Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čim nešto dobijem odma javljam hvala

- - - - - - - - - -

Zet moj bio juče u ambasadu kaže da je ogromna gužva i da samo po petoro puštaju unutra više ne i čuo je da za termini su zaostrili i to mnogo moguće je da brzo dobije neko termin samo ako neko medju vremenu stonira i onda taj stoniran termin ide na aukciju i ko ga pre dobije njegov je tako je čuo pa je meni javio danas

...a u Sahari pao sneg...
Mozda cemo i mi dobiti termin...
Cuda se desavaju,posebno ukoliko u njih verujemo

Vidis ako bi poceo da ti obrazlazem sve pojave koje su uzrok ljudskih mesanja i upravljanja osnovnim elementima zemlje neki ce shvatiti kao pricu o teoriji zavere , zato i necu samo cu vas podsetiti da je uvek nekolicina unistila vecinu .Tako da vreme jos uvek ne mogu da zaustave shodno tome i nas termin ce doci a buducnost biramo sami.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Zet moj bio juče u ambasadu kaže da je ogromna gužva i da samo po petoro puštaju unutra više ne i čuo je da za termini su zaostrili i to mnogo moguće je da brzo dobije neko termin samo ako neko medju vremenu stonira i onda taj stoniran termin ide na aukciju i ko ga pre dobije njegov je tako je čuo pa je meni javio danas

Pa fino onda cekacemo kao i do sad i nemojte da vam ovakve info unesu paniku po dobijenom mailu imate rok od tri dana da potvrdite dolazak na termin tako da samo opusteno i polako cekamo kao i do sad.

- - - - - - - - - -

A nece moci ! Ima da završiš oluke !!! ☔

Ma mani ih skrpio sam nesto danas a samo da ja odem zaradice i majstori koju paru.

- - - - - - - - - -

Ne shvatam sta ste rekli. Sta poostrili i sto samo stonirani termin moguce da dobijemo. Al cuo gde spavaju termini iz jul i avgust.

Zdravoo, ja sam se prvo javila agenciji jendoj da idem preko nje i za termine i za sve, medjutim njih jedno mesec dana nije bilo,nista nisu odgovarali i ja sam se registrovala sama o1.Novembra i javili su mi 20. Decembra da mi je termin 02. Januara. Bila sam na termin i sada cekam odgovor od ambasade. Guzva jeste, pustali su jednog po jednog dok prodje kontrolu i onda svi smo sedeli u jednoj prostoriji a ispred nas su bili salteri A, B, C, D, 1, nas.je bilo sigurno oko 20ak, mozda vise,mozda manje ali do 12h su skoro svi zavrsili. Istina je da sada ako nemate sertifikat, radite test tamo, a zena sa sertifikatom je takodje morala da odradi test. Nista strasno nije, i ja sam se uplasila mnogo pre nego sto sam otisla, citala sam razne gluposti ali nije nista strasno. Razmisljajte pozitivno i sve ce biti okej

- - - - - - - - - -

I jos nesto da dodam, cekaju svi termine iz razgloga sto previse ljudi odlaze iz Srbije. Eto jednog primera, prekjuce 2 koleginice su se registrovale istog dana, samo razlika je bila 10ak min izmedju njih i samo toliko, da se 96 ljudi registrovalo izmedju njih, a ko zna koliko se njih registrovalo pre njih istog dana, a napominjem razlika je 10ak min bila. Tako da ljudi, ne odustajte, pre ili kasnije svi cete dobiti termin, nasi radnici su njima potrebni

Zdravoo, ja sam se prvo javila agenciji jendoj da idem preko nje i za termine i za sve, medjutim njih jedno mesec dana nije bilo,nista nisu odgovarali i ja sam se registrovala sama o1.Novembra i javili su mi 20. Decembra da mi je termin 02. Januara. Bila sam na termin i sada cekam odgovor od ambasade. Guzva jeste, pustali su jednog po jednog dok prodje kontrolu i onda svi smo sedeli u jednoj prostoriji a ispred nas su bili salteri A, B, C, D, 1, nas.je bilo sigurno oko 20ak, mozda vise,mozda manje ali do 12h su skoro svi zavrsili. Istina je da sada ako nemate sertifikat, radite test tamo, a zena sa sertifikatom je takodje morala da odradi test. Nista strasno nije, i ja sam se uplasila mnogo pre nego sto sam otisla, citala sam razne gluposti ali nije nista strasno. Razmisljajte pozitivno i sve ce biti okej

- - - - - - - - - -

I jos nesto da dodam, cekaju svi termine iz razgloga sto previse ljudi odlaze iz Srbije. Eto jednog primera, prekjuce 2 koleginice su se registrovale istog dana, samo razlika je bila 10ak min izmedju njih i samo toliko, da se 96 ljudi registrovalo izmedju njih, a ko zna koliko se njih registrovalo pre njih istog dana, a napominjem razlika je 10ak min bila. Tako da ljudi, ne odustajte, pre ili kasnije svi cete dobiti termin, nasi radnici su njima potrebni

Kojevzanimanje ste kad ate radili test. I jeste li imali zustimmung, kako tako brzo termin koji noks ste

Med.sestra, ali cu tamo raditi kao negovateljica. Imala sam zustimmung.. Kada sam se ja registrovala 1. Novembra, bilo je da se registrujes za kategoriju sa zustimmungom, ali ta kategorija je bila 2 dana i onda su izbacili. Ja sam se bas tada registrovala. I agencija koja mi je popunila podnosenje zahteva za vizu, rekli su mi da sam imala srece i da je razlog sto sam brzo dobila termin bas to

Jedno pitanje,poslodavac me pitao da pošalje mail ambasadi. Ja sam mu dao ovu adresu : visa@belg.diplo.de
Dali je to ok ?
Dobra je adresa samo vidi neko je pisao ovde na forumu da je dobio odbijenicu za vizu zato sto je gazda iz nemacke slao mail urgencije ambasadi i oni valjda to protumacili kao da gazda samo hoce da sredi papire coveku a ovaj da radi nesto drugo vidi prelistaj forum ili neznam sta da ti kazem sam odluci a mail je dobar.

Imam jedno tehnicko pitanje ako neko zna da mi odgovori? U Nemackoj sam od sredine novembra turisticki na 3 meseca i to mi istice sredinom februara.Da li posle isteka isto moram tri meseca da budem van Nemacke ili se racuna koliko sam bio od nove godine do sredine februara,pa posle mesec ipo mogu ponovo da se vratim u Nemacku? Kako se racuna? Zna li neko?

- - - - - - - - - -

Jel su pravili problem ljudima sa ugovoro od 6 (ili vise) meseci?

Imam jedno tehnicko pitanje ako neko zna da mi odgovori? U Nemackoj sam od sredine novembra turisticki na 3 meseca i to mi istice sredinom februara.Da li posle isteka isto moram tri meseca da budem van Nemacke ili se racuna koliko sam bio od nove godine do sredine februara,pa posle mesec ipo mogu ponovo da se vratim u Nemacku? Kako se racuna? Zna li neko? HITNO MI JE DA ZNAM

Imam jedno tehnicko pitanje ako neko zna da mi odgovori? U Nemackoj sam od sredine novembra turisticki na 3 meseca i to mi istice sredinom februara.Da li posle isteka isto moram tri meseca da budem van Nemacke ili se racuna koliko sam bio od nove godine do sredine februara,pa posle mesec ipo mogu ponovo da se vratim u Nemacku? Kako se racuna? Zna li neko? HITNO MI JE DA ZNAM

Nema veze racunanje sa kalendarskom. Godinom. Morate da izadjete da ne prekoracite. Uostalom imate sengen kalkulator na internetu.

muma,hvala na odgovoru ali nismo se izgleda razumeli.posle provedenih 90 dana da li moram narednih 90 dana da budem van Nemacke,tj posto je nova godina racuna se koliko sam bio samo od nove godine do izlaska,to je oko 40 dana(sredina ferbruara) pa 40 dana van nemacke i posle mogu opet da se vratim u nemacku?

Nema veze nova godina sa boravkom u Sengenu. Lepo ti je muma rekla. Ne postoji presek. To je mozda moglo pre. Kucaj na google Shengen calculator i izracunaj.

Evo nije me mrzelo, izracunala sam ti ja.
Mozes da ostanes sada do 12. februara. Sledeci ulaz ti je tek od 14.05.2018. osim ako ne dobijes vizu ranije. Racunala sam da si otisao 15.11.2017. pa ako si koji dan ranije ili kasnije mozes sam/a ukapirati.

Poslednja izmena:
muma,hvala na odgovoru ali nismo se izgleda razumeli.posle provedenih 90 dana da li moram narednih 90 dana da budem van Nemacke,tj posto je nova godina racuna se koliko sam bio samo od nove godine do izlaska,to je oko 40 dana(sredina ferbruara) pa 40 dana van nemacke i posle mogu opet da se vratim u nemacku?

Pitao sam sluzbenicu koja radi na pasoskoj kontroli kada sam izlazio iz zemlje (04.01.) da mi proveri koliko imam jos dana u EU, posto sam od 1.7 prosle godine stalno isao tamo vamo (BG-Berlin), i ona mi rece nema sistem da proveri, osim ako se bas nameraci da mi gleda sve pecate pa da racuna (iskreno meni je to malo neverovatno, ali ajde).

Zatim je rekla da se gleda da u prethodnih 180 dana ne provedes vise od 90 dana, sve ostalo je da uzmes kalendar i brojis i sabiras i oduzimas.

Ja odem na nedelju dve, pa nedeljju dve u Srb i tako u krug, a mozes i da ispucas 90 dana pa da se vratis i budes u Srb 90 dana.

Nadam se da je malo jasnije.

Ono sto je jako bitno, da se nikako ne zajebes i ostanes duze nego sto smes, glupo pi bilo da rizikujes zabranu ulaska u EU a cekas vizu.

Tako da oprez sa matematikom i 3 puta proveravaj racunicu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back