Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolega koliko si dugo cekao od aplikacije do termina?
Skoro 4 meseca ali verujem da je to zbog toga sto se menjao sistem prijave. Pre je trebalo odobrenje iz Nemacke, a sada je drugacije.

- - - - - - - - - -

Cestitam ... Bas ste dugo cekali.

Hvala, jesam nazalost dobro je to sto je hotel imao strpljenja i razumevanja. :)

E ovako narode. Idem za kuvara trogodisnja skola. Nisam jos dobio termin. Jel kod sudskog tumaca nosim da mi prevede i overi diplomu sa apostilom? Zna li neko koliko se ceka taj prevod i koliko kosta?

Može trajati jedan dan, a može i par dana. Zavisi od toga koliko imaju posla.
Cene su otprilike svuda iste (800 dinara po strani), a prevod strsne gde je apostil ili ne naplate ili naplate kao pola strane.

E ovako narode. Idem za kuvara trogodisnja skola. Nisam jos dobio termin. Jel kod sudskog tumaca nosim da mi prevede i overi diplomu sa apostilom? Zna li neko koliko se ceka taj prevod i koliko kosta?

da se ponovo ukljicim i prenesem licna iskustva. Na diplomu se udara Apistolle pecat u sudu u gradu gde ste zavrsili srednju ili neku drugu visu skolu i on kosta 2090 dinara na teritoriji cele Srbije (ako ne zivite u gradu u kom ste zavrsili srednju skolu onda kao i ja nadjete na internetu stranicu Suda i imate brojeve telefona od kancelarija i ugovorite da posaljete postom diplomu sa uplatnicom ja sam zavrsio za nedelju dana slao iz Novog Sada za Leskovac).Kad vam stigne diploma sa apostile pecatom opet internet i u googlu ukucate sudski tumac ya nemacki jezik - vas grad od ponudjenih zovite i ugovorite kad i gde .Ja sam platio za diplomu 1000 dinara i apistolle 500 dinara i za par dana dobio dva prevoda od sudskog tumaca.Eto tolko od mene mislim da je opsirno i razumno

Kaže se Republik Serbien.

I ja sam to napisala, pa mi u agenciji prepravili na Republik Serbia. Popunite kako vam volja

Mnogo su načitani i povoljni. Kako koga ošišaju.

Klepetalo ponovo sam okrenuo ceo forum da bih na 121 stranici naso tvoju objavu kako se popunjava informator hvala posto resih sam da si popunim isti a deci kupim cokolade umesto da agenciji dam te pare a za osiguranje pa vec imam zivotno pa cu u istoj osiguravajucoj kuci otici kad jave da je viza odobrena i uzeti puto osiguranje od dana kad mislim da putujem na 6 meseci.

Pomoc.
Da li diplome mogu biti prevedene i overene kod tumaca na Engleskom jeziku ili mora obavezno na Nemackom. Istp pitanje za motivaciono pismo ukoliko je potrebno.

Na nemackom treba biti prevedena diploma kod sudskog tumaca a motivaciono pismo isto na nemackom prevedi mozda ti kasnije treba za neki drugi posao a vise ce ti znaciti pismo od poslodavca gde ce napisati da mu bas ti trebas jer u firmi ima dosta radnika iz ex YU sa istog govornog podrucja itd...

Klepetalo ponovo sam okrenuo ceo forum da bih na 121 stranici naso tvoju objavu kako se popunjava informator hvala posto resih sam da si popunim isti a deci kupim cokolade umesto da agenciji dam te pare a za osiguranje pa vec imam zivotno pa cu u istoj osiguravajucoj kuci otici kad jave da je viza odobrena i uzeti puto osiguranje od dana kad mislim da putujem na 6 meseci.

Da, dva puta sam objavila kako se popunjava, i onda iz nesigurnosti u samu sebe, odem i do agencije. Bolje me ne pitajte koliko sam platila za sebe i dvoje dece. :dash::dash::dash:
A najveća fora je da iako nešto fali na zahtevu, ili nije dobro popunjeno, službenica vam u ambasadi vrati da dopunite/prepravite onako kako ona kaže. Šta reći, ima nas i, da ne preteram, glupih :hvala:

Hvala na odgovorim. Samo me buni sledece. Jel se Celia orginalna dipolama trigodisnje skole nosi u sud da ti overe apistole. Znaci listovi sa ocenama. Onda sve to nosis sudskom tumacu da prevede.
Jel to nosis kopije u sud ili orginal za taj pecet? I onda tumacu da prevede?

Izvinite ali ja sam u to neupucen a trazio sam ovde na forumu pa nisam taj odgovor nasao.

Noks 6-8 je podeljen do 22.1, ja sam registrovan takodje 22.1 ali predvece i nisam dobio termin jos uvek, nadam se da ce javiti uskoro i da cu biti odma 4.4 ili 5.4 posto su taj datum dobili ljudi koji su se registrovali 21. I 22.

Trenutno se za noks 6-8 ceka oko dva ipo meseca

Sva srecan pa NOKS 6-8 nije populären, pa idu brze termini. Koliko čuh, malo nas je I navodno Vorjahr proces

Hvala na odgovorim. Samo me buni sledece. Jel se Celia orginalna dipolama trigodisnje skole nosi u sud da ti overe apistole. Znaci listovi sa ocenama. Onda sve to nosis sudskom tumacu da prevede.
Jel to nosis kopije u sud ili orginal za taj pecet? I onda tumacu da prevede?

Izvinite ali ja sam u to neupucen a trazio sam ovde na forumu pa nisam taj odgovor nasao.

Ja licno sam slao samo diplomu da mi udare apistole pecat a za svedocanstva neznam .Dok za kolegu sam mu resavao kod 95 u hr i preveli smo mu diplomu na hrvatskom i svedocanstva i poslali na nostrifikaciju preko auto skole i sad se ceka od 30 do 60 dana posto ima zavrseno za vozaca i polozio je kategorije posle 10.09.2009 C kategoriju.
Tako da ako mislis da konkurise u struci u nemackoj lupi apistole na diplomu i zajedno sa svedocanstvima sve prevedi kod tumaca a na termin nosis samo prevedenu diplomu a ostalo u De ako hoces da ti nostrifikuju diplomu i priznaju je.
U Sud nosis samo original diplomu
I kad ti lupe pecat tu istu diplomu nosis kod sudskog tumaca za nemacki jezik sa svedocanstvima original sve jer nece ni jedan tumac da ti prevodi kopije mora original na uvid .
I onda na kraju kad dobijes od sudkog tumaca po dve kopije svega onda to kopiras i overavas kod notara i predajes gde treba a te originale cuvas da nebi stalno placo prevodioca mada kad ti notar uzme 400 dina po strani dodje se na isto

Poslednja izmena:
Zna li neko od kolega vozaca da mi kaze,da li je se brze dobija termin kad sam apliciras ili kada ti uradi agencija za tebe....pozz

Apliciraj sam jer Agencija isto to radi umesto tebe zato ti i traze kopiju pasosa i onda umesto tvog maila stavljaju njihov tako da im potvrda o registraciji stize na njihov mail kao i mail sa terminom za nekih 7 meseci i onda te zovu da ti kazu.Stvar izbora dal ces sam ili preko agencije.A da mi je saznati koja je agencija dovela grupu na termin u 8 ujutro a u pola tri ista grupa podize vize to je posao ljudi

Da, dva puta sam objavila kako se popunjava, i onda iz nesigurnosti u samu sebe, odem i do agencije. Bolje me ne pitajte koliko sam platila za sebe i dvoje dece. :dash::dash::dash:
A najveća fora je da iako nešto fali na zahtevu, ili nije dobro popunjeno, službenica vam u ambasadi vrati da dopunite/prepravite onako kako ona kaže. Šta reći, ima nas i, da ne preteram, glupih :hvala:

Kazite mi kolko kosta za dva zahteva i ja nisam sigurna za spajanje za decu. A dozvolili da predaju na moj termin u utorak. Ii ja nebih da rizikujem.

Kazite mi kolko kosta za dva zahteva i ja nisam sigurna za spajanje za decu. A dozvolili da predaju na moj termin u utorak. Ii ja nebih da rizikujem.

Jao, ako hoćeš u PP ću ti pomoći da popuniš, mnogo je to. Ja sam imala sve pripremljeno i oni su mi samo proverili da li je dobro, na dva mesta prepravili, uzeli mi 5500 din. A bukvalno sve imala, slike, papire, zahteve, kopije...

Eh dal cu i ja konacno slaviti za taj termin. Malo njih je ostalo koji prate forum malo duze, mnogi vec otisli i rade uveliko :-) mozda je neko i ostao od onih koji znaju moj problem al nije ni bitno. Zanima da li za hausmajstora u hotelu ide noks 1-2, i da li u ugovoru moze stajati pomocni radnik u kuhinji?

Ako nemaš diplomu za Hausmeister ( :D ) onda Noks 1-2. A pomoćnik u kuhinji.... nešto pomoćnici ne prolaze dobro u zadnje vreme. Stižu im odbijenice da obrazloženjem da ima EU radnika za ta radna mesta. Ali se može probati, naravno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back