Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da vam kazem da su ovi sto rade u ambasadi najvece govna koja postoje...saznao sam da sam stornirao svoj termin pre nekih mesec dana....hahaha pa da li je realno da su toliki idioti i da su me stornirali

Jbg ogi , nesto tu smrdi ! Taj server konzulata je u berlinu a ne u beogradu. Ti da si stornirao imao bi povratni e-mail sa informacijom da si ti na svoj zahtev stornirao termin jer si odustao ili si slucajno pogresio u upisu podataka pa je i logično da storniras isti ! E sad =WTF ?

Mom poslodavcu je ug firma i kad mu pokazala sta trazi ambasada na sajtu on mi dao ovo, a mom muzu poslodavac dao drukcije, ali je firma gmbh. I muz ima dva papira. Sad mi nista nije jasno.

- - - - - - - - - -

Pa valjda kad je manje firme ne moraju biti zavedene u handelsregister pa zato ide ovo, tu moze da se vidi koliko zaradjuje firma, zato mu se verov nije slalo...

- - - - - - - - - -

E stvarno strasno, ti najduze cekas koliko mi se cini... bas nije u redu...

- - - - - - - - - -

Meni su dopunu trazili odmah kad sam predavao...a verovatno ili zovu telefonom ili posalju mailom... jesi imao gewerbe?

Imao sam gewerbe sva dokumenta su mi bilo dobra cak sam imao I gewerbe od firme sto su se spojile te dve u jednu

Hvala,a jel mogu da ostanem februar ceo kod kuce i da se vratim na nesec dana stim ako se pogleda zadnjih 180 taj februar mi potirie 1. august kad sam usao?I onda kad bi se pogledalo zadnjih 6 imao bi jos mesec zar ne?Vise mi se smucilo ovo brojanje i kako sve ide da ne prekoracim jer cekam spajanje porodice a aplicirao sam 11.10 a stiglo se do 21.9 valjda cu pre dobiti vizu nego nova 3 meseca,boze zdrvlje

Date of entry/Control:
01/03/18
Planning
in the Schengen area

01/08/17 06/10/17 67

28/12/17 17/01/18 21

Start of 90 days period: 02/12/17
Start of 180 days period: 03/09/17
The stay may be authorised for up to: 69 day(s)

U pravu ste. Na datum 01/03/18 Vam se ponistava ceo avgust sto ste bili u sengenu.
Evo kako funkcionise calculator, mozete sami proveravati.

- - - - - - - - - -

E ljudi zanimame kako javljaju ako treba dopuna dokumenata i odbijenica?cekam na vizu od 11.12 :(

Ako ste ostavili svoj mail na onom formularu onda mailom, ako ne onda postom. Odbijenica iskljucivo postom.

Verovatno tvoj telefon ili komp.nema mogucnost otvaranja pdf fajla, mail prosledi na kompjuter, svaki iole noviji kompjuter otvara...

Ma nije to otvarao sam vec te datoteke, i prosledio par puta i svud je on kad udjes u mail moglo da se otvori osim u tom sto sam poslao njima, tj samo 1 mogla da se otvori a ove kao da ne postoje, nece... i ja posaljem ponovo i sad mogu, a kako ce oni to prihvatiti ko zna, odgovora jos nema... A vidim ni vama termina, da ne poverujes...

Sigurno ima neka knjizara i kancelarija u tvom mestu gde bi mogli da ti otvore to i odstampaju. Obavezno se snadji sad da to negde odstampas i posaljes, ne odustaj sad na pola koraka od vize. Znam kako moral i volja padnu za cas kad nesto zapne, videla svojim ocima. Moj suprug kad je stiglo pismo za dopunu nije ni hteo da salje, odmah digao ruke, sve ja odradila i eno ga radi u Nemackoj. Snalazi se sad kako znas, iscupaj taj zadnji atom da uspes. SRECNO!

Ma nije to otvarao sam vec te datoteke, i prosledio par puta i svud je on kad udjes u mail moglo da se otvori osim u tom sto sam poslao njima, tj samo 1 mogla da se otvori a ove kao da ne postoje, nece... i ja posaljem ponovo i sad mogu, a kako ce oni to prihvatiti ko zna, odgovora jos nema... A vidim ni vama termina, da ne poverujes...

Ostaje nam samo da cekamo...
Ne znam ni ja kao i ostali ljudi koji cekaju...
Neverovatno da nikom ne salju termin...ili mozda ovi koji dobijaju/ dobili ne pisu,ili...ne znam...
Ne odgovaraju vise ni na pitanja o terminu.Poslala sam im tri mejla i nista...
Od 09.07.2017 cekam...

Zanima me da li su ista promenili u postupku dobijanja radne vize. Rekose mi u firmi u Stuttgartu da se promenilo i da se sad tamo dobija viza a ne u Beogradu. Treba jedan moj prujatelj da pocne tamo da radi pa rekose da ne ide sad po papire jer je promenjeno. Hvala!!!!!!

Kako tamo, mislus u ured? Ausladnderbehorde sada odlučuje o vizi a ne ambasada, ambasada samo posrednik, a jos nisam cula ni vidla da neko u de zavrsio prvu vizu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back