Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa za spajanje ti svejedno treba sve, prvo boravisna viza supruga, drugo stan u Nemackoj, trece listici od plate. Mislim da nema ama bas nikakvog smisla ni da pokusavas. Po pravilu trebalo bi da se aplicira za spajanje tek posto partner u Nemackoj ima 3 platne liste, a to sto mi gledamo kako da natempiramo termine je nas problem. Opet, moje misljenje, nemoj me slusati :)

Koliko se ceka na noks 1-2 od zakazivanja termina do predavanja za vizu.
Neko iskustvo?

Hvala
oooo sone covece jel sam ti rekao da se ne moze stici ako se sad aplicira.....
dobro, ovog trenutka ja cekam skoro 19 meseci + 2 meseca jer ocekujem (ako bog da) termin u oktobru. znaci ja ci cekati oko 21 mesec ali cekanje se proporcionalno produzava, tako da ce onaj ko je aplicirao pocetkom marta 2018. cekati oko 24 meseca

Pozdrav ljudi, interesuje me da li je neko upoznat sa trenutnom situacijom oko apliciranja za radnu vizu, gde prilikom prijave traze i podatke o bracnom partneru. Takodje, video sam da pise na sajtu da se tako i pokrece zahtev za spajanje porodice. Gde mogu vise da procitam o ovome? Da li ovo nesto konkretno menja?
Citiracu sajt:
"1. Unesete svoje podatke u predviđeni spisak (listu čekanja) za termin radi za podnošenja zahteva za vizu.Osobe koje zahtev za vizu podnose na osnovu zaposlenja sa plavom kartom EU, kao naučnici ili visokokvalifikovana lica imaju mogućnost da na termin sa sobom povedu članove svoje porodice radi istovremenog podnošenja zahteva za spajanje porodice. Ukoliko spadate u ovu grupu, molimo Vas da unesete broj osoba koje će putovati sa Vama"

Znam ja sve to. Ne znam šta će biti ako odem na termin i objasnim im situaciju, da li može da se odloži termin na par meseci ili će mi onda oni stornirati termin pa ću svakako morati ponovo da zakažem novi termin?

Da li ću ih naljutiti ako odem bez ikakve dokumentacije na termin, pa mi zabrane da zakažem novi?
Znam ja sve to. Ne znam šta će biti ako odem na termin i objasnim im situaciju, da li može da se odloži termin na par meseci ili će mi onda oni stornirati termin pa ću svakako morati ponovo da zakažem novi termin?

Da li ću ih naljutiti ako odem bez ikakve dokumentacije na termin, pa mi zabrane da zakažem novi?
Slozila bih se sa osobom koja Vam je gore odgovorila. Nema svrhe da idete, jer po pravilu niste ni imali osnova da aplicirate za termin jos uvek, s obzirom da vas suprug, takodje, jos uvek nema nista od potrebne dokumentacije. Tako da, ne verujem da cete naici na bilo kakvo razumevanje u ambasadi, naprotiv, jako su strogi. Mislim da bi ste morali da otkazete dolazak, u protivnom, moguce je da cete ih naljutiti... Mozda neko ima neko drugo iskustvo... Ja kad sam bila bili su jako ozbiljni i strogi, ne deluju mi bas prijemcivo, ako me razumete...

oooo sone covece jel sam ti rekao da se ne moze stici ako se sad aplicira.....
dobro, ovog trenutka ja cekam skoro 19 meseci + 2 meseca jer ocekujem (ako bog da) termin u oktobru. znaci ja ci cekati oko 21 mesec ali cekanje se proporcionalno produzava, tako da ce onaj ko je aplicirao pocetkom marta 2018. cekati oko 24 meseca
Ti brate kao da radis u Ambasadi pa se razumes u sve, sta kod neko napise ili je cuo nesto ti odmah kazes drugacije i samo demotivises ljude.

Poenta i jeste pisati samo proverene informacije. od toga "cuo sam" svima se dize kosa na glavi jer je 95% informacija koje je proslo kroz ovaj forum bilo netacno. I te informacije najvise demotivisu i nerviraju, i trose nam i vreme i zivce. Mnogo nas je po dve godine na ovom forumu, i svega smo se nacitali. Niko nikoga ne demotivise, ali ne treba davati nekome ni laznu nadu, kako je tako je, ne mora da nam se svidja situacija u kojoj smo, ali ne treba ni ulepsavati realnost. Najgore je kad neko ne poseti uopste ni sajt ambasade, a zeli da ode, pa dodje ovde na forum i pise kako je cuo ne znam gde da moze ovako moze onako...

Ti brate kao da radis u Ambasadi pa se razumes u sve, sta kod neko napise ili je cuo nesto ti odmah kazes drugacije i samo demotivises ljude.
Sve sto sam ovde napisao potkrepljeno ti je cinjenicama, nista ja nikog ne demotivisem nego kazem kako jeste. Jesam ti rekao koliko ja i ostali cekamo a aplicirali u feb. 2018.? Vidis li koliko dele termina mesecno? Znas li dokle (bi trebalo ako ga ne ukinu) da vazi ovaj zakon 26.2 westbalkan? I sta dobijes kao rezultat kad saberes?
Procitaj moje postove za tri, pet, petnaest meseci pa ces videti da sam bio u pravu. Ziv bio.

Sve sto sam ovde napisao potkrepljeno ti je cinjenicama, nista ja nikog ne demotivisem nego kazem kako jeste. Jesam ti rekao koliko ja i ostali cekamo a aplicirali u feb. 2018.? Vidis li koliko dele termina mesecno? Znas li dokle (bi trebalo ako ga ne ukinu) da vazi ovaj zakon 26.2 westbalkan? I sta dobijes kao rezultat kad saberes?
Procitaj moje postove za tri, pet, petnaest meseci pa ces videti da sam bio u pravu. Ziv bio.
Moze li da se aplicira za dva noksa, ako me razumes, ukoliko ima uslova pod istim imenom

Tipa za 1-2 i ako ne bude nista onda za 6-8 posto je tu viza ipak sigurnija.
NOKS 1-2 precrtaj, izbrisi, zaboravi, neces dobiti termin za njega pa makar produzili zakon do 2023.
Moj ti je savet - pripremi se za novi zakon jer ces morati po njemu izgleda. Glavno, treba ti nemacki na nivou B1/B2 i kad to sredis ne vidim kakav je problem da dobijes vizu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back