Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
24.12.2017.
sheikh:
"Kada zakazemo termin na sajtu ambasade,kakva je procedura posle toga? Koliko cekamo na odgovor sa zakazanim terminom ili sta vec ide?"
muma:
"Posle zakazivanja dobijem imejl o potvrdi i registarski broj. Onda cekas oko 5-6 meseca, i molis boga da poslodavac ne odustane"
23.12.2017. 15:39
sheikh:
"Radicu kao cistacica u firmi koja odrzava objekte, a ZAVRSILA sam frizersku skolu"
25.12.2017.
sheikh:
"Da budem SIGURAN u sve da nema greske?"
"A broj pasosa u gornjem desnom uglu pasosa,jesam u pravu? Taj broj se ukucava?"
itd...
Lomite se da odgovarate na ovakva pitanja, a sheikh se samo malo sprda sa vama...

Pa da li je to zaista, ili se opet to neko zeza sa nama? Sta sada da rade ljudi koji su izgubili posao zbog greske u sistemu?! Ne pitam Azra vas, vec se ja pitam...zaista,zaista nema smisla!!! Koji je broj da zovem i ja sutra?I u koje vreme ste zvali? Jer ja sam zvala i ne daju nikakve informacije telefonom...

Za sada je samo to, nabavljajte na vreme.... a sto se tice ugovora ni meni nije jasno, dal je do sluzbenika ili sta, ja se sad bojim da ne budu trazili i meni naknadno...zato moj savet vam je da ipak pripremite i nov za svaki slucaj...

I mom suprugu su u julu na terminu trazili noviji ugovor, jer je njegov bio oď januara. Do maja je cekao zustimmung (ne znam zasto) tada smo zakazali termin za jul. On je odmah pozvao poslodavca i ovaj mu prepravi ugovor i posalje mailom na eurotrag gde su ga odstampali i suprug u roku od 20 min se vrati u Ambasadu i prilozi ga. Nije reklama za Eurotrag, samo cinjenice :)))

I mom suprugu su u julu na terminu trazili noviji ugovor, jer je njegov bio oď januara. Do maja je cekao zustimmung (ne znam zasto) tada smo zakazali termin za jul. On je odmah pozvao poslodavca i ovaj mu prepravi ugovor i posalje mailom na eurotrag gde su ga odstampali i suprug u roku od 20 min se vrati u Ambasadu i prilozi ga. Nije reklama za Eurotrag, samo cinjenice :)))

Izvinjavam se,ali bih pitao kako mu odstampali kad treba original,tj.treba potpis i poslodavca a ne skenirani potpis,da li prihvataju takav ugovor?

24.12.2017.
sheikh:
"Kada zakazemo termin na sajtu ambasade,kakva je procedura posle toga? Koliko cekamo na odgovor sa zakazanim terminom ili sta vec ide?"
muma:
"Posle zakazivanja dobijem imejl o potvrdi i registarski broj. Onda cekas oko 5-6 meseca, i molis boga da poslodavac ne odustane"
23.12.2017. 15:39
sheikh:
"Radicu kao cistacica u firmi koja odrzava objekte, a ZAVRSILA sam frizersku skolu"
25.12.2017.
sheikh:
"Da budem SIGURAN u sve da nema greske?"
"A broj pasosa u gornjem desnom uglu pasosa,jesam u pravu? Taj broj se ukucava?"
itd...
Lomite se da odgovarate na ovakva pitanja, a sheikh se samo malo sprda sa vama...

Ljudi on ili ona "sheikh" (šta god to značilo) cedi iz nas suvu drenovinu od 83 stranice ja sam prvi objasnio da to neide tako i da se malo potrudi al naša draga muma je imala zivaca pa je objasnjavala i navikla takve da sve dobiju sazvakano i to isto im trebaš po pet puta ponavljati . ljudi su postali netolerantni prema drugima,kao da samo oni postoje i da su oni vredniji od nekog drugog ,ostajemo bez strpljenja to je očigledno ! Ja takve likove stavim na ignor i totalno su irelevantni za mene ! Ajd živeli !

Ljudi on ili ona "sheikh" (šta god to značilo) cedi iz nas suvu drenovinu od 83 stranice ja sam prvi objasnio da to neide tako i da se malo potrudi al naša draga muma je imala zivaca pa je objasnjavala i navikla takve da sve dobiju sazvakano i to isto im trebaš po pet puta ponavljati . ljudi su postali netolerantni prema drugima,kao da samo oni postoje i da su oni vredniji od nekog drugog ,ostajemo bez strpljenja to je očigledno ! Ja takve likove stavim na ignor i totalno su irelevantni za mene ! Ajd živeli !

U pravu si druze 100%!!!

Izvinjavam se,ali bih pitao kako mu odstampali kad treba original,tj.treba potpis i poslodavca a ne skenirani potpis,da li prihvataju takav ugovor?

Njemu su prihvatili tako 100%, a onaj prvobitni od januara je bio original. Pitao je da li da donese i original, kaze gospodja "nadrndana" da nema potrebe. Kasnije je dobio da dopuni code95 ali ugovor vise nije spomenut.
Ovo je bio nas slucaj, ne mogu da pricam u globalu.

Poslednja izmena:
Zvala sam danas ambasadu i covek koji se javio mi je rekao da je GRESKA U SISTEMU I DA NEMA POJMA NI ON, NI NIKO DRUGI KADA CEMO DOBITI TERMINE. Kada sam rekla da su neki iz nivembra dobijali a da mi od jula i avgusta jos uvek cekamo, rekao je PA GRESKA U SISTEMU, CEKAJTE!

Jel to u Bg ambasadi. Meni kad sam zvala nisu hteli nista da kazu telefonom vec da im pisem mejl, i onda dali šablonski odgovor, i jos totalno neljubazni bili.

Jel to u Bg ambasadi. Meni kad sam zvala nisu hteli nista da kazu telefonom vec da im pisem mejl, i onda dali šablonski odgovor, i jos totalno neljubazni bili.

"Azra",da li mozete molim vas da odgovorite na pitanje,koji br.ste zvali i u koliko sati? I da li ste citirali coveka sa kojim ste pricali ili parafrazirali?
Toliko smo vise svi postali sumnjivi,da imamo prava da sumnjamo.Izvinjavam se,ne mislim na vas licno,vec da jedan sluzbenik moze reci: " nemam pojma" i da ne zna nista,sumnjivo mi je.Takodje,ako oni iz ambasade ne znaju sta se desava sa njihovim sistemom,ko bi trebao da zna...?!
Stim, sto moram da kazem,da sam ja takodje zvala i sluzbenica mi je rekla,zapravo, operater,da ne daju inf.telefonom,vec samo odgovaraju mejlom.Naravno nisu odgovorili.Hvala...

"Azra",da li mozete molim vas da odgovorite na pitanje,koji br.ste zvali i u koliko sati? I da li ste citirali coveka sa kojim ste pricali ili parafrazirali?
Toliko smo vise svi postali sumnjivi,da imamo prava da sumnjamo.Izvinjavam se,ne mislim na vas licno,vec da jedan sluzbenik moze reci: " nemam pojma" i da ne zna nista,sumnjivo mi je.Takodje,ako oni iz ambasade ne znaju sta se desava sa njihovim sistemom,ko bi trebao da zna...?!
Stim, sto moram da kazem,da sam ja takodje zvala i sluzbenica mi je rekla,zapravo, operater,da ne daju inf.telefonom,vec samo odgovaraju mejlom.Naravno nisu odgovorili.Hvala...

Meni lici, da ne budem gruba, da je "Azra" neka vrsta " sheikh"-a. Jesu neljubazni, ali ako se taj razgovor stvarno tako odvijao nema smisla verovati.

Zvala sam danas ambasadu i covek koji se javio mi je rekao da je GRESKA U SISTEMU I DA NEMA POJMA NI ON, NI NIKO DRUGI KADA CEMO DOBITI TERMINE. Kada sam rekla da su neki iz nivembra dobijali a da mi od jula i avgusta jos uvek cekamo, rekao je PA GRESKA U SISTEMU, CEKAJTE!

Jaooo boze kako me slatko nasmeja sa ovom objavom.... Mi se brinemo, a covek lepo rece PA GRESKA U SISTEMU!!!

Како да нађем посао у Немачкој а имам пасош ЕУ. Хтео бих у сектору грађевине а не знам ништа немачки језик. Како до посла?

Joj, a kako sa tim "ne znam nista nemacki jezik"???
Nadji nekog ko zna da ti pomogne. Ima mnogo sajtova sa oglasima, ali i taj oglas treba procitati. Kako ces sa poslodavcem komunicirati?

Ja se izvinjavam jer tek vidim da ste trazili broj, Beograd je u pitanju. Zvala sam tacno u 14 a broj je 0113064400
bukvalno sam citirala njegove reci, ja ih zovem svaki drugi dan i nekad kazu mail nekad odgovore, znam da ne dobijam nista time ali ja vec gubim strpljenje

Joj njihovi sistemi. Meni bili neljubazni, zena neka se javila. A zvala sam ujutru. Pa to znaci da nemaju poima ni kad ce puste, kako za spajanje im radi sistem.

Evo tek vidim ovo da sam vrsta sheikha sto je jako zanimljivo za procitati. Niti koga nesto preterano smaram niti ispitujem, lepo sam napisala svoje iskustvo i kada god znam nesto sa sigurnoscu tek onda odgovorim onome ko je postavio pitanje. Lepo mi je covek rekao da niti zna on, niti bilo ko drugi kada ce termine da puste i da je greska u sistemu. ja cekam od 15.8 sto nije kratak period a da ne pricam koliko sam cekala i zivaca izgubila dok sam dosla do toga da zakazem termin (radna dozvola i ostalo sve). Vi sumnjajte, svako ima pravo da sumnja. Svakako ni ja ne verujem svemu sto ovde procitam, jer npr mogu da kazem kad je spajanje porodice u pitanju da je receno dosta netacnih stvari, ali ja nisam tu zbog spajanja i odgovaram samo na ono sto ima veze sa radnom vizom iskljucivo clan 26.2.
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back