Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imao sam sva dokumenta, nista specijalno me nisu pitali. Najvise je paznje posvetila ugovoru, i verovatno visini plate, preko ostalog je samo preletela i zaheftala. Mislim da mi je nagovestila da ce ishod biti pozitivan, rekla je "donesi osiguranje KAD te budemo zvali na viziranje", znaci nije rekla "AKO".. i kad sam je pitao koliko se to ceka, rekla je "u tvom slucaju ovo bi trebalo da bude brzo".

Iskreno malo sam se pribojavao da ce mi traziti jos neki papir jer mi je diploma H+/-, ali to nije bio problem, jer ipak imam 10 godina radnog iskustva u struci i cv koji mi se u potpunosti slaze sa opisom posla koji cu raditi.

Cestitam!

Na kom jeziku se odvijao razgovor? U slucaju da nije na nemackom, da li te je sluzbenica na salteru ista pitala u vezi jezika? Da li si prilozio mozda sertifikat?

Drugari,

Imam jedno pitanje. Prijavila sam se za NOKS 6-8, 8. marta i ocekujem termin sad u junu, nadam se . Moj pasos istice 22.12.2018. Ja sam otisla da produzim pasos da se posle ne cimam Ali su mi rekli da ja pre 22. juna nemam pravnu osnovu da produzavam pasos (po zakonu ako pasos jos vazi duze od 6 meseci, ne mozes da ga produzis. Razgovarala sam licno sa inspektorom zaduzenim za pasose i on mi je to potvrdio. Da li ce mi to predstavljati problem? Jer sam mislila da produzavam pasos cim stignem u Nemacku.

Ja sam se sa brojem trenutnog pasosa i prijavila za termin. Sta mi predlazete? Sta mislite da mi je pametno uciniti?

Drugari,

Imam jedno pitanje. Prijavila sam se za NOKS 6-8, 8. marta i ocekujem termin sad u junu, nadam se . Moj pasos istice 22.12.2018. Ja sam otisla da produzim pasos da se posle ne cimam Ali su mi rekli da ja pre 22. juna nemam pravnu osnovu da produzavam pasos (po zakonu ako pasos jos vazi duze od 6 meseci, ne mozes da ga produzis. Razgovarala sam licno sa inspektorom zaduzenim za pasose i on mi je to potvrdio. Da li ce mi to predstavljati problem? Jer sam mislila da produzavam pasos cim stignem u Nemacku.

Ja sam se sa brojem trenutnog pasosa i prijavila za termin. Sta mi predlazete? Sta mislite da mi je pametno uciniti?

Pasos se ne produzava nego se vadi nov,a nov pasos mozes da trazis tako sto napises molbu u par recenica da ti treba zbog vize koju ocekujes a koja ce da prekoraci trajanje sadasnjeg datuma u pasosu.To je provereno i tako su mnogi zavrsili pa i ja.Ako nece tako uzmes pa ostetis pasos namerno i moraju da ti izdaju drugi,i to su ljudi radili.A kad odes na termin poneses i stari pasos obavezno posto si se sa njime prijavila.To je to.Srecno

Valjda cu doci na red do kraja juna ovo vise nije realno...aplicirao sam za termin 1 okt..da se nadam sledecoj podeli ili ipak ne..koliko pratim vec a poprilicno dugo mogu da podele 2 dana a mogu i deset..nista vise nije sig..sad na redu Gile 70 koliko znam najduze ceka..

Djuko,meni ce biti u ponedeljak tacno 8 meseci i trebalo bi da dobijem u sledecoj podeli,a da li ce stici do 1.oktobra niko ne zna,ako dele kao do sada verovatno nece,a mozda ce promeniti nesto jer ce ljudi u suprotnom cekati 9,10,11 meseci.Ne znam koliko si pratio ali do sada su delili uglavnom mesecno za po 7-8 dana.Zelim ti svu srecu kao i svima ovde na forumu.

Pozdrav svima.Potrebna pomoc vezano za dokumentaciju koju treba pripremiti za ambasadu.Dobila sam ugovor koji se sastoji od dve stranice tj jedan list papira.Nista drugo osim tog papira nemam a koliko vidim treba prikupiti svasta nesto.Rado bih da krenem od nekud al nemam pojma sta dalje.Aplicirala sam za termin 9Maja.Ne znam ni kad cu dobiti termin a bilo bi super spremiti svu dokumentaciju dok cekam.Ako mi mozete pomoci bila mnogo bi mi znacilo.Unapred zahvaljujem

Pasos se ne produzava nego se vadi nov,a nov pasos mozes da trazis tako sto napises molbu u par recenica da ti treba zbog vize koju ocekujes a koja ce da prekoraci trajanje sadasnjeg datuma u pasosu.To je provereno i tako su mnogi zavrsili pa i ja.Ako nece tako uzmes pa ostetis pasos namerno i moraju da ti izdaju drugi,i to su ljudi radili.A kad odes na termin poneses i stari pasos obavezno posto si se sa njime prijavila.To je to.Srecno

Hvala puno na odgovoru!! To cu sad sto pre da sredim. Ako odlucim da ostetim pasos a u njemu mi je americka viza, da li Ona prestaje da vazi? To me brine ????

Hvala puno na odgovoru!! To cu sad sto pre da sredim. Ako odlucim da ostetim pasos a u njemu mi je americka viza, da li Ona prestaje da vazi? To me brine ????

To sto se tice americke vize ne znam,logicno mi je da moze da se prenese u novi pasos,pitajte u americkoj ambasadi.A jos jedna logicna stvar je i da ce pasos ionako da prestane sa vazenjem(ne znam kad ste naveli u toku ove godine)pa se opet dolazi na istu situaciju.

Podrazumevano Re: Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

Citat Original postavio mmladen Pogledaj poruku
Zdravo,

imam pitanje u vezi prevoda diplome i dodatka. Da li se isti povezuju u originalu sa prevodom, ili se kopije povezuju sa prevodom?

Hvala unapred!
Kopija diplome se povezuje sa prevodom

-------------------------------------
Samo da proverim da li smo se razumeli.
Original diplomu sam overio apostilom, dodatak nema apostil. Te originale prevodim. I sad te prevode treba povezati sa fotokopijama originala? Te fotokopije su samo klasične fotokopije originala diplome sa apostilom, i dodatka bez apostila.

Hvala.

Citat Original postavio Tempesta Pogledaj poruku
To sto se tice americke vize ne znam,logicno mi je da moze da se prenese u novi pasos,pitajte u americkoj ambasadi.A jos jedna logicna stvar je i da ce pasos ionako da prestane sa vazenjem(ne znam kad ste naveli u toku ove godine)pa se opet dolazi na istu situaciju.

Nema razloga da oštećuješ pasoš. Samo molba sa obrazloženjem za prevremeno vađenje pasoša. To sam upravo uradio prošle nedelje. Što se tiče viza, MUP poništava samo prvu stranu, ostatak pasoša je važeći koji nosiš sa sobom.

Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back