Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ZHG.

Evo jedne informacije za vozače, a nije u vezi termina, zamislite.

U četvrtak je moj rođak bio na terminu, poneo je svoj slovenački Code 95, medjutim vratili su mu na salteru, jer nije priznat. Dali su mu rok od mesec dana da dostavi dopunu-potvrdu od poslodavca da će Code polagati u De ili da dostavi Code neke druge države čiji je priznat. Sledeće nedelje dobija potvrdu od poslodavca i odnece je u ambasadu.
Moj suprug je imao slovački Code i priznat je.

Ja imam Cod95 nemacki taj ce verovatno priznati...
Jel mogu da te pitam koliko je dugo cekao Termin tvoj rođak? Posto i ja cekam Termin...

Hvala

Negde sam videla da su ljudi detasman vize uspeli preinačiti u radne ali pod ne znam ni ja kakvim uslovima, opet vam je najbolja solucija nemački advokat. Skoro sam videla oglase advokatskih kancelarija po većim gradovima u De, trebalo bi da ih lako izguglate.

Connexion Wien da znaš šta bi ovaj čovek trebalo da uradi napisao bi. Nisu svi rođeni sveznajući. Čisto sumnjam da iko iz grupe zna, jer to što on želi ne piše na sajtu ambasade. A jos manja potreba je vređati ovde. Znači fakultetski obrazovani ljudi ne smeju da se raspituju za rešenje svog problema jer bi to trebali sve da ih nauče na fakultetu, pa i kako otići na rad u Nemačku.
Ovde je izgleda zabranjeno bilo šta pitati, osim "kad ti je termin?" i " jel bila danas podela termina?". Svašta!
Najlepse hvala. Razumeli ste moj problem. Hvala na savetima.

- - - - - - - - - -

Da,apsolutno se slazem sa klepetalom!
Znaci ne razunem...ako covek pita,trazi pomoc i naravno ukoliko neko nesto zna pomogne,ukoliko ne zna ili nezna,onda cuti.
Svasta! A lepo sam rekla: nemojte ljudi,ko Boga vas molim! Bez svadje i prepucavanja! Nervoza,psihoza,neizvesnost...nema potrebe za vecom tenzijom nego sto vec jeste.
Pozz svima i srecno! Mozda sutra budu termini za vas SVE!!!

Hvala Vam. Da znam ne bih pitao. Dobro je znati da uvek postoje ljudi dobre volje. U svakom slucaju ovo ce za mene biti jedno novo iskustvo. Verujem da ce biti sve ok. Mozda i ja nekome pomognem sa onim sto saznam. Bice mi zadovoljstvo.

Hvala ZHG.

Evo jedne informacije za vozače, a nije u vezi termina, zamislite.

U četvrtak je moj rođak bio na terminu, poneo je svoj slovenački Code 95, medjutim vratili su mu na salteru, jer nije priznat. Dali su mu rok od mesec dana da dostavi dopunu-potvrdu od poslodavca da će Code polagati u De ili da dostavi Code neke druge države čiji je priznat. Sledeće nedelje dobija potvrdu od poslodavca i odnece je u ambasadu.
Moj suprug je imao slovački Code i priznat je.

Ljudi neprave razliku o polozenoj temeljnoj kvalifikaciji za vozaca i kartici kod95 za vozaca. Karticu kod95 u sloveniji dobijas na osnovu polozene temeljne kvalifikacije a uslov je i da radis u sloveniji i nju nemacka priznaje a samo polozenu temeljnu kvalifikaciju nepriznaje. Tako sam barem ja cuo.

Ljudi neprave razliku o polozenoj temeljnoj kvalifikaciji za vozaca i kartici kod95 za vozaca. Karticu kod95 u sloveniji dobijas na osnovu polozene temeljne kvalifikacije a uslov je i da radis u sloveniji i nju nemacka priznaje a samo polozenu temeljnu kvalifikaciju nepriznaje. Tako sam barem ja cuo.

Ja se u to stvarno ne razumem :)
Rodjaku je poslodavac garantovao da će proći u ambasadi jer već ima radnike koji su došli sa Slo Code95, medjutim katanac. Možda je do šalteruše.

Dobar dan svima. Interesuje me da li je moguce kod Konzularnog odeljenja zakazati neki privatan termin oko informacija ili kako vec to funkconise?
Znaci ne vezano za vize,imam neka dokumenta koje mi je poslodavac iz Nemacke poslao u nadi da ona mogu ubrzati proces dobijanja termina.

Teško za informativni termin. Ali možete to sve skenirati i poslati im mejlom, tu napišite i svoj registracioni broj za termin. Možda upali ako imate stvarno nešto što vam može pomoći.

ZHG, ne uznemiravaj se. Gos'n Connexion Wien je ovde najpametniji, ne vredi mu protivrečiti. Odustao je od Austrije jer je tamo viza 100€, a u Nemačkoj ambasadi samo 75€ (napisao je u jednom od svojih postova).
Nego mi žao što smo iste nacionalnosti. Zbog ovakvih mi prolazimo tako kako prolazimo. Opušteno samo.

Teško za informativni termin. Ali možete to sve skenirati i poslati im mejlom, tu napišite i svoj registracioni broj za termin. Možda upali ako imate stvarno nešto što vam može pomoći.

Hvala puno. Pa u sustini zato sto ja spadam u grupu deficitnih zanimanja i onda kao na osnovu zakona u Nemackoj moj poslodavac je iz Regierunga uzeo neku potvrdu kojom,po njegovim recima,ambasada mora da mi izda odmah vizu. Nemam pojma,icicu sutra licno ispred konzulata pa cu videti sta ce mi reci,nekako mozda bolje licno,da me ovako putem Mail-a ne otkace samo.

Hvala puno. Pa u sustini zato sto ja spadam u grupu deficitnih zanimanja i onda kao na osnovu zakona u Nemackoj moj poslodavac je iz Regierunga uzeo neku potvrdu kojom,po njegovim recima,ambasada mora da mi izda odmah vizu. Nemam pojma,icicu sutra licno ispred konzulata pa cu videti sta ce mi reci,nekako mozda bolje licno,da me ovako putem Mail-a ne otkace samo.

A ovako će te lično otkačiti jer te čuvari neće ni pustiti unutra. No, probaj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back