Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam fejs a forum izgleda nije toliko merodavan. Pratio sam noks 1-2 zbog sina i znam da nisu izašli iz februara. Sada FDDD kaže da su stigli do 08.03. Daj Bože da je tako FDDD! Ja opet cekam spajanje porodice. Znaš li FDDD dokle se tu stiglo ili već neko od pratilaca? Hvala unapred:worth:
I ja sam videla da nisu izasli iz februara za noks 1-2. Valjda bi se neko javio ako je dobio termin posle 23.2.2018. Ipak su to 15 dana podeljena a niko se nije javio posle tog datuma. Nije mi bas jasno...

Lepo ti kazem delili 1-2 8.03.
zavisi sta pratis, ovaj pdf nema bas mnogo novosti i posetilaca
Ja cekam za NOKS 6-8, izgleda da su malo usporili, bez obzira sto u poredjenju sa ostalima ide brzo. Slabo ljudi prijavljuju da su dobili termine za NOKS 6-8.
No video sam na fejsu za ostale (mrzim fejs, ali pomaze kad se ceka), NOKS 1-2 jeste stigao do 08.03., a za spajanje nisam skroz siguran, mislim da jesu stigli do oktobra. Tj. gotovo sam siguran, posto sam video da su delili septembar pre nekog vremena, ima smisla da su stigli do oktobra.

Nadam se da sam vam makar malo pomogao :)

Ja cekam za NOKS 6-8, izgleda da su malo usporili, bez obzira sto u poredjenju sa ostalima ide brzo. Slabo ljudi prijavljuju da su dobili termine za NOKS 6-8.
No video sam na fejsu za ostale (mrzim fejs, ali pomaze kad se ceka), NOKS 1-2 jeste stigao do 08.03., a za spajanje nisam skroz siguran, mislim da jesu stigli do oktobra. Tj. gotovo sam siguran, posto sam video da su delili septembar pre nekog vremena, ima smisla da su stigli do oktobra.

Nadam se da sam vam makar malo pomogao :)
Hvala :worth: ali FDDD napisa da ulaze u novembar. U svakom slučaju ti hvala🇩🇪

Zdravo,da li neko moze da mi kaze da li je za noks 6-8 neophodno da predaju za plavu kartu,odnosno da li u pocetku moze da im bude odbrena viza za posao za koji imaju ugovor nije ispunjen uslov naznacene bruto godisnje plate? Bila sam na terminu za noks 6-8, ali obzirom da nemam radnog iskustva a od skoro sam diplomirani pravnik, nasla sam poslodavca kod kog cu da radim za pocetak kao sekretarica (koliko sam upucena oni mogu da obavljaju posao sekretara), da li neko moze da mi kaze da li za pocetak mogu na osnovu ovog posla i naznacane plata da dobijem bar ulaznu vizu na godinu? Unapred zahvalna na odgovoru.

Zdravo,da li neko moze da mi kaze da li je za noks 6-8 neophodno da predaju za plavu kartu,odnosno da li u pocetku moze da im bude odbrena viza za posao za koji imaju ugovor nije ispunjen uslov naznacene bruto godisnje plate? Bila sam na terminu za noks 6-8, ali obzirom da nemam radnog iskustva a od skoro sam diplomirani pravnik, nasla sam poslodavca kod kog cu da radim za pocetak kao sekretarica (koliko sam upucena oni mogu da obavljaju posao sekretara), da li neko moze da mi kaze da li za pocetak mogu na osnovu ovog posla i naznacane plata da dobijem bar ulaznu vizu na godinu? Unapred zahvalna na odgovoru.
Cekaj, bila si na terminu sa ugovorom za noks 6-8 a u njemu bruto plata nije nivou za 6-8? Onda ti nece odobriti vizu. Ako je plata dovoljna dobices vizu na 6 verovatno ali posle moze da bude problem kod produzenja vize

Cekaj, bila si na terminu sa ugovorom za noks 6-8 a u njemu bruto plata nije nivou za 6-8? Onda ti nece odobriti vizu. Ako je plata dovoljna dobices vizu na 6 verovatno ali posle moze da bude problem kod produzenja vize
Daa, jer su mi neocekivano brzo zakazali termin i prilicno lako sam nasla taj posao,i otisla sam na termin, gde mi je zaposlena na salteru rekla da je dokumentacija u redu, sad verovatno da nije njen deo posla da mi kaze nesto o toj bruto plati. Malo mi je nejasno to oko plave karte, da li postoji mogucnost da bar ulaznu vizu dobijem i posle ds predam za plavu kartu(jer citala sam da za nju moze da se preda u odredjenom roku), naravno sa promenom ugovora i radnog mesta? Jer ja licno nemam radnog iskustva i naravno da je teze da neki poslodavac pruzi taj iznos plate, a ovako ako bih dobila ulaznu vizu,maksimalno bih iskoristila vreme tamo da napredujem i sto pre dodjem do bolje pozicije, jer ta firma takodje ima interesa da me unapredi.

Daa, jer su mi neocekivano brzo zakazali termin i prilicno lako sam nasla taj posao,i otisla sam na termin, gde mi je zaposlena na salteru rekla da je dokumentacija u redu, sad verovatno da nije njen deo posla da mi kaze nesto o toj bruto plati. Malo mi je nejasno to oko plave karte, da li postoji mogucnost da bar ulaznu vizu dobijem i posle ds predam za plavu kartu(jer citala sam da za nju moze da se preda u odredjenom roku), naravno sa promenom ugovora i radnog mesta? Jer ja licno nemam radnog iskustva i naravno da je teze da neki poslodavac pruzi taj iznos plate, a ovako ako bih dobila ulaznu vizu,maksimalno bih iskoristila vreme tamo da napredujem i sto pre dodjem do bolje pozicije, jer ta firma takodje ima interesa da me unapredi.
Stvarno ne znam oko tih 'visokih' nokseva, budi srecna ako ti odobre vizu a posle tamo ces naci neko resenje

Jel mogu ja da pitam

Da li se ovo dugo cekanje na termin odnosi i na Pridruživanja Bračnom Drugu,i ako supruga ima Nemacko drzavljanstvo i zivi u Nemackoj 18 godina?

Da li ima privilegije za to za nekog ko je iz Srbije i hoce da se pridruzi bracnom drugu koji je Nemacki drzavljanin.

Da li je neko prosao skoro kroz proces,koliko se dugo ceka od dana predaje dokumenata do dana dobijanja vize?

Zahvaljujem

Jel mogu ja da pitam

Da li se ovo dugo cekanje na termin odnosi i na Pridruživanja Bračnom Drugu,i ako supruga ima Nemacko drzavljanstvo i zivi u Nemackoj 18 godina?

Da li ima privilegije za to za nekog ko je iz Srbije i hoce da se pridruzi bracnom drugu koji je Nemacki drzavljanin.

Da li je neko prosao skoro kroz proces,koliko se dugo ceka od dana predaje dokumenata do dana dobijanja vize?

Zahvaljujem
Imate na sajtu ambasade informator o tome pogledajte,ako se prijavljujete pod istom kategorijom kao i ostali pod spajanjem porodica,bracnog druga sto ja mislim da je tako,onda cekate kao i ostali pod tom kategorijom.

Imate na sajtu ambasade informator o tome pogledajte,ako se prijavljujete pod istom kategorijom kao i ostali pod spajanjem porodica,bracnog druga sto ja mislim da je tako,onda cekate kao i ostali pod tom kategorijom.
Hvala na odgovoru

Nasao sam,pise da se ceka preko godinu dana,to je bas puno vremena

Koliko moram da čekam na termin?
Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:
Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)
preko godinu dana
Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine):
preko godinu dana
Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra:
tri meseca
Spajanje porodice:
preko godinu dana

Ne odgovaramo na upite u vezi sa vremenom čekanja.

Čisto informativno. Supruga je čekala na termin za spajanje sa mnom (plava karta) od septembra prošle godine do oktobra ove godine (skoro 13 meseci). Iako smo predali svu dokumentaciju u Beogradu (i moje plate unazad 6 meseci, ugovor o stanu...) posle mesec i po dana su meni u Berlinu tražili ponovo sve to. Bukvalno sam poslao svu dokumentaciju sledeći dan i od tada čekamo. Od termina je prošlo 2 meseca i 1 dan. Pritom apsolutno nismo na granici ni po jednom kriterijumu (visina plate, kvadratura stana, ja imam plavu kartu na maksimalne 4 godine i već sam ovde godinu dana).

Potpuno je neshvatljivo zašto dokumentaciju nas koji smo već bili u procesu šalju na proveru u Nemačku a ljudi koji se ove godine prijave za noks 6-8/plavu kartu mogu odmah da povedu porodicu na termin iako nemaju ni platne liste ni ugovor od stana...

Inače taj odgovor koji AuslanderBehorde iz Nemačke šalje ambasadi je savetodavne prirode i ambasada ne morada ga uvaži pa mi nije jasno što u očiglednim slučajevima uopšte i dodatno komplikuju proces slanjem dokumentacije u Nemačku.

Zdravo svima! Prijavio sam se za noks 6-8. Zavrsio sam visoku hotelijersku skolu. Preko anabina sam nasao da je status X +/- moje zavrsene struke. Ovo je komentar sa anabisa: У основи, то је признати универзитет у Србији. Ознака Х +/- није негативна карактеристика у том погледу. Међутим, статус институције није пресудан само за признавање српских високошколских квалификација, већ и за министрско одобрење / акредитацију појединих студијских програма.

Da li jos moram tu da dokazujem ekvivaletnost?Da li zbog toga mogu da me odbiju za vizu ako nisam ispunio sve to za ekvivaletnost?

Inače da se nadovežem na prethodno. Gledajući sajtove kao što su

www.eu-bluecard.com

ili uredbu (section 19a)

https://www.gesetze-im-internet.de/englisch_aufenthg/englisch_aufenthg.html

Piše da je za EU BlueCard dovoljno iskustvo od preko 5 god. u slučaju da aplikant nema priznatu kvalifikaciju.

Mene su zvali iz ambasade da mi objasne da ja nisam kvalifikovan za EU BlueCard jer nemam fakultetsku diplomu koja je vezana za posao (programiranje) i da se prijavim u istoj kategoriji (NOX 6-8, BlueCard...) ali pod potkategorijom "Specijalista" a ne "Plava Karta" i da se isto čeka kao i plava karta. Sad, meni nije jasno koja je onda razlika što se tiče same vize? Ta Plava Karta ima dosta pogodnosti, pogotovo oko jezika (ne moramo ni ja ni moja porodica polagati ispite da bi dobili vizu).

Na ambasadi piše:
visokokvalifikovani stručnjaci prema članu 4. Uredbe o zapošljavanju, koji su završili specijalnu obuku i raspolažu znanjem od velikog znaćaja za specifičnu firmu ili preduzeće, a mogu dokazati diplomom o završenom stručnom spremom ili višegodišnjim radnim iskustvom

Da li neko ima informacije u vezi ovoga?

Vas s
Zdravo svima! Prijavio sam se za noks 6-8. Zavrsio sam visoku hotelijersku skolu. Preko anabina sam nasao da je status X +/- moje zavrsene struke. Ovo je komentar sa anabisa: У основи, то је признати универзитет у Србији. Ознака Х +/- није негативна карактеристика у том погледу. Међутим, статус институције није пресудан само за признавање српских високошколских квалификација, већ и за министрско одобрење / акредитацију појединих студијских програма.

Da li jos moram tu da dokazujem ekvivaletnost?Da li zbog toga mogu da me odbiju za vizu ako nisam ispunio sve to za ekvivaletnost?
Morao bih da posaljes diplomu na Zab da oni ocene da li ti pripada visokoskolskoj skoli ili ne.To su ti i naglasili u ambasadi u informatoru za noks 6-8.Da ti je status + ne bih ti trebalo uopste ali +/- bih morao.Ima slucajeva kad su nekom odobrili i sa +/- ali zavisi od struke,u 99 posto slucajeva mora se poslati na procenu diploma u tom slucaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back