Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svasta bi mogao da napisem o toj agenciji, jako su nekorektni i uglavnom nista ne ispune od onoga sto se dogovori na pocetku programa i pre ucenja jezika... Sigurno bar 70% ljudi koji su otisli preko njih su jako nezadovoljni poslom i poslodavcem, a da ne pricam o tome na kakva mesta ih salju... Istina ima i njih par koji su dobro prosli ali svakako ne preporucujem tu agenciju nikome.

Ali da ne gresim dusu kod ove situacije, mozda je problem u ambasadi samo me nebi cudilo ni da su sami stornirali termine.

Ljudi nije ambasada stornirala niti ce ambasada stornirati. Znam da nam je svima strpljenje pri kraju, ali moramo cekati. Pa i ovi koji su dobili termin, a registeovali su se 08.08 npr su isto predugo cekali.
Nemojte biti naivni i nemojtw d stornirate svoje termine pa da sve cekate ponovo. vidite i sami da dugo nisu delili ni noksu, poslednjih desetak dana nisu nikome.
Srecno nam svima

Ljudi nije ambasada stornirala niti ce ambasada stornirati. Znam da nam je svima strpljenje pri kraju, ali moramo cekati. Pa i ovi koji su dobili termin, a registeovali su se 08.08 npr su isto predugo cekali.
Nemojte biti naivni i nemojtw d stornirate svoje termine pa da sve cekate ponovo. vidite i sami da dugo nisu delili ni noksu, poslednjih desetak dana nisu nikome.
Srecno nam svima

Nisu delili od 15 januar ni jedan termin, a zadnji datum kad je termin je 9 februar, e sad kad misle da daju ko ce 10 na termin, videcemo.

Svasta bi mogao da napisem o toj agenciji, jako su nekorektni i uglavnom nista ne ispune od onoga sto se dogovori na pocetku programa i pre ucenja jezika... Sigurno bar 70% ljudi koji su otisli preko njih su jako nezadovoljni poslom i poslodavcem, a da ne pricam o tome na kakva mesta ih salju... Istina ima i njih par koji su dobro prosli ali svakako ne preporucujem tu agenciju nikome.

Ali da ne gresim dusu kod ove situacije, mozda je problem u ambasadi samo me nebi cudilo ni da su sami stornirali termine.

Sto se tice termina i te situacije ne znam ali sto se tice ostalog ista iskustva su i u mom okruzenju. Niko nije zadovoljan Srbolabom, salju u vuko*ebine, ugovor na dve godine potpises i ugradjeni su dooobrano u platu...

Pozdrav svim forumasima,

Zamolila bih ukoliko imate iskustva sa sljedecim da podijelite svoje informacije. Naime, po strucim sam profesor engleskog jezika i knjizevnosti (bachelor po bolonji), fakultet je H+, priznat je, ali sam ja zbog birokratije ipak zatrazila verifikaciju diplome od Ministarstva obrazovanja u Frankfurtu. Imam dvije ponude za posao: jedna je da radim kao ''english speaking educator'' u predskolskoj ustanovi, a druga ''english teacher'' u medjunarodnoj osnovnoj skoli. Po uvjerenju izdatom od strane mog univerziteta oba posla spadaju u rad u struci. Ono sto mene interesuje je sljedece: u koju kategoriju da se registrujem za termin za vizu? Da li za visokokvalifikovani kadar (jer sam posao i dobila na osnovu svoje VSS diplome) ili u kategoriju po zapadnoevropskoj odredbi? Ambasada mi daje oprecne informacije, na mail mi je neko od sluzbenika odgovorio da se registrujem u kategoriju po stavu 26 zapadnoevropske odredbe (jer takav rad nije rad u struci) a kada sam ih zvala druga sluzbenica mi je rekla da se registrujem u grupi za VSS kada (jer po njenom sam ja strucna da radim u svim ustanovama obrazovnog tipa).Upravo da covjeka izlude. U pitanju je Ambasada u Sarajevu.

Unaprijed se zahvaljujem na svim podjeljenim informacija.

Da li je neko danas imao poziv iz Ambasade?Ja više ovo ne mogu .....5 meseci sam čekala termin ,sad vizu skoro mesec dana ....i dalje ništa....dodje mi da dignem ruke od svega (tek sad)ne mogu viseee:-(((((

Jovana izdrzi jos malo,makar si imala termin ako je za ikakvu utehu,morace da bude uskoro,jel vidis da iz meseca u mesec ide sve sporije.Pravda je spora ali dostizna...

- - - - - - - - - -

Jel to oni cekaju da nam dozvole isteknu?
Pa naravno,i dozvole i ugovori itd.ionako tesku situaciju nam komplikuju jos vise

Pozdrav forumasima

Molima bih da ukoliko ima neko slicno iskustvo podijeli svoje misljenje. Profesor sam Engleskoj jezika i knjizevnosti (bachelor po bolonji). Po anabinu,fakultet/odsjek su H+, priznati. Uprkos tome ja sam trazila da mi se od Ministarstva obrazovanja izda uvjerenje o ekvivalentnosti diplome po njemackom sistemu obrazovanja (u postupku je). Do sada sam imala dvije ponude za posao, nakon uspjesno obavljenih intervjua. Jedna pozicija je ''english speaking educator'' u ustavnovi predskolskog obrazovanja a druga ''english teacher'' u osnovnoj skoli. Interesuje me u kojoj kategoriji se trebam registrovati za termin? Da li se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra ili po stavu 26 zapadnoevropske odredbe? U pitanju je rezervacija termina u Ambasadi u Sarajevu. Ono sto me zbunilo je sljedece. Slala sam upit i ambasadi vezano za isto pitanje. Od jednog sluzbenika sam dobila odgovor da se registrujem u kategoriji zapadnoevropske odredbe jer po njemu/njoj to nije rad u struci dok od druge da se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra. Po uvjerenju o kompetencijama univerziteta na kojem sam diplomirala, ja sam strucna da radim u svim ustanovama obrazovnog karaktera. Molila bih sve clanove ukoliko imaju iskustvo u ovom ili slicnom slucaju da podijelje samnom informacije.

Hvala svima.

Pozdrav forumasima

Molima bih da ukoliko ima neko slicno iskustvo podijeli svoje misljenje. Profesor sam Engleskoj jezika i knjizevnosti (bachelor po bolonji). Po anabinu,fakultet/odsjek su H+, priznati. Uprkos tome ja sam trazila da mi se od Ministarstva obrazovanja izda uvjerenje o ekvivalentnosti diplome po njemackom sistemu obrazovanja (u postupku je). Do sada sam imala dvije ponude za posao, nakon uspjesno obavljenih intervjua. Jedna pozicija je ''english speaking educator'' u ustavnovi predskolskog obrazovanja a druga ''english teacher'' u osnovnoj skoli. Interesuje me u kojoj kategoriji se trebam registrovati za termin? Da li se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra ili po stavu 26 zapadnoevropske odredbe? U pitanju je rezervacija termina u Ambasadi u Sarajevu. Ono sto me zbunilo je sljedece. Slala sam upit i ambasadi vezano za isto pitanje. Od jednog sluzbenika sam dobila odgovor da se registrujem u kategoriji zapadnoevropske odredbe jer po njemu/njoj to nije rad u struci dok od druge da se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra. Po uvjerenju o kompetencijama univerziteta na kojem sam diplomirala, ja sam strucna da radim u svim ustanovama obrazovnog karaktera. Molila bih sve clanove ukoliko imaju iskustvo u ovom ili slicnom slucaju da podijelje samnom informacije.

Hvala svima.

Ako Vam je diploma priznata u De, a idete raditi posao za koji imate fakultetsku diplomu mislim da idete u visokokvalifikovani kadar. Ukoliko Vam Nemci nostrifikuju diplomu registrujete se u visoko-kvalifikovane. Samo pazite, oni dobijaju mnogo brze termine od 26.2. Najbolje bi bilo sacekati nostrifikaciju diplome, pa onda zakazati termin. Da ne bude pre termin nego diploma.

Poslednja izmena:
Pozdrav

Koliko sam ja upucena i po onome sto pise na Anabin, diploma je priznata. Ja cu sacekati da mi se izda uvjerenje od ministarstva pa onda traziti termin upravo zbog toga sto se na termine u grupi visokokvalifikovanog kadra ne ceka. Mene je zbunila cinjenica, sto sluzbenici ambasade daju oprecne informacije. Da ja kojim slucajem idem raditi nesto administrativno, ili bilo sta drugo razumjela bi da se trebam registrovati po 26.2, medjutim, idem raditi u jednoj od obrazovnih institucija (obdaniste, skola i sl.), jer sam na osnovu svoje diplome fakulteta i radnog iskustva u struci i dobila ponudu za posao. Hvala na informacijama.

Pa morali bi danas da podele neke termine,vise je nego logicno,mada je logika davno zaboravljena stvar sto se tice njihovog rada.

Gile,kako bi ti delio karte za bisoskop a unutra sva mesta popunjena. Onaj ko misli da ce se vize deliti u neogranicenom broju,misli da se zezno,ali bice strpljiv i cekace taj momenat,eto ambasada nema pravo da kaze da se broj ne zaposlenih smanjio tako sto su u Nemacku u medjuvremenu dosli gradjani EU (Madjarska,Slovacka,Poljska,Rum,Bug i da ne pricamo),a nekim tamo zakonom ti isti gradjani iz EU eto imaju prioritet na osnovu nas iz trecih zemalja da se zaposle pre nas.Kako ko shvati ovaj post,ali ta cinjenica znatno utice na brzinu deljenja termina,jbg i ja cekam mesecima...dzabe kvalifikacija,ali nastavljam da cekam,valjda cu uspeti nesto da ugrabim pre penzije.

Gile,kako bi ti delio karte za bisoskop a unutra sva mesta popunjena. Onaj ko misli da ce se vize deliti u neogranicenom broju,misli da se zezno,ali bice strpljiv i cekace taj momenat,eto ambasada nema pravo da kaze da se broj ne zaposlenih smanjio tako sto su u Nemacku u medjuvremenu dosli gradjani EU (Madjarska,Slovacka,Poljska,Rum,Bug i da ne pricamo),a nekim tamo zakonom ti isti gradjani iz EU eto imaju prioritet na osnovu nas iz trecih zemalja da se zaposle pre nas.Kako ko shvati ovaj post,ali ta cinjenica znatno utice na brzinu deljenja termina,jbg i ja cekam mesecima...dzabe kvalifikacija,ali nastavljam da cekam,valjda cu uspeti nesto da ugrabim pre penzije.

Slazem se druze sa tobom oko mnogih stvari ali im ako se slazes i nije neka brzina sto se tice deljenja viza,zna se da je za zemlje balkana god.kvota 20000 viza ,pa shodno tome verovatno Srbiji pripada barem 5000 a sam bog zna koliko oni odrade ovakvim tempom.Jedno je jasno da moramo da cekamo i nadam se docekamo svojih 5 minuta,uz veliku strpljivost poslodavaca kod kojih trebamo da radimo.Zelim svima veliku strpljivost i jake zivce.

Hallo,
ja sam nova,al dugo pratim vasa iskustva,komentare,savete.Po zanimanju sam medicinska sestra.Za termin sam se registrovala 08.08.preko agencije Euro trag.Dobila sam termin 08.01.a na odgovor i dalje cekam.Koliko cu jos cekati Bog zna.Ima li jos neko da ceka na odgovor?

Jedno pitanje Jesi li se prijavila sa 26.2 ili imas nostrifikaciju pa dies kao Med radnik

- - - - - - - - - -

Srecno nam svima
Zna li se Za sve ciji su termini sotrnirani da li su se sami prijavili ili preko agencije. I ja cisto sumnjam da se Ambasada bavi takvim stvarima a da agencije svasta rade u To i mogu da poverujem s obzirom u kakvoj drzavi zivimo.

Hallo,
ja sam nova,al dugo pratim vasa iskustva,komentare,savete.Po zanimanju sam medicinska sestra.Za termin sam se registrovala 08.08.preko agencije Euro trag.Dobila sam termin 08.01.a na odgovor i dalje cekam.Koliko cu jos cekati Bog zna.Ima li jos neko da ceka na odgovor?

Ja sam cekala 16 dana, sve zavisi od
pokrajne I od toga da li si pre boravila u Nemackoj....Moram da napomenem da iz iskustva mojih kolega ambasada Ima propuste sto se tice javljanja odobrenja.

Pozdrav svima!
Gradjevinski inzenjer master.Potpisan ugovor sa poslodavcem.Pozicija:"Bauleiter".Drzavni fakultet,status H+.Nazalost jos ne posedujem diplomu,da li priznaju uverenje dok ne dobijem diplomu?Ne posedujem radno iskustvo,a u informatoru pise da se prilaze licenca :-/
Molim nekoga ko je upucen u proces dobijanja PLAVE KARTE da se javi.
Srecno svima!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back