Vorabzustimmung zum Visumverfahren.

Ako cemo da sudimo po mesecnoj kvoti u junu su bila cak 3 termina pre toga, maj 1 april 1 itd. Dakle najvise ove godine u jednom mesecu JUN i to je poboljsanje. (ali nazalost veoma neprimetno poboljsanje ako ne nastave tim tempom)
Ja se samo nadam da sam napokon provalio semu kako funkcionise. Dakle svaki petak pre 15og u mesecu bi trebalo da prolazi. Prvi petak u mesecu gotovo vec po pravilu.

Nisu sporiji, nemojte siriti defetizam ljudi.
Pogledajte malo statistiku koju vodi clan vozac i videcete da niste u pravu.
Pozdrav, i glavu gore!

U slucaju spajanja porodice ide sporije. Najpre je trebalo 2 meseca do termina, kada sam se ja prijavljivala 4, a onda je zvanicna informacija da je produzeno na 6 meseci. Tako je i u praksi. Evo ja cekam duze od 4 meseca i jos uvek ni mejl nisam dobila. A odmori su poceli...
Tesko je biti optimista ali eto, nadamo se najboljem :) pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back