Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I hteo bi pitati jos ako bi se ozenio sa devojkom koja je HR radi ovde i ima prijavu boravka,,gde mogu tacno pronaci sta mi treba od dokumenata i koliko procedura traje...ukratko :) i dal mi je potreban taj A1

Ako se vencate sa nekim ko ima EU pasos sve se resava u DE. Nisam sigurna sta je sve potrebno od papira, znam za internacionalni vencani list, njena boravisna dozvola, prijava u Rathaus pa sa tim svim u Auslanderamt. Ako neko zna da li treba jos nesto javice se. A1 Vam ne treba.

- - - - - - - - - -

Na koji vremenski period se dobija radna viza u pocetku,prvi put? Ima li neko pravilo ili zavisi od poslodavca ili necega drugog?

Ulazna u pasos 3-6 meseci, kasnije kad je produzavate odredjuju u auslanderamt ili ko ima svoj zustimmung pise na njemu, po novom ko nema zustimmung ne znam kako moze saznati na koliko ce dobiti vizu.

Pozdrav! Izvinite sto mozda postavljam isto pitanje koje je vec bilo. Mene interesuje kad Zustimmung istekne da li ga ambasada uzima od mene taj dan kad budem imao termin i prosledjuje u Nemacku? Meni je bitno da ga oni proslede u Nemacku i da vide da mi je bio odobren. Da li to tako funkcioniste kad istekne zustmmung?

Samo ti ponesi taj koji imas i predaj ga kao sto moramo svi mi koji smo aplicirali pre 1.11.2017

sheikh prijavio si se pre par dana i vec bombardujes pitanjima. Nema potrebe 5 puta jedno pitanje da postavljas, kada neko bude znao odgovor-odgovorice ti. Ide pretezno na 6 meseci pa kasnije produzavas ali to niko sa sigurnoscu ne moze da ti kaze. Nemoj da zatrpavas druga pitanja tim svojim jednim. Koliko je tebi vazno da nesto saznas, toliko je i nama ostalima bitno da neko vidi nase pitanje i odgovori nam ako zna.
Nisi kupio forum, nije napravljen zbog tebe. Izvini ali meni se smuci kada udjem i vidim 12 puta jedno-isto pitanje koliko vazi koliko vazi

Pozdrav svima. Da li neko moze da mi objasni informator - EWT01_1-2 NOKS Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme) - U odeljku - Potvrde o stručnoj kvalifikaciji
(ukoliko posedujete) pise
Npr. diplome, svedočanstva, uz overeni prevod sudskog tumača i sa
apostilom
1-2 „NOKS“ Nivo
 Stručno osposobljavanje (1 godina)
 Obrazovanje za rad (2 godine)
 Obučavanje (120 – 360 sati)

da li ovo znaci da mi je potrebno Stručno osposobljavanje i Obrazovanje za rad i Obučavanje ili da makar jednu od te tri stavke moram da imam da bih ispunio uslov? Imam diplomu masinskog inzenjera a radim kao IT Consultant 4 meseca. Da li ispunjavam uslove?

Sta je ovo ljudi? Prodje 1.1.2018. a ne pustiše da se slobodno zapošljavamo po Nemačkoj? :D

Pa nisu ni ludi da nas puste, ljudi dali prst mi balkanci bi celu šaku.

- - - - - - - - - -

Onda da navijamo jako da dele!!!!! Ako ne danas,onda sutra,ili u petak,sigurno!

Cim nema od jutros da se oglasavaju, nista od termina nema ko pre što delili. Mozda tako oko 13h puste nekoliko. Ja se ne nadam vise. Molim boga da upadnem u februar. Poslodavcu sam javila da mozda krajem februara ili marta dobijem termin, pa sta bude. Ne mogu vise da nagadjam i ispada da lazem poslodavca i svakog puta me pitaju iz firme al sam ja odustala od posao. Ljudi ne mogu da veruju da se ovoliko ceka. I imejl od ambasade sam slikala i poslala. Tako da sve je u bozije ruke.

Na koji vremenski period se dobija radna viza u pocetku,prvi put? Ima li neko pravilo ili zavisi od poslodavca ili necega drugog? Sta je to auslanderamt? Mislio sam da se prva radna viza dobija najmanje na 9-12 meseci?

Radnu ide ulazna na 6 meseci, onda u Ausladnderbehorde produzis, neko dobije na godinu neko odmah na tri godine, zavisi od ugovora, od vrste radne vize i kako je raspolozen radnik u uredu. Nekom i ne produze vizu, traze diplome koje nema, ili primo platu manje nego na ugovoru. Sve je lutrija.

- - - - - - - - - -

Sta je to auslanderamt?

Ausladnderbehorde je to ured za strance, oni su zaduzeni za sva pitanja za strance, bukvalno za sva. Od vize vozacke, Aufenthaltstitel, integraciju, bas sve.

Pa nisu ni ludi da nas puste, ljudi dali prst mi balkanci bi celu šaku.

- - - - - - - - - -

Cim nema od jutros da se oglasavaju, nista od termina nema ko pre što delili. Mozda tako oko 13h puste nekoliko. Ja se ne nadam vise. Molim boga da upadnem u februar. Poslodavcu sam javila da mozda krajem februara ili marta dobijem termin, pa sta bude. Ne mogu vise da nagadjam i ispada da lazem poslodavca i svakog puta me pitaju iz firme al sam ja odustala od posao. Ljudi ne mogu da veruju da se ovoliko ceka. I imejl od ambasade sam slikala i poslala. Tako da sve je u bozije ruke.

Znam muma,i sve si u pravu.Kao i velika vecina tako i ja delimo istu " sudbinu".
Ali nikako mi nije jasno sta se zapravo desava sa ambasadom/ terminima... Kako i da li postoji neki nacin da saznamo sta se desava?! Jer ovo zaista vise nema nikakvog smisla.ok.,razumem.Mnogo ljudi ima koji zele da odu.Ali je neverovatno da ambasada neda neku informaciju/razlog/objasnjenje tolikom odlaganju termina! Rekli: Od 8,10,12 i mozda nesto vise nedelja se ceka termin.Ok., ljudi!!!!!Evo ja vise ne znam koliko nedelja ima u 6 meseci cekanja!!!!
Pisala sam ambasadi.Nisam dobila odgovor. Boze me oprosti,pre cemo docekati "Godoa"

Zar je moguce da ne produze ugovor posle prvih 6 meseci ako imas sve potrebno i poslodavca i sve ostalo?

Pa moguce, eto jedan dobio vizu kao moler, na produzavanju vize trazili mu diplomu za molera koju nema, ili da dostavi diplomu ili nema viza. Zato pazljivo sa ugovori, ako nema se diploma pisite u ugovor pomocni. Ja sam tako zahtevala da pise u ugovor. A imam od bivseg poslodavca preporuke i izjavu o obuku i praksu. Pa da prevedem. I to predajem na termin.

Evo vesti jutros bio covek na termin u Bg,varioc je ima diplomu i radno iskustvo od 10g.Sertifikat jezika nisu mu trazili niti sta pitali na nemacki. Jedino trazili uz sve papire one klasične za termin da da atest za varioca. Morace da polozi i dostavi taj atest. Inace do sad to nisu trazili u ambasadu. Tako ako ima varioca spremajte ateste. Inace u ugovor mu ne pise da firma zahteva znanje jezika. Uh dobro je. Javljam kad dobije vizu.

sheikh prijavio si se pre par dana i vec bombardujes pitanjima. Nema potrebe 5 puta jedno pitanje da postavljas, kada neko bude znao odgovor-odgovorice ti. Ide pretezno na 6 meseci pa kasnije produzavas ali to niko sa sigurnoscu ne moze da ti kaze. Nemoj da zatrpavas druga pitanja tim svojim jednim. Koliko je tebi vazno da nesto saznas, toliko je i nama ostalima bitno da neko vidi nase pitanje i odgovori nam ako zna.
Nisi kupio forum, nije napravljen zbog tebe. Izvini ali meni se smuci kada udjem i vidim 12 puta jedno-isto pitanje koliko vazi koliko vazi

:) :) :)

Ljudi,imam pitanje u vezi pasosa i da li je neko imao slicno iskustvo.Cekam termin kao i svi ovde,pasos sa cijim brojem sam na cekanju termina mi vazi do pred kraj godine.Da li mogu da izvadim novi pasos i kada budem dobio termin da odem sa njim a i stari pasos da ponesem jer mi je lakse da ga ovde izvadim nego u toku godine da jurim po Nemackoj kad budem trebao da produzim vizu.Pitao sam u ambasadi ali mi nisu poslali odgovor.

Ljudi,imam pitanje u vezi pasosa i da li je neko imao slicno iskustvo.Cekam termin kao i svi ovde,pasos sa cijim brojem sam na cekanju termina mi vazi do pred kraj godine.Da li mogu da izvadim novi pasos i kada budem dobio termin da odem sa njim a i stari pasos da ponesem jer mi je lakse da ga ovde izvadim nego u toku godine da jurim po Nemackoj kad budem trebao da produzim vizu.Pitao sam u ambasadi ali mi nisu poslali odgovor.

Moze samo stari ponesete sa sobom na termin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back