Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kazes to da ti posalju na adresu. Jel adresa mora bit u Nemackoj? Ne verujem da salju postom za Srbiju. I koliko si dana cekao postu?

ja se izvinjavam.na email adresu.kad to stigne ima dole opcija runterladen.samo ubacis u drucker tj.stampac.imas formular ispunis.naravno u formularu mozes staviti i svoju adresu.ja stavio adresu u nemackoj i ime vlasnika stana.kad ti skinu sa konta 12 eura posalju ti na email.to je sve.ne ceka se nista.samo da ti se poklapa racun sa njihovim ponudjenim sredstvima placanja.ja sam preko per play card platio.to je sve

Ljudi pomagajteeee :) već nedelju dana pokušavam da dobijem info da li je moguće zatražiti radnu dozvolu sa ugovorom na pola radnog vremena ili je minimum 40 sati nedeljno? U pitanju je visoka stručna sprema. Pun iznos plate bi inače bio nešto manji od proseka za plavu kartu tako da bih se prijavila samo kao visokokvalifikovana.

Hvala!

imam jedno pitanje . isao bih sa devojkom na "radnu vizu" u Nemackoj.
ja I na ne pripadamo istom NOKS-u. ja sam noks 1-2
ona 3-4
kako bi sno mogli da apliciramo ,a da termin dobijemo u " isto vreme" .

Po mojoj optimističnoj proceni ti bi trebalo da se prijaviš odmah, a ona na proleće sledeće godine. Teško da će brže.

- - - - - - - - - -

Ljudi kad mozemo da ocekujemo novu podelu termina za noks 3-5?

Standardno početkom sledećeg meseca, a u međuvremenu ti niko ne brani da se nadaš : )
Kad si se beše registrovao za vozača?

- - - - - - - - - -

Kazes to da ti posalju na adresu. Jel adresa mora bit u Nemackoj? Ne verujem da salju postom za Srbiju. I koliko si dana cekao postu?

Ako ti neko šalje poštom čeka se pet radnih dana, toliko sam ja čekao poštu iz Nemačke.

- - - - - - - - - -

Da je neko od vozaca registrovanih u decembru dobio termin

Koliko sam ja ispratio vozači su stigli do 27.11. nije još Decembar stigao na red.

Po mojoj optimističnoj proceni ti bi trebalo da se prijaviš odmah, a ona na proleće sledeće godine. Teško da će brže.

- - - - - - - - - -

Standardno početkom sledećeg meseca, a u međuvremenu ti niko ne brani da se nadaš : )
Kad si se beše registrovao za vozača?

- - - - - - - - - -

Ako ti neko šalje poštom čeka se pet radnih dana, toliko sam ja čekao poštu iz Nemačke.

- - - - - - - - - -

Koliko sam ja ispratio vozači su stigli do 27.11. nije još Decembar stigao na red.

Aplicirao 27.11.17,stali kod mene...

@Akioki, sta nije bilo u redu sa garantnim pismom?

Prvi put je bilo kao pozivnica napisano, a ne iz Ureda za strance. Ovog puta sam uplatila na racun sa ograniceni podizanjem. Ali ovog puta sam prekoricale dane. Ne mogu da dodjem zbog faxa, Mentor to ne tolerise, a termin cekam 3,5meseca. Uvek neki problem. Citam forume razne, ne znam da li, ako dobijem neku vrstu zabrane, studije tj.,boravak mogu da opovrgnu to. Jer necu biti na socijali ili slicno. Godinu dana sam imala uvek problema na madjarskoj granici, jer kada me pitanju kuda idem, ja budala kazem na fax. Oni odmah visa gde je. I tako svaki put, a ostajala sam po nedelju dana. Ne bi me cudilo da sam im sumnjiva postala:-) Mada kada je trebalo da otvorim racun u banci, morala sam da dobijem saglasnost od Ausländerbehörde, kontam da bi mi oni rekli nesto, jer su skenirali pasos i uzimali dokumenta sa faxa i ostalo.

- - - - - - - - - -

I ja sam isti noks 6-8 ausbildung, registrovan 14.03.2018.

Trebalo bi u junu da dobijes termin, mada ja cekam 3,5 meseca.

- - - - - - - - - -

Ljudi pomagajteeee :) već nedelju dana pokušavam da dobijem info da li je moguće zatražiti radnu dozvolu sa ugovorom na pola radnog vremena ili je minimum 40 sati nedeljno? U pitanju je visoka stručna sprema. Pun iznos plate bi inače bio nešto manji od proseka za plavu kartu tako da bih se prijavila samo kao visokokvalifikovana.

Hvala!

Hm...A da pitas da ti samo u ugovoru napisu 40 sati? Mada, ako procene da je plata dovoljna, onda ok. Ali... Mozda je bolje da imas fiktivan ugovor.

Hvala!

Ne znam koje je zanimanje u pitanju, jer recimo kod njih po zakonu postoje ugovori na 50 i 65% radnog vremena za doktorante/naucnike, ljudi koje rade na projektima.
Takav ugovor ja imam i pise mi u ugovoru da je 65% i citiran je clan po kome je to tako.

Prvi put je bilo kao pozivnica napisano, a ne iz Ureda za strance. Ovog puta sam uplatila na racun sa ograniceni podizanjem. Ali ovog puta sam prekoricale dane. Ne mogu da dodjem zbog faxa, Mentor to ne tolerise, a termin cekam 3,5meseca. Uvek neki problem. Citam forume razne, ne znam da li, ako dobijem neku vrstu zabrane, studije tj.,boravak mogu da opovrgnu to. Jer necu biti na socijali ili slicno. Godinu dana sam imala uvek problema na madjarskoj granici, jer kada me pitanju kuda idem, ja budala kazem na fax. Oni odmah visa gde je. I tako svaki put, a ostajala sam po nedelju dana. Ne bi me cudilo da sam im sumnjiva postala:-) Mada kada je trebalo da otvorim racun u banci, morala sam da dobijem saglasnost od Ausländerbehörde, kontam da bi mi oni rekli nesto, jer su skenirali pasos i uzimali dokumenta sa faxa i ostalo.

- - - - - - - - - -

Ja, da sam na tvom mestu, bih otisla do Ausländerbehörde i raspitala se ili im poslala mail, kontam da su pristupacniji nego ovi ovde.

Imam i ja jedno pitanjce za vas- citam prethodne postove i sad se cimam da li sam dobro aplicirala. Aplicirala sam po 6-8 NOKSu za visokokvalifikovane/regularno zaposlenje a ne za naucnike, a imam ugovor kao wissenschaft. Da li je moguce da me odbiju zbog toga? -_- Imam regularno svu dokumentaciju za profil za koji sam aplicirala.. Kontam da bih samo mozda krace cekala, al se nadam da stvarno ne odbijaju zbog toga jer ovo i jeste zaposlenje.. Pomagajte!:sad2:

Moze li ambasada da pravi problem ako je u pitanju predugovor, posto mi rekose da za pravi ugovor moraju znati tacan datum kad bih poceo da radim. Inace na predugovoru se nalazi sve sta je potrebno (broj radnih sati, bruto zarada, opis posla itd), takodje sadrzi i pecat firme? Hvala

Meni su u agenciji Eurotrag rekli da moze i predugovor, bitno da je u formi ugovora i da sadrzi sve podatke koje traze.

Pozdrav aplicirao sam za termin u decembru po noksu 1-2 uporedno sam zavrsavao vanredno skolu za elektro instalatera u junu bih trebao da diplomiram pre toga sam imao kursnu diplomu za elektricara sad me zanima kada bude bio termin dali ce mi dozvoliti da predam dokumenta po noksu 3-5 jel verovatno cu tada imati skolsku diplomu pozdrav hvala

Pozdrav svima,

Devojka i ja planirmao da se venčamo za mesec dana. Da li neko zna da li mogu da apliciram u Ambasadi za termin za spajanje porodice još sada ili tek nakon venčanja?

Hvala unapred!

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Za termin se svakako aplicira online ,
Tako da ne bi trebalo da bude ikakvih problema,
I onako se ceka par meseci za spajanje , samo eto da vam ne ide vreme u prazno vi aplicirajte.
Srecno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back