Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovanje svima i srećan Uskrs svima koji slave,
Ja sam se nedavno (krajem marta) prijavio za termin u BG, NOKS 6-8 (plava karta).
Pa imam za početak jedno pitanje: na nekim blogovima (npr Nemački kutak) sam pročitao da su konkretno za plavu kartu ljudi predavali papire odmah i za svoju porodicu. Tj da u slučaju plave karte ne mora da se čeka X meseci da nosilac plave karte dobije 3 ili 6 plata i sl.
Ima li ovde ljudi sa tim iskustvom?

Ja sam za svaki slučaj za suprugu prijavio i termin za spajanje porodice, ali bih voleo da saznam da li je ovo što sam gore opisao realno?
Hvala

Hvala, srećan Uskrs i tebi i svima koji slave danas.

I ja sam imao isto pitanje i ispostavilo se da po novom sistemu niko nije predavao odjednom za celu porodicu.
Ja sam pisao ambasadi i dobio odgovor da "Svi možemo knjižiti jedan termin". Takođe, neki članovi su naveli da je službenica na šalteru prokomentarisala da su mogli da povedu i porodicu na termin.

Sa druge strane postoji pitanje ulaska u ambasadu jer se podaci o članovima porodice ne nalaze u mejlu koji dobiješ, a na ulazu proveravaju te podatke pre nego što te puste unutra.

Najbolje je da i ti pošalješ mejl ambasai sa tim pitanjem, pa ćeš bar imati da to pokažeš na ulazu.

Poštovanje. Aplicirao sam 23. dec. 2017. godine u Sarajevu za vizu(spajanje porodice). Zanima me dokle su došli sa dodjelom termina u ambasadi Njemačke. I ako mi netko može pouzdano odgovoriti. Moja žena živi u stanu sa majkom i bratom 160kvadrata. Da li ja na termin mogu ponijeti taj ugovor o stanu ili ona mora imati sama svoj sopstveni stan. Plata joj je neto 1400 eura. Mama joj radi za slicnu platu. A ja ću imati ugovor od firme na 12-13 eura satnicu i potvrdu da imam posao čim dodjem tamo. A1 polazem u maju. Da li mogu sa tim ugovorom stana na termin??

Molim vas, neka mi neko kaze, gde se lepe slike na zahtevu za podnosenje vize? Pise zalepiti na iznacenom mestu, ali ja to ne vidim, i takodje pise popuniti citko na engleskom ili nemackom, ali ja ne vidim nista za popunjavanje osim email adrese i potpisa? Pls help!

Zahtev za vize se popunjava u dva primerka na engleskom ili nemackom.Slike ne treba lepiti,vec na termin poneti 3...Dva informatora treba iskopirati i poneti na termin (tu se pise e-mail i stavlja potpis).Po odgovarajucem informatoru treba sloziti dokumentaciju...Sve najbolje.

Molim vas, neka mi neko kaze, gde se lepe slike na zahtevu za podnosenje vize? Pise zalepiti na iznacenom mestu, ali ja to ne vidim, i takodje pise popuniti citko na engleskom ili nemackom, ali ja ne vidim nista za popunjavanje osim email adrese i potpisa? Pls help!

To što si skinuo treba takođe u dva primerka i napiši mejl adresu i potpiši, to je informator.
Na sajtu Ambasade pronađi da skineš dokument u pdf-u " zahtev za podnošenje vize radi dugoročnog boravka preko 90 dana". Ovaj obrazac se popunjava takođe u dva primerka i slobodno zalepi slike na njih. Treća slika koja je potrebna u ambasadi se kači spajalicom za pasoš i tako se predaje. Nakon skeniranja, vratiće vam tu treću fotografiju.

pa,ja koliko znam da su u Nem. sva teretna vozila na dig.tah.Ne znam da li bi morao sedeti kod kuce i cekati da ti se izradi kartica i koliko dugo to kod njih traje.kod nas oko3 nedelje,a tamo ako placas stan i neradis zbog neke kartice puno je i jedna nedelja.mislim da ako si cvrsto odlucio da radis tamo spremis sve sto nisi siguran da ce trebati.znam da sve to kosta,ali bolje i to,nego da imas problem zbog jednog papira

Cuj garantno pismo,to postoji i prolazi kod Nemaca samo u babskim pricama????

Ako nemas sta pametnije da kazes bolje je da se nejavljas i ako nemas odgovor na postavljeno pitanje u poruci nema potrebe da pametujes.

- - - - - - - - - -

Druze pratim ovaj forum vise od 6 meseci ali nisam video da je neko spominjao garantno pismo od rodjaka,jel to trazis za radnu vizu?To se nigde ne spominje ni na sajtu ambasade koliko sam ja video a vezano za radne vize...

Ma video sam da je neko pominjao neka pisma da ima od rodjaka kao i od poslodavaca za stanovanje tj. da kao imas gde da stanujem ili da ti poslodavac organizuje mesto boravka i da ti to neplacas nesto u tom stilu.

Pozz drugari,Drago mi je da sam nasao bas ovu temu na forumu,jer sam se 19.registrovao na sajtu ambasade,za termin,koji cu kako sam shvatio dobiti tek za 4-5 meseci,frustrirajuce,ali naoruzacu se strpljenjem.Pretpostavljam da ste bolji upuceni u ovo od mene pa me zanima da li sam see uopste dobro registrovao,detaljno cu opisati situaciju..Od diploma koje posedujem to su:Strukovni inz masinstva,automehanicar(srednja)I diploma bravara sa univerziteta za odrasle,to je nesto kao kurs.Posao koji bi obavljao u nemackoj je posao bravara I poslodavac mi je poslao ugovor u kom je navedena ta pozicija,to je ujedno I posao koji godinama obavljam u Srbiji.Ee sad,prijavio Sam se za NOKs 3-5,to je posao sa seednjom strucnom spremom.Da li Sam izabrao dobar noks,imajuci u vidu da mi je srednjoskolsko obrazovanje,,automehanicar",masinska skola a posao Koji bih obavljao je bravar?zahvalan Sam na bilo kakvim odgovrima...

Pozz drugari,Drago mi je da sam nasao bas ovu temu na forumu,jer sam se 19.registrovao na sajtu ambasade,za termin,koji cu kako sam shvatio dobiti tek za 4-5 meseci,frustrirajuce,ali naoruzacu se strpljenjem.Pretpostavljam da ste bolji upuceni u ovo od mene pa me zanima da li sam see uopste dobro registrovao,detaljno cu opisati situaciju..Od diploma koje posedujem to su:Strukovni inz masinstva,automehanicar(srednja)I diploma bravara sa univerziteta za odrasle,to je nesto kao kurs.Posao koji bi obavljao u nemackoj je posao bravara I poslodavac mi je poslao ugovor u kom je navedena ta pozicija,to je ujedno I posao koji godinama obavljam u Srbiji.Ee sad,prijavio Sam se za NOKs 3-5,to je posao sa seednjom strucnom spremom.Da li Sam izabrao dobar noks,imajuci u vidu da mi je srednjoskolsko obrazovanje,,automehanicar",masinska skola a posao Koji bih obavljao je bravar?zahvalan Sam na bilo kakvim odgovrima...

Jbmliga nisam jos sreo nekog ovako siroko obrazovanog diplomama. Automehanicar i kurs bravara ne upadaju u tvom slucaju u NOKS 3-5 jer neces raditi bas posao automehanicara a kurs naravno isto ne moze.
A ovo strukovni inzinjer masinstva jel ti to 5. stepen? To moze.

Hallo!

Prijavila sam se za termin po Noks-u 6-8 29. januara. Vidim da su neki iz komsijskih datuma dobili termine, pa me zanima da li da mu se nadam sledece nedelje?

Pozz!

Ako nemas sta pametnije da kazes bolje je da se nejavljas i ako nemas odgovor na postavljeno pitanje u poruci nema potrebe da pametujes.

- - - - - - - - - -

Ma video sam da je neko pominjao neka pisma da ima od rodjaka kao i od poslodavaca za stanovanje tj. da kao imas gde da stanujem ili da ti poslodavac organizuje mesto boravka i da ti to neplacas nesto u tom stilu.

To od poslodavca sto se tice smestaja moze.Meni stoji u ugovoru da mi poslodavac obezbedjuje smestaj.

Jbmliga nisam jos sreo nekog ovako siroko obrazovanog diplomama. Automehanicar i kurs bravara ne upadaju u tvom slucaju u NOKS 3-5 jer neces raditi bas posao automehanicara a kurs naravno isto ne moze.
A ovo strukovni inzinjer masinstva jel ti to 5. stepen? To moze.

Hvala na odgovoru pre svega,posto pokusavam da resim tu dilemu.Da,to me sve buni,jer sam see registrovao za noks3-5,a moja srednjoskolska diploma je ,,automehanicar".A ako ponesem diplomu strukovnog inzenjera,to je VI-2,da ne bude da sam prekvalifikovan za poziciju bravara?I Dal to spada uopste u noks 3-5?Jedno sigurno znam...nisam pametan...

Hallo!

Prijavila sam se za termin po Noks-u 6-8 29. januara. Vidim da su neki iz komsijskih datuma dobili termine, pa me zanima da li da mu se nadam sledece nedelje?

Pozz!

Pa to mi treba fa znam da li moze. Nego ukoliko mi i ovaj poslodavac otkaze zbog cekanja i nadjem nekog ko nece obezbediti smestaj, dal moze neka izjava od rodjaka da cu biti kod njih prijavljen i da cu kod njih i stanovati

To stvarno ne znam,ali znam da to ne stoji na spisku potrebne papirologije sto se ambasade tice.

Hvala na odgovoru pre svega,posto pokusavam da resim tu dilemu.Da,to me sve buni,jer sam see registrovao za noks3-5,a moja srednjoskolska diploma je ,,automehanicar".A ako ponesem diplomu strukovnog inzenjera,to je VI-2,da ne bude da sam prekvalifikovan za poziciju bravara?I Dal to spada uopste u noks 3-5?Jedno sigurno znam...nisam pametan...
Stvarno zamrseno pitanje jer je to VI stepen?
Pokusaj da kontaktiras ambasadu, stvarno ne znam...

Ja sam se registrovao po noksu 1-2, i nemam nameru da storniram termin jer cekam evo vec dva meseca. Imam zavrsenu srednju hem., (IV stepen), radicu posao za koji imam tzv kursnu diplomu , zakoje ne postoji redovna skola u Srbiji i koje apsolutno nema dodirnih tacaka sa zavrsenom srednjom .

Po objavama koje sam citao ovde i na FB grupama, informatoru na stranici ambasade, morao bi da prilozis diplomu za posao koji radis . Takodje da je zanimanje isto i u diplomi i u ugovoru .

Pozdrav svima. Poslala sam termin krajem januara za NOKS 3-5, jer imam zavrseni IV stepen stručne spreme, ali se moja diploma ne poklapa sa onim sto mi piše u ugovoru da ću raditi (Pflegehelpfer). Svu dokumentaciju imam spremnu. Da li je moguće da će da me vrate zbog toga? Da li je neko imao sličnu situaciju? Hvala unapred na odgovorima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back