Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima :)
Imam jedno pitanje. Posedujem ugovor kao Praktikant na 2 meseca od avgusta do kraja septembra. Ono sto me zanima da li cu imati problema da dobijem vizu posto je ugovor na dva meseca? U ugovoru stoji jos da imam obezbedjen smestaj u okviru klinike i da se to vreme racuna kao probni rad.
Ako neko nesto ima slicna iskustva ili je upucen neka mi odgovori. Hvala unapred.

Intresuje me da li neko zna, termin za spajanje porodice imam u julu, suprug ima do februara 2019. boravak, s tim sto je izvadio novi pasos 05.06.2018 i isao u Auslenderbehörde gde su mu zakazali termin u avgust vezano za njegov boravak kada ce mu odluciti o trajnom boravku ili ce mu dati novu karticu sa boravkom do februara posto mu u februaru istice boravak. Zanima me samo da li ce to bitu problem oko mojih papira, posto ja imam termin 2.jula u Beogradu. Unapred hvala.
Izvini, ne znam nazalost odgovor na tvoje pitanje, ali htela bih da te pitam kada si se registrovala i kada dobila mail? Ja cekam od februara i jos uvek.nista. hvaala unapred

Ljudi juce sam bio na termin..nije bilo guzve uopste a izgleda i rade smanjenim kapacitetom na odmoru su..a rekla mi je i gospodja iz agencije euro trag da cu malo duze cekati odg zbog odmora..e sad imam jedno pitanje ko moze da odg..Poslodavac kad mi je poslao ugovor napisao je i na mojoj strani mesto firme i poslao mi ja sam tako potpisao i predao a mislio sam da treba da pise Beograd posto ga ja tu potpisujem..pitao sam u agenciji rekli su da to nema veze da je bitan potpis poslodavca i pecat firme..?jel imao neko takvo iskustvo?i dali ce da traze zbog toga nov ugovor da dostavim?hvala

Da li je dozvoljeno uci u DE pre pocetka vazenja vize?
Recimo viza krece da vazi od 1. Avgusta, a ja odem tamo 10 dana ranije, ali bez da krenem da radim. Za to vreme bih se zamajavao oko stana, prijavio boraviste itd.
Ne vidim razlog zasto bi bilo zabranjeno, ali rekoh da pitam..
Neko je ovde na forumu pisao da je imao problem i da ga nisu pustili da udje pre pocetka dana od kada vazi viza.

Imam problem jer tamo gde treba da se navede boravci kad sam boravio u eu
Imam u pasosu pecat ali ne mogu da nadjem kako da kazem izlazak on je 6.VII.16 i ne mogu da ga uparim sa drugima
Jedan mi je 8.X.17
Jer moguce neka njihova greska sta sad da radim majku mu a samo ovaj pasos imam nemam drugi to mi je prvi pasos i normalno sam preko granice davao pasos tamo nista ilegalno 1 sam putovao avionom
U velikoj sam panici zbog toga
Nisam proveo 1 godinu u nemackoj uzas

Hahaha a znam sve sam hteo da probam
Hahaha
A ne ja sam se za to prijavio u aprilu tek proslo 4 meseca jos 6 do 7 meseci cekanja
A ugovor mi kod tog poslodavca bio na 6 meseci a neki kilavi ne ozbiljan ceko ga za ugovor i sto cuda a klimav je jako bio taj posao samo na 6 meseci radi firma posle sa manjim kapacitetom
I hvala bogu nadjem firmu kod mame udaljenu biciklom 20min od nje koja hoce da me uzme tako da eto hahahah sta cu sve zivo sam hteo mlad 21god pa ne znam ni sta cu a za vozace to sam hteo odavno

Evo mogu ja da kažem moje iskustvo od petka, sa termina. Imao sam sve papire koji se traže vozača, ugovor o radu, pio listing, registar firme, Zustimmung koji je odavno istekao, potvrdu od firme da ću tamo Cod 95 da položim I da mi ne treba nemački jezik. I gleda teta na šalteru sve te papire i pita mene jel imam ja položen Cod u Sloveniji ili Hrvatskoj i gde ti je, ja kažem imam I da mi je u autu napolju, ona meni kaze brzo idi donesi I kopiraj u 2 primerka. Ja tako uradim I donesem joj na šalter i ona kaže e sad je sve ok. Tako da moj neki zaključak je da se tamo radi kako oni hoće, zavisi od osobe na koju naletis. Vozači, ako imate Cod 95, ponesite sa sobom možda i vama traže kao i meni... Pozz

Preša015 kada ste zakazali termin? Ja imam zakazano 09.02. Ista kategorija 3-5 vozač, ali još uvek nemam potvrdu od poslodavca zbog polaganja C95 u Nemačkoj i da li postoji šansa da mi je pošaljete kao uzorak? :)

I ja sam cuo za grupne termine pa da moracu da se raspitam sledece nedelje cu pricati sa poslodavcem
A kolko brze idu grupni termin posto mi kod95 ostao da polazem
I da li svi moramo biti iz iste firme
A za dozvolu ne to sto sam ja cuo i znam ne samo trebas da imas polozenu vozacku CE i kod95 negde je priznat spricevalo negde nije samo to i da ako nije treba potvrda da ces tamo polagati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back