Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da ponovim pitanje u nadi da neko ima informaciju za mene :) Da li iko moze da mi preporuci neku agenciju za selidbe?

I jos nesto, selim se sa suprugom za 20-tak dana. Ona se prijavila za termin za spajanje porodice, ali kako stvari stoje nece ga pre decembra dobiti. Da li ona do tad moze biti sa mnom u Nemackoj? (naravno, znam da pre isteka 3 meseca boravka mora da izadje i udje u zemlju). Ili i za nju vazi ono pravilo "maksimum 90 dana u poslednjih 180"?

Verujem da je bilo vec reci o ovome, ali ne uspevam da pronadjem.

Sto se apostila i diplome tice, na ove info sto su iznad dali dopunio bih samo da kada sam bio na terminu gospodja na salteru mi je rekla da prevedene ocene sa fakulteta njima ne trebaju. A posto su ocene upisane u dodatak diplomi, dodatak nije ni uzela. Ako je neko imao isto iskustvo neka napise, cisto da pomogne ljudima da se ne izlazu dodatnom trosku ako ne treba.

I jos nesto, selim se sa suprugom za 20-tak dana. Ona se prijavila za termin za spajanje porodice, ali kako stvari stoje nece ga pre decembra dobiti. Da li ona do tad moze biti sa mnom u Nemackoj? (naravno, znam da pre isteka 3 meseca boravka mora da izadje i udje u zemlju). Ili i za nju vazi ono pravilo "maksimum 90 dana u poslednjih 180"?

Mislim da bi za nju vazilo pravilo max 90 dana u poslednjih 180 dana. Jednostavno ne vidim razlog zasto ne bi bilo tako.

I hteo bih samo da potvrdim sto se osiguranja tice. Milenijum je ubedljivo najjeftiniji. Toliko da mi je cak i sumnjivo..
Dakle, Milenijum osiguranje, za 180 dana, pokrivenost do 30.000 evra, sa vise od 1 ulaskom u zemlju, 8.660 din. Dunav, ddor, delta generali, od 18.500-23.000 din, za isti tip osiguranja. Videcu jos i za Wiener, ali sumnjam da ce biti jeftinije od Milenijum.

Moram da ponovim pitanje u nadi da neko ima informaciju za mene :) Da li iko moze da mi preporuci neku agenciju za selidbe?

Za sve vazi isto pravilo boravka u sengenu u trajanju od 90 dana(sve dok ne dobije vizu).
Sto se tice selidbe imas na fb raznorazne prevoznike koji bi verovatno hteli da ti prebace stvari samo je pitanje koliko to kosta i da li se isplati raditi tako nesto.Ali odluka je na vama pa kontaktirajte ih i pitajte za uslove.Sretno

Hej pa nek je sa srecom! Dok cekas odgovor u vezi selidbe koji i mene interesuje, mozes li nam napisati kako ste nasli stan i koja pokrajina?

Mr.Dzi, da li je u Berlinu moguce iznajmiti stan bez 3 platne liste? Imas li tu informaciju? Ili neko drugi?
Hvala puno.

Nadam se da jeste :) Verovatno je prednost ako imas 3 platne liste, ali verujem da je moguce i bez, samim tim sto makar u slucaju moje firme praksa je da se bude 1 mesec u njihovom stanu pa da se predje u iznajmljeni. U svakom slucaju poznato je da treba dosta truda da bi se nasao stan u Berlinu.

Nadam se da jeste :) Verovatno je prednost ako imas 3 platne liste, ali verujem da je moguce i bez, samim tim sto makar u slucaju moje firme praksa je da se bude 1 mesec u njihovom stanu pa da se predje u iznajmljeni. U svakom slucaju poznato je da treba dosta truda da bi se nasao stan u Berlinu.

Ok, hvala puno na odgovoru.
Vise puta sam cula da u svakom mestu postoje lokalne novine koje izlaze jednom nedeljno i u njima se najlakse nalazi stan bez platnih listi, jer se tu vise oglasavaju direkt stanodavci, a manje agencije. Koliko je to tacno, ne znam, jer nemam licno iskustvo.
Ali zvuci kao da ima logike.
To ce mozda vama dvoma znaciti kad odete tamo.
U svakom slucaju, zelim vam puno srece i da se brzo smestite.
Hvala jos jednom.
Pozdrav.

Ok, hvala puno na odgovoru.
Vise puta sam cula da u svakom mestu postoje lokalne novine koje izlaze jednom nedeljno i u njima se najlakse nalazi stan bez platnih listi, jer se tu vise oglasavaju direkt stanodavci, a manje agencije. Koliko je to tacno, ne znam, jer nemam licno iskustvo.
Ali zvuci kao da ima logike.
To ce mozda vama dvoma znaciti kad odete tamo.
U svakom slucaju, zelim vam puno srece i da se brzo smestite.
Hvala jos jednom.
Pozdrav.

Hvala puno, takodje puno srece i tebi!

Mr.Dzi, da li je u Berlinu moguce iznajmiti stan bez 3 platne liste? Imas li tu informaciju? Ili neko drugi?
Hvala puno.

Sto se ovoga tice, obicno stanodavci ne zele da izdaju stan bez dokumenta reditne istoije, tzv Schuffa. A taj dokument ne mozete da dobijete ako nemate prijavu. Kokoska i jaje :)

Ali uglavnom to ljudi resavaju tako sto se ili prijave kod rodjaka / prijatelja neko vreme, ili iznajme stan preko firmi koje izdaju namestene stanove.

Sajtovi za trazenje: http://wunderflats.de, http://thehomelike.com

Akioki,kada si imala termin i za koji noks cekas vizu?Ja sam imao termin 15.06.pa se nadam da ce uskoro javiti lepe vesti...

Termin 05.06., ali kod mene je sve islo sporo. Ja sam se 08.02. registrovala za termin, tek ga dobila 05.06.. Cetri meseca cekala. Kod mene ide sporo od samog pocetak. I kod mene Fortbildung, tako da im se ne zuri.
Ne brini, javice ti lepe vesti, mozda koce dodatno, zbog odmora ili obima posla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back