Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze jos jednom pitanje, secam se da je vec bilo. Radna viza mi vazi od 23.06. Da li mogu da odem u Nemacku kasnije, 27.06? Ako moze da napise neko ko je imao takvo iskustvo. Pozdrav

Vi ste samo u obavezi da u Nemacku udjete unutar vremenskog okvira važenja vize i da u tom vremenskom okviru napravite prijavu i vizu “pretvorite” u boravisnu dozvolu. Dakle, ako važi od 23.06. vaše je da bilo kog datuma od momenta početka vize udjete u De. Izbor je na vama.

Ja sam totalno novu u svemu ovome. Dobio sam posao kao elektroinstalater, po instrukcijama poslodavca kontaktirao agenciju u Beogradu 4 decembra je kako sam razumeo aplicirano za moj zahtev, ali nemam nikakve informacije dokle.je stiglo i sta me ceka u ambasadi. Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala

Nazalost, slabo dele termine za taj noks (3-5)...Kod nas je prijava bila 10.12. I jos nista od termina......ne znam tacno do kog datuma su stigli, ali verovatno nista od termina pre jula-avgusta...A za ambasadu ne brinite, agencija ce vam pripremiti svu dokumentaciju...

pozdrav svima,
da li je neko imao sledecu situaciju ili je upoznat sa istom.naime,

zena mi je u nemackoj 4 meseca i radi,sad dobija 3. listic od plate.ima hrvatski pasos i nije imala problem ni oko cega,cerka takodje ima hr pasos.
ja sam trenutno isto u stuttgartu i nasao sam poslodavca koji bi mi dao ugovor.ja imam srpski pasos.stan nam je u realzicajiji,ocekujemo prijavu uskoro.ona je trenutno prijavljena na adresu kod druga.

cuo sam neke price da su ljudi jednostavno resavali u policiji za strance i ostali bez problema,bez komplikacija sa spajanjima ili ranih viza u srbiji.ne znam da li je to moguce ili se mora ipak kompletna procedura.

hvala,

miroslav

pozdrav svima,
da li je neko imao sledecu situaciju ili je upoznat sa istom.naime,

zena mi je u nemackoj 4 meseca i radi,sad dobija 3. listic od plate.ima hrvatski pasos i nije imala problem ni oko cega,cerka takodje ima hr pasos.
ja sam trenutno isto u stuttgartu i nasao sam poslodavca koji bi mi dao ugovor.ja imam srpski pasos.stan nam je u realzicajiji,ocekujemo prijavu uskoro.ona je trenutno prijavljena na adresu kod druga.

cuo sam neke price da su ljudi jednostavno resavali u policiji za strance i ostali bez problema,bez komplikacija sa spajanjima ili ranih viza u srbiji.ne znam da li je to moguce ili se mora ipak kompletna procedura.

hvala,

miroslav

Postovani Miroslave,

Mnogo mojih poznanika i rodbine ima hr pasos, ali nazalost, ne mogu Vam reci tacan naziv institucije u koju treba da odete, ali mislim da je to nekakav Biro za strance u mestu gde Vasa supruga ima prijavu adrese. Sve sto treba da uradite je da sa suprugom i njenim svim papirima i Vasim pasosem odete u odgovarajucu instituciju a mislim da je to Biro za strance- ako nije, tamo ce Vam reci gde treba da odete i trebalo bi isti dan da dobijete boravisnu dozvolu.
Kasnije ce Vam poslodavac kojeg ste Bogu hvala vec nasli izdati radnu dozvolu.
Nema potrebe da dolazite u Srbiju u ambasadu. Ako mozete, idite vec sutra.
Zamolicu Vas samo jednu stvar, javite mi se na e-mail.
Veliki pozdrav i svako dobro.

A koliko ce to ubrzati?

Mozemo samo da nagadjamo.
Koliko ce ubrzati? Pa nece uopste po mom misljenju. Ambasada vec radi punim kapacitetom
Dobra stvar u celoj ovoj prici je sto je moguce da se to ciscenje dan za dan prebaci na noks 3-5 i 1-2 po novom.
U tom slucaju ambasada nece produzavati rokove cekanja nego je tako kako su stavili na sajtu. A to je ohrabrujuce samo po sebi.

Opet, ovo je samo moje neko nagadjanje.

Mozemo samo da nagadjamo.
Koliko ce ubrzati? Pa nece uopste po mom misljenju. Ambasada vec radi punim kapacitetom
Dobra stvar u celoj ovoj prici je sto je moguce da se to ciscenje dan za dan prebaci na noks 3-5 i 1-2 po novom.
U tom slucaju ambasada nece produzavati rokove cekanja nego je tako kako su stavili na sajtu. A to je ohrabrujuce samo po sebi.

Opet, ovo je samo moje neko nagadjanje.
Pa ako ne produze rokove ajd to i da uzmemo kao nesto obecavajuce...
Imam i formaciju da se veliki broj i ne pojavi na terminu najcesce zato sto im je poslodavac otkazao ali oni ne storniraju termin i tu nastaje taj vakum.

Pa ako ne produze rokove ajd to i da uzmemo kao nesto obecavajuce...
Imam i formaciju da se veliki broj i ne pojavi na terminu najcesce zato sto im je poslodavac otkazao ali oni ne storniraju termin i tu nastaje taj vakum.

I dospevaju na crnu listu odmah potom tj, nemaju mogucnost neko odredjeno vreme da se registruju opet.
Totalno neodgovorno i prema sebi i prema drugima. Ako se sve nastavi kao u poslednje tri nedelje nemamo sta da brinemo.

I dospevaju na crnu listu odmah potom tj, nemaju mogucnost neko odredjeno vreme da se registruju opet.

Ma jeste da dospevaju ali to me ne tesi jer vecina ne stornira i pravi nama probleme.

Sta mislite o pokrajini Brandeburg, poslodavac je resio da mi posalje ugovor na nevidjeno. Slabo ima oglasa za izdavanje stanova ne znam kako bi za to da se snadjem neka prilicna zabit

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back