Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo pre su mi javili tj moji tamo u Nemackoj da je gazda firme za koju treba da radim kontaktirao biro za zaposljavanje u Manhajmu i Ludvigshafenu i da su mu oni rekli da nikada tako nisu radili tj da nikada nisu izdavala ta odobrenja za zaposljavanje nego da samo Nemacka ambasada u Beogradu treba da zove njih tj taj biro i mog gazdu...Sad ja vise ne znam sta da radim,kako ja sad da zakazem ponovo termin,kako ja da odnesem papire sve sto imam u ambasadu ako nemam tu potvrdu,postoji li neko resenje...Molim vas samo neka mi neko napise sta da radim!?

Ako sada apliciriras po 26.2 ne treba ti Zeiustmung to je trebalo ranije pre 1.11.2017 sada ambasada to resava .Prvo za koje zanimanje ili posao apliciras ili sta ce ti pisati u ugovoru da ces raditi napisi to pa ce ti se neko javiti koju prijavu da ispunis a najverovatnije midhiler
A ja bih zamolio da kada neki vozac koji je aplicirao po starom a u daljem periodu predao dokumenta napise sta je predavao po novom i dali su mu trazili nesto dopunski

Poslednja izmena:
Da li je neko isao,zakazivao preko agencije termin za ambasadu?
Da li neko zna da li ce me uopste obavestiti o terminu u ambasadi, ja sam dobio garantno pismo, isao preko agencije dao njima da mi zakazu. E sada pasos na koji mi glasi garancija mi istice za 6 meseci, ja dok sam cekao garantno pismo sam izvadio novi i prijavio se sa novim preko agencije. Uglavnom u agenciji su mi rekli da tako uradim.Znam da u garant.pismu stoje podaci od starog pasosa pa sada razmisljam da ne bude bio problem oko toga.

Da li neko zna da li ce me uopste obavestiti o terminu u ambasadi, ja sam dobio garantno pismo, isao preko agencije dao njima da mi zakazu. E sada pasos na koji mi glasi garancija mi istice za 6 meseci, ja dok sam cekao garantno pismo sam izvadio novi i prijavio se sa novim preko agencije. Uglavnom u agenciji su mi rekli da tako uradim.Znam da u garant.pismu stoje podaci od starog pasosa pa sada razmisljam da ne bude bio problem oko toga.

Da li je moguce da uopste razmisljate o tome da vam agencija zakaze termin?! Da li ste svesni koliko je to nepotrebno i koliko vam uzimaju novac ni za sta?! Valjda ste u stanju da popunite 5 redova svojih osnovnih podataka i kliknete na dugme? Prosla sam kroz ceo proces dobijanja vize i mogu vam reci sa 100% sigirnoscu da ne postoji nacin da vam agencija bilo sta ubrza, jer unosi vase licne podatke a sama agencija se nigde ne pojavljuje u celom tom popunjavanju. Procedura je toliko jednostavna i jedina greska koju mozete napraviti jeste da unesete pogresan broj pasosa, ali i to se moze ispraviti. Dajte se urazumite i okanite se agencija, procitajte na sajtu ambasade 2 strane i popunite sami svoj formular, kad stignete u Nemacku moracete sve sami da popunjavate nece biti agencija...

5000din uzima agencija neka i 10.000. Znam da sam mogao sam da zakazem video sam kako ide na sajtu nemac.ambas.bas lako ali sam se dvoumio i isao preko agenciji samo iz razloga da ce oni sve da mi kazu sta treba da pripremim a ne posle kada dodjem u ambasa.da mi fali neki papir ili neki prevod. Kao sto vidite ovde se svi raspituju sta treba kako treba itd.ja sam slucajno pronasao ovaj forum za vize.Tako da mi je bilo bezbolnije i lakse da ne brinem oko tih stvari kao i o toj informaciji da znam sa kojim pasosem da se prijavim. Naravno da znam da agencija nema nikakve veze sa ambasadom ili sa ubrzanim procesom dobijanja termina,vize.

Imam vazno pitanje ja sam se svuda u pasosu i licnoj karti potpisivao na cirilici a tako i na diplomama. Sad Kako da se potpisem na ugovoru za posao i u ambasadi. Neki mi rece da se potpisujem svuda na latinici radi Nemaca.
Ja u pasošu imam potpis na ćirilici a u Nemačkoj svuda koristim latinicu. Takodje i te zahteve sam potpisivao latinicom, tako da savetujem latinicu.

Mislim da je to verovatno nebitno ali iz nekog postovanja, dobro je da lici potpis na ime i prezime na latinici. Kada može kinez da se potpisuje na latinici, mozemo i mi [emoji4]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja polako odustajem od ovog nacina odlaska u Nemacku jer je brate mnogo komplikovano sad posle 1.11
Dobio sam ponudu da radim u Nemackoj ali za slovenacku firmu, tj. dobicu slovenacke radne papire na godinu dana. Ovo nije kao na detaschman da moras 9 meseci tamo a tri meseca ovde. Rekose mi jos nesto zanimliivo, a to je da ako tako radim 5 godina, mogu dobiti nemacku radnu i boravisnu dozvolu. Zna li neko nesto o tome?

Ja polako odustajem od ovog nacina odlaska u Nemacku jer je brate mnogo komplikovano sad posle 1.11
Dobio sam ponudu da radim u Nemackoj ali za slovenacku firmu, tj. dobicu slovenacke radne papire na godinu dana. Ovo nije kao na detaschman da moras 9 meseci tamo a tri meseca ovde. Rekose mi jos nesto zanimliivo, a to je da ako tako radim 5 godina, mogu dobiti nemacku radnu i boravisnu dozvolu. Zna li neko nesto o tome?

Sta je sad komplikovanije u odnosu sto direktno ambasada proverava odnosno zove poslodavca da vidi da li ce te primiti. To su prebacili na ambasade jer su previse opteretili biroe u Nemackoj da se tim bave.
Drugo ja sam citao na netu da ako radis dve godine za istog poslodavca imas pravo da trazis stalnu boravisnu dozvolu. Ako neko zna vise nek napise na ovoj temi da svi budemo upuceni?

Sta je sad komplikovanije u odnosu sto direktno ambasada proverava odnosno zove poslodavca da vidi da li ce te primiti. To su prebacili na ambasade jer su previse opteretili biroe u Nemackoj da se tim bave.
Drugo ja sam citao na netu da ako radis dve godine za istog poslodavca imas pravo da trazis stalnu boravisnu dozvolu. Ako neko zna vise nek napise na ovoj temi da svi budemo upuceni?

Posle 24 platne liste mozes da radis za kog hoces i ne treba Zustimmung, a nakod 5g ima pravo na stalnu boravisnu dozvolu, ali mora se ima b1 i orijentacioni kurs.

Posle 24 platne liste mozes da radis za kog hoces i ne treba Zustimmung, a nakod 5g ima pravo na stalnu boravisnu dozvolu, ali mora se ima b1 i orijentacioni kurs.
Da, to znam i pisano je na ovoj temi nego ne znam za slucaj kada radis za drugu zemlju a na teritoriji Nemacke, ima i tu neka fora ali ne mogu da pronadjem...
Oni valjda iz tog razloga uslovili detašman vizu da mora posle 9 meseci da ides van Nemacke 3 meseca da ne bi mogli da im trazimo boravisnu vizu :)

ja na srecu nisam poslusala agencije oko zakazivanja termina,ubedjivali su me da moram da zakazem za termin shodno clanu 26.2 i ako mi zustimmung nije odobren po clanu 26.2.Zakazala sam onako kako sam ja mislila da je ispravno i dobila termin u roku od mesec dana u suprotnom jos bih bila na listi cekanja.Tako da i agencije nisu upucene bas u sve.Sto se tice papira u svakom informatoru je detaljno napisano sta sve treba.

Mozes da radis gde hoces i pre isteka dve godine pod uslovom da sam das otkaz a ne oni tebi. Moras odma naci drugi posao i napraviti novi ugovor tada sve sredjujes u Nemackoj. Ako oni tebi daju otkaz onda moras sve ispocetka opet termin i opet ambasada. Tako sam cuo ovde od nasi koji su vec menjali poslove pre isteka dve godine. Ispravite me ako gresim. Ovi bolji upuceniji.

Mozes da radis gde hoces i pre isteka dve godine pod uslovom da sam das otkaz a ne oni tebi. Moras odma naci drugi posao i napraviti novi ugovor tada sve sredjujes u Nemackoj. Ako oni tebi daju otkaz onda moras sve ispocetka opet termin i opet ambasada. Tako sam cuo ovde od nasi koji su vec menjali poslove pre isteka dve godine. Ispravite me ako gresim. Ovi bolji upuceniji.
Nisam siguran da je tako,mislim da sam i ovde na forumu procitao da moras dve godine da radis pa tek onda mozes da menjas firmu,ali prve dve godine nikako

5000din uzima agencija neka i 10.000. Znam da sam mogao sam da zakazem video sam kako ide na sajtu nemac.ambas.bas lako ali sam se dvoumio i isao preko agenciji samo iz razloga da ce oni sve da mi kazu sta treba da pripremim a ne posle kada dodjem u ambasa.da mi fali neki papir ili neki prevod. Kao sto vidite ovde se svi raspituju sta treba kako treba itd.ja sam slucajno pronasao ovaj forum za vize.Tako da mi je bilo bezbolnije i lakse da ne brinem oko tih stvari kao i o toj informaciji da znam sa kojim pasosem da se prijavim. Naravno da znam da agencija nema nikakve veze sa ambasadom ili sa ubrzanim procesom dobijanja termina,vize.
A sta su ti uopste rekli u agenciji u vezi termina? Jesu ti rekli bar otprilike kad mozes da ocekujes?

Nisu, ne znaju ni oni nista, cuo sam se pre mesec dana sa njima.Kao sto je vec neko napisao sa agencijom se ne dobija nista, cak pomislim da ljudi koji idu preko agencije duze cekaju. Ja sam rekao razlog zasto sam isao preko njih imaju vec iskustva pa ce samim tim reci sta mi je sve potrebno I ako dodje do nekih izmena oni ce mi sve reci. Ja sam sam se krajem sept.prijavio za termin. Znam jos par ljudi koji su se prijavili preko drugih agencija pre mene i jos nisu dobili termin.

Nisu, ne znaju ni oni nista, cuo sam se pre mesec dana sa njima.Kao sto je vec neko napisao sa agencijom se ne dobija nista, cak pomislim da ljudi koji idu preko agencije duze cekaju. Ja sam rekao razlog zasto sam isao preko njih imaju vec iskustva pa ce samim tim reci sta mi je sve potrebno I ako dodje do nekih izmena oni ce mi sve reci. Ja sam sam se krajem sept.prijavio za termin. Znam jos par ljudi koji su se prijavili preko drugih agencija pre mene i jos nisu dobili termin.

Preko Koje agencije si isao?
Ja Sam preko Evrope jer nisam hteo da se zezam da mi lepo kazu sve papire Sta I kako

Ako misliš na Zustimmung, samo ambasada moze da trazi. Vi samo zakaxete termin.

Meni je predhodni gazda poslao Zustimmung za samo mesec dana, od trenutka kad sam mu javio ime i prezime, datum i mesto rodjenja. Dakle samo na osnovu ovih podataka. A sada imam problema sa novim gazdom covek ne ume da se snadje da izvadi papir, a i njemu su rekli da ja to treba da izvadim u ambasadi u mojoj zemlji, sto je po mom predhotnom iskustvu netacno...

Meni je predhodni gazda poslao Zustimmung za samo mesec dana, od trenutka kad sam mu javio ime i prezime, datum i mesto rodjenja. Dakle samo na osnovu ovih podataka. A sada imam problema sa novim gazdom covek ne ume da se snadje da izvadi papir, a i njemu su rekli da ja to treba da izvadim u ambasadi u mojoj zemlji, sto je po mom predhotnom iskustvu netacno...

Ako je Bg zustimmung ne treba i ne mize poslodavac da trazi od prvog novembra. Tako da sada je sve drukcije ako se radi o ulaznoj vizi.

Pozdrav svima. Do sada sam pratio temu iz off-a, ali nikako da pohvatam sta je "clan 26.2" i sta je "Zustimmung" tj odobrenje?
Ja se vodim prema informatoru za "EWT04_6-8 Visokokvalifikovani, plava karta, ugovor o delu" i skupljam dokumentaciju prema uputstvima iz tog informatora, jer cu obavljati posao koji odgovara tim kvalifikacijama. Da li treba da obratim paznju na jos nesto, ili samo da se vodim informatorom?

Ako je Bg zustimmung ne treba i ne mize poslodavac da trazi od prvog novembra. Tako da sada je sve drukcije ako se radi o ulaznoj vizi.

Izvinjavam se nisam se informisao o promenama, evo sad sam citao i jasnije mi je... Hvala... Samo nije mi jasno sta ti znaci Bg zustimung i posto si vidim upucen, da li znas sta ce biti sa terminima po starom jer ja jos cekam od 23.08.2016. Dobio potvrdni mail, ali nema termina i evo cekam nisam stornirao jos uvek. To sam sa zustimungom koji mi je sada vec isteko, pa sam mislio da pripremim novi... Hvala ti unapred...

Izvinjavam se nisam se informisao o promenama, evo sad sam citao i jasnije mi je... Hvala... Samo nije mi jasno sta ti znaci Bg zustimung i posto si vidim upucen, da li znas sta ce biti sa terminima po starom jer ja jos cekam od 23.08.2016. Dobio potvrdni mail, ali nema termina i evo cekam nisam stornirao jos uvek. To sam sa zustimungom koji mi je sada vec isteko, pa sam mislio da pripremim novi... Hvala ti unapred...

Ambasada u Beogradu je Bg, zustimmung ce oni zatražiti novi ako je istekao. Jos juli mesec nisu očistili, ima se nacekamo dok krenu za avgust da dele. A poslodavac moze da proba da obnovi zustimmung, mada mislim da mu nece izdati bez ambasadu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back