Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na brzom odgovoru. Nego, kako ambasada racuna upravo taj moj "problem oko starosti deteta? Od datuma kada sam aplicirala za termin, ili od datuma termina? Muz je nas prijavio u Nemackoj da je u planu da cemo doci, da li se i to vazi? Mislim ona je fakticki do kraja septembra maloletna.

Nisam sto posto sigurna ali mislim da je datum termina vazan. Ja sam pitala za neka dokumenta kojima ce isteci rok posle moje registracije, receno mi je da izvadim nova, jer tada kada se predaju papiri mora sve biti u roku. Ali opet, to je potpuno druga stvar, najbolje je da njima direktno pisete, meni su na svako pitanje odgovorili.

Pozdrav, da li neko zna, apostil i prevod diplome je suprug uradio jos u decembru, na kojima stoji tadašnji datum. Da li i to mora ponovo da uradi ili ne? Ima nov ugovor sa poslodavcem i sve ostalo. Aplicirao je 3 decembra NOKS 3-5.

Ne treba,ja sam bio skoro na terminu i nisu imali primedbe sto se toga tice.Samo radni ugovor ne sme biti stariji od 6 meseci.Sretno

I mi imamo problem . Ćerka nam puni 18. početkom septembra. Mislim (nadam se) da od datuma termina računaju za nastavak školovanju. Na terminu nam je Nemica rekla da pojedine pokrajne traže nivo znanja C1. Mislim da je to suludo. Čak sam se konsultovao sa posedinim institutima koji posreduju u nastavku školovanja u Nemačkoj i kažu da se taj nivo znanja traži za master studije. Toliko....

I mi imamo problem . Ćerka nam puni 18. početkom septembra. Mislim (nadam se) da od datuma termina računaju za nastavak školovanju. Na terminu nam je Nemica rekla da pojedine pokrajne traže nivo znanja C1. Mislim da je to suludo. Čak sam se konsultovao sa posedinim institutima koji posreduju u nastavku školovanja u Nemačkoj i kažu da se taj nivo znanja traži za master studije. Toliko....

Kad ste, kog datuma aplicirali za termin u ambasadi?

Moras traziti original ugovor da ti poslodavac posalje jer traze original ugovor u ambasadi.Ali bilo je ljudi koji su stampali ugovore u boji i prosli,ali ako mene pitas to je kocka....

Ja sam bas ovako odradio. Odstampao u boji, potpisao, i tako odneo u ambasadu. Sluzbenica rec nije rekla, niti su u ambasadi pravili problem. Juce podigao viziran pasos.. Noks 6-8, ako je uopste bitno. Naravno, odluka je samo na vama kako cete..

Dobio sam i odgovor iz ambasade u vezi pitanja da li se moze uci u Nemacku pre pocetka vazenja vize. Odgovor iz ambasade sam postavio u screenshotu ispod:
Capture.jpg

Kao sto vidite, genericka poruka, koja ne odgovara mnogo na samo pitanje. Cak i ovaj drugi link koji su poslali vodi ka 404-server greski..

Pozdrav
I ja sam u istoj situaciji kao i Vi
Reci ci Vam StA Mi rekao advokat ovde u DE
Pocetak Procesa se racuna od datuma predaje papira u Ambasadi
Sve ostalo je nista bitno
Ako dete napuni 18 god. A ne dobije do Tada prvi termin mozemo samo da placemo
Ne postoji nista StA bi moglo da se uradi na zalost
Ja Sam kasnije aplicirao Ali i kasnije dete puni 18 god. Tako da se iskreno nadam da ce se termini zadrzati na ovih 5 meseci i da cemo se uklopiti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back