Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Другар нпр ради код немачког послодавца а не зна реч немачког. Како успева само он зна. Плата одлична. Рецимо српске газде фирма у Немачкој, немачки послодавци..? Дај неке добре огласе.

Ako trazis nase ljude slobodno na Google kucaj " posao u inostranstvu". Imas te neke nase sajtove tipa "dijaspora oglasi". S obzirom da imas pasos EU trebalo bi da bude lako. Kad se dogovoris pakujes se i dovidjenja, nemas nista sa ambasadom.

Zna li neko da li moze poslodavac direktno da posalje Gewerbe amasadi? Meni su rekli da dostavim licno, al on pita dal moze on direktno?...

Tebe nece pustiti da udjes u ambasadu i da odeš licno. Licno mozes dati coveku na ulazu u ambasadu. Ja sam suprugu mejlom slala dopunu i sve bilo OK. Jedino ako odneses licno pre ce im proci kroz ruke nego dok otvore tvoj mejl. A moze i poslodavac ako insistira napisati u mejlu dopuna dokumenata za taj i taj ID broj, za tog i tog, predao rad i tad. To ne ide original, moze ti poslati Scan, ti odstampaj i nosi. Malo sam izbrljavila sad s brda s dola, ali nadam se da si razumeo. :)

Tebe nece pustiti da udjes u ambasadu i da odeš licno. Licno mozes dati coveku na ulazu u ambasadu. Ja sam suprugu mejlom slala dopunu i sve bilo OK. Jedino ako odneses licno pre ce im proci kroz ruke nego dok otvore tvoj mejl. A moze i poslodavac ako insistira napisati u mejlu dopuna dokumenata za taj i taj ID broj, za tog i tog, predao rad i tad. To ne ide original, moze ti poslati Scan, ti odstampaj i nosi. Malo sam izbrljavila sad s brda s dola, ali nadam se da si razumeo. :)

Razumeo sam te, ali, ja uopste nemam taj ID broj, uzeli su mi dokumenta i rekli da su na storno dok ne donesem Gewerbe... nikakvu potvrdu niti bilo sta nisam dobio... osim da sam uplatio taxu...

Razumeo sam te, ali, ja uopste nemam taj ID broj, uzeli su mi dokumenta i rekli da su na storno dok ne donesem Gewerbe... nikakvu potvrdu niti bilo sta nisam dobio... osim da sam uplatio taxu...

Na tom papiru sto si uplatio mora da postoji tvoj id broj, to je ustvari broj tvog predmeta. Pogledaj u gornjem levom uglu nesto kao bar-kod, mozda i u desnom, po sećanju ti pisem, ali sam sigurna da sam i ja sa tog papira prepisala br kad sam slala. Mozda ima i par slova medju brojevima, ali tu je negde 100%, dobro pogledaj. :) Javi kad nadjes.

Na tom papiru sto si uplatio mora da postoji tvoj id broj, to je ustvari broj tvog predmeta. Pogledaj u gornjem levom uglu nesto kao bar-kod, mozda i u desnom, po sećanju ti pisem, ali sam sigurna da sam i ja sa tog papira prepisala br kad sam slala. Mozda ima i par slova medju brojevima, ali tu je negde 100%, dobro pogledaj. :) Javi kad nadjes.

E pa ima tu neki dugacak broj, nisam znao da da je to, hvala ti!!!!

Poslednja izmena:
Da li gewerbe moze biti stariji od 6 meseci,hoce li da prihvate u ambasadi?

A sta je Gewerbe ?

- - - - - - - - - -

E ljudi radi li neko od vas nesto ili samo visite na Krstarici i cekate termine? :D

Ne radimo idemo na posao samo i visimo na krstarici i fejsu i raznim grupama i odgovaramo botovima i hejterima na pitanja koja su spomenuta milion puta u temi .I tako...

Handelsregisterauszug der
deutschen Firma/GuV
+ 1 Kopie
Izvod iz trgovinskog registra
Nemačke/ili bilans prihoda i
rashoda
+ 1 kopija
Sie können das Prüfungsverfahren erleichtern, wenn Sie dem Antrag einen
Handelsregisterauszug der deutschen Firma und/ oder die letzte Gewinnund
Verlustrechnung beifügen. In Zweifelsfällen können diese Unterlagen
nachgefordert werden.
Možete skratiti proces rešavanja Vašeg zahteva ako uz zahtev priložite
izvod iz trgovinskog registra Nemačke ili/ poslednji bilans primanja i
rashoda. U pojedinim slučajevima Ambasada može tražiti ovaj dokument
naknadno.

Ovo vam je stavka iz informatora koja se nosi u ambasadu. Ili Gewerbe, mislim da je on za manje firme. Ne igrajte se sa potrebnom dokumentacijom, u pocetku nije bilo bitno sta ce ti faliti od dokumenata, sada gledaju dlaku u jajetu.

Ljudi ja opet imam pitanje, pomagajte.. u informatoru pise poneti 3 fotografije, ja sam poneo i 2 su prikacene za 2 zahteva a trecu su mi vratili... da li su jos nekom vratili ili meni greskom??? Izvinite sto smaram.....

Nisi jedini, uzivaj. Pise 3, jedna ostaje kod njih i treba im da ti naprave vizu tu sto ce ti zalepiti u pasos a drugu salju gore za De. Nisi ni prvi ni poslednji. :zcool:

Da li si poslao/odneo Gewerbe?

Ako trazis nase ljude slobodno na Google kucaj " posao u inostranstvu". Imas te neke nase sajtove tipa "dijaspora oglasi". S obzirom da imas pasos EU trebalo bi da bude lako. Kad se dogovoris pakujes se i dovidjenja, nemas nista sa ambasadom.

а знате ли неке проверене добре огласе немачка, аустрија за посао?

Ne radimo idemo na posao samo i visimo na krstarici i fejsu i raznim grupama i odgovaramo botovima i hejterima na pitanja koja su spomenuta milion puta u temi .I tako...
Ajde bre gde ti smisao za salu opusti se malo... gledam unervozili ste se, mislim nije lako ali nije ni samak sveta ako se ne ode za Nemacku :D
Nisam ni bot a ni to drugo, kome mogu da pomognem i nikada nisam poturao lazne informacije.
Ja sam skoro odustao od ovakve seme odlaska u Nemacku, sad kao cekam slovenacku vizu sa kojom me firma salje u Nemacku, mnogo mi jednostavnije nego vas put.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back