klepetalo
Zainteresovan član
- Poruka
- 258
Pitao sam sluzbenicu koja radi na pasoskoj kontroli kada sam izlazio iz zemlje (04.01.) da mi proveri koliko imam jos dana u EU, posto sam od 1.7 prosle godine stalno isao tamo vamo (BG-Berlin), i ona mi rece nema sistem da proveri, osim ako se bas nameraci da mi gleda sve pecate pa da racuna (iskreno meni je to malo neverovatno, ali ajde).
Zatim je rekla da se gleda da u prethodnih 180 dana ne provedes vise od 90 dana, sve ostalo je da uzmes kalendar i brojis i sabiras i oduzimas.
Ja odem na nedelju dve, pa nedeljju dve u Srb i tako u krug, a mozes i da ispucas 90 dana pa da se vratis i budes u Srb 90 dana.
Nadam se da je malo jasnije.
Ono sto je jako bitno, da se nikako ne zajebes i ostanes duze nego sto smes, glupo pi bilo da rizikujes zabranu ulaska u EU a cekas vizu.
Tako da oprez sa matematikom i 3 puta proveravaj racunicu
Upravo tako. Sada se gleda od danasnjeg datuma unazad 180 dana. To se sve može ukucati u sengen calculator, svaki datum ulaska i izlaska i on izračuna koliko si bio i koliko imas slobodnih dana.
Nevezano za ovo, narode držim vam palčeve da sutra dobijete mejlove sa terminima!!!