Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitao sam sluzbenicu koja radi na pasoskoj kontroli kada sam izlazio iz zemlje (04.01.) da mi proveri koliko imam jos dana u EU, posto sam od 1.7 prosle godine stalno isao tamo vamo (BG-Berlin), i ona mi rece nema sistem da proveri, osim ako se bas nameraci da mi gleda sve pecate pa da racuna (iskreno meni je to malo neverovatno, ali ajde).

Zatim je rekla da se gleda da u prethodnih 180 dana ne provedes vise od 90 dana, sve ostalo je da uzmes kalendar i brojis i sabiras i oduzimas.

Ja odem na nedelju dve, pa nedeljju dve u Srb i tako u krug, a mozes i da ispucas 90 dana pa da se vratis i budes u Srb 90 dana.

Nadam se da je malo jasnije.

Ono sto je jako bitno, da se nikako ne zajebes i ostanes duze nego sto smes, glupo pi bilo da rizikujes zabranu ulaska u EU a cekas vizu.

Tako da oprez sa matematikom i 3 puta proveravaj racunicu

Upravo tako. Sada se gleda od danasnjeg datuma unazad 180 dana. To se sve može ukucati u sengen calculator, svaki datum ulaska i izlaska i on izračuna koliko si bio i koliko imas slobodnih dana.

Nevezano za ovo, narode držim vam palčeve da sutra dobijete mejlove sa terminima!!! :)

Pozdrav narode,

Da li neko ima informaciju do kog datuma su stigli sa deljenjem viza po onom članu 26.stav2.Zakona o zapošljavanju? Ja sam aplicirao 27.09. i jos uvek nisam dobio termin. Poslodavac mi je vec 2x slao novi pocetni datum ugovora i kontam da ce i oni polako da izgube zivce cekajuci :D

27.12.2017. sam imao poslednji kontakt sa poslodavcem kada je njihova HR sluzba poslala mail ambasadi da vide da li postoji neka sansa da se ubrza ceo proces posto sam im potreban, i jos uvek ni oni nisu dobili nikakav odgovor.

Hvala u napred na bilo kojoj informaciji.

Upravo tako. Sada se gleda od danasnjeg datuma unazad 180 dana. To se sve može ukucati u sengen calculator, svaki datum ulaska i izlaska i on izračuna koliko si bio i koliko imas slobodnih dana.

Nevezano za ovo, narode držim vam palčeve da sutra dobijete mejlove sa terminima!!! :)

E kako se gleda poslednjih 180 dana ja sam bio 1.08 do 6 .10 to je 67 dana ukupno i bio kod kuce 82 dana odnosno usao u sengen 28.12 i sada izlazim 17.01 i to je provedeno 88 dana u 180.Ali ja sam bio i kod kuce 82 dana.Pa kad bih po vama sad mogao ponovo da udjem??

E kako se gleda poslednjih 180 dana ja sam bio 1.08 do 6 .10 to je 67 dana ukupno i bio kod kuce 82 dana odnosno usao u sengen 28.12 i sada izlazim 17.01 i to je provedeno 88 dana u 180.Ali ja sam bio i kod kuce 82 dana.Pa kad bih po vama sad mogao ponovo da udjem??

Start of 90 days period: 20/10/17
Start of 180 days period: 22/07/17
The stay may be authorised for up to: 2 day(s)

Na datum 17.01. ako se ne vratite u medjuvremenu u Sengen da iskoristite preostala 2 dana, 03.04. stoji kao datum ulaska u novih 90 dana.

Poslednja izmena:
E vidis to pitanje sam i ja postavio na vise adresa dali moze da se resi viza direktno u nemackoj i na svakoj sam dobio odgovor da nemoze .Nije problem da se ode i radi na crno ali sta ako te uhvate i udareti zabranu ulaska tj.ubace te sistem i obelezen si.Znam da ce te reci mnogi rade na crno tolke godine ako neka rade i jos toliko i vise .Ja sam se odlucio na legalan put cekanja i tacka .Ustvari jedno iskustvo kako ta gospodja kaze otisla u odeljenje za strance sa gazdom i papirima i salterska radnica joj rekla da moze da dobije vizu i tu ali se naso neki njen sef iza nje i ubacio se u razgovor i ponovio joj da mora u maticnu zemlju podneti zahtev za vizu, drugo iskustvo sa advokatima kaze covek sreca pa sam naleteo na postenog advokata i reko mu u startu da ce mu uzeti pare za dzabe i dopisivati se vlastima isto toliko vremena koliko bi cekao na vizu i bio bi samo na gubitku.Eto pa vi sad vidite ja i dalje cekam i gledam filmove i serije online i skidam uporedo jer kad se ode preko toga nema tamo .
Стрпљен-спасен. Слажем се са тобом да у твом случају најбоље легално. Учи језик до тада..

Uostalom imate sengen kalkulator na internetu.
Имаш ли линк.

Hvala,a jel mogu da ostanem februar ceo kod kuce i da se vratim na nesec dana stim ako se pogleda zadnjih 180 taj februar mi potirie 1. august kad sam usao?I onda kad bi se pogledalo zadnjih 6 imao bi jos mesec zar ne?Vise mi se smucilo ovo brojanje i kako sve ide da ne prekoracim jer cekam spajanje porodice a aplicirao sam 11.10 a stiglo se do 21.9 valjda cu pre dobiti vizu nego nova 3 meseca,boze zdrvlje

Svasta coveka moze da snadje(ili baksuza)..pisao sam da mi falio gewerbe pa gazda hteo da posalje on direkt njima, i ja posaljem upit ambasadi za svaki slucaj, oni odg da mora ili licno ili postom. I ajd skenira on i posalje mi, ja odem za Bg u Eurotrag da mi odstampaju, ono brljavi stampac nesto al odstampa nekako. Ja odem predam, naravno ne moze unutra, das coveku na vratima i gotovo. Racunam to je to konacno, dodjem kuci razgledam i shvatim da mi nije dobro odstampala, u mailu bilo 3 datoteke, ona meni samo 2. I eto ladno sam odneo nepotpun gewerbe. I sta cu posaljem i mailom... i sad nesto pregledam ono ne mogu da se otvore datoteke, tj bar ja ne mogu... pa ti vidi... poslacu jos i postom pa sta bude nek ide sve u...... mozda mi nije sudjeno i gotovo :/ :/

Svasta coveka moze da snadje(ili baksuza)..pisao sam da mi falio gewerbe pa gazda hteo da posalje on direkt njima, i ja posaljem upit ambasadi za svaki slucaj, oni odg da mora ili licno ili postom. I ajd skenira on i posalje mi, ja odem za Bg u Eurotrag da mi odstampaju, ono brljavi stampac nesto al odstampa nekako. Ja odem predam, naravno ne moze unutra, das coveku na vratima i gotovo. Racunam to je to konacno, dodjem kuci razgledam i shvatim da mi nije dobro odstampala, u mailu bilo 3 datoteke, ona meni samo 2. I eto ladno sam odneo nepotpun gewerbe. I sta cu posaljem i mailom... i sad nesto pregledam ono ne mogu da se otvore datoteke, tj bar ja ne mogu... pa ti vidi... poslacu jos i postom pa sta bude nek ide sve u...... mozda mi nije sudjeno i gotovo :/ :/

Koji treci list jel onaj sto pise objasnjenje gde se vadi i za koje svrhe i da se placa. Meni je to treci papir od handelsregister. Prvi je o advokatu i upis odobren, drugi sve ono o firmi.

Koji treci list jel onaj sto pise objasnjenje gde se vadi i za koje svrhe i da se placa. Meni je to treci papir od handelsregister. Prvi je o advokatu i upis odobren, drugi sve ono o firmi.
Nije ovo handelsregister vec bilans prihoda i rashoda, pravo da ti kazem nista ja ono ne razumem sta pise, i uglavnom u prve 2 datoteke bilo 5 listova a toj trecoj jos 2 koja nisam odneo...

U kom je formatu datoteka, npr pdf, doc...?

Pozdrav narode,

Da li neko ima informaciju do kog datuma su stigli sa deljenjem viza po onom članu 26.stav2.Zakona o zapošljavanju? Ja sam aplicirao 27.09. i jos uvek nisam dobio termin. Poslodavac mi je vec 2x slao novi pocetni datum ugovora i kontam da ce i oni polako da izgube zivce cekajuci :D

27.12.2017. sam imao poslednji kontakt sa poslodavcem kada je njihova HR sluzba poslala mail ambasadi da vide da li postoji neka sansa da se ubrza ceo proces posto sam im potreban, i jos uvek ni oni nisu dobili nikakav odgovor.

Hvala u napred na bilo kojoj informaciji.

Stigli su do prvog avgusta pa ti vidi

Nije ovo handelsregister vec bilans prihoda i rashoda, pravo da ti kazem nista ja ono ne razumem sta pise, i uglavnom u prve 2 datoteke bilo 5 listova a toj trecoj jos 2 koja nisam odneo...

Mom poslodavcu je ug firma i kad mu pokazala sta trazi ambasada na sajtu on mi dao ovo, a mom muzu poslodavac dao drukcije, ali je firma gmbh. I muz ima dva papira. Sad mi nista nije jasno.

- - - - - - - - - -

Samo da vam kazem da su ovi sto rade u ambasadi najvece govna koja postoje...saznao sam da sam stornirao svoj termin pre nekih mesec dana....hahaha pa da li je realno da su toliki idioti i da su me stornirali

Kako je moguce. Kog datuma ste s
Aplicirali. Joj ovo vise nema smisla, strah me vata.

Samo da vam kazem da su ovi sto rade u ambasadi najvece govna koja postoje...saznao sam da sam stornirao svoj termin pre nekih mesec dana....hahaha pa da li je realno da su toliki idioti i da su me stornirali
I sta ces sad da radis?
Boze ,boze...katastrofa...stvarno vise nema smisla!!!!
Jesi li im sta rekao,objasnio da nisi ti stornirao...mozes li se ponovo registrovati? Strasno.........ides fino legalnim putem i opet ne valja...

Mom poslodavcu je ug firma i kad mu pokazala sta trazi ambasada na sajtu on mi dao ovo, a mom muzu poslodavac dao drukcije, ali je firma gmbh. I muz ima dva papira. Sad mi nista nije jasno.

- - - - - - - - - -

Pa valjda kad je manje firme ne moraju biti zavedene u handelsregister pa zato ide ovo, tu moze da se vidi koliko zaradjuje firma, zato mu se verov nije slalo...

- - - - - - - - - -

E stvarno strasno, ti najduze cekas koliko mi se cini... bas nije u redu...

- - - - - - - - - -

E ljudi zanimame kako javljaju ako treba dopuna dokumenata i odbijenica?cekam na vizu od 11.12 :(

Meni su dopunu trazili odmah kad sam predavao...a verovatno ili zovu telefonom ili posalju mailom... jesi imao gewerbe?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back