Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skandinavske zemlje imaju daleko manju ekonomiju, tamo mogu najlakše ići oni sa fakultetskom diplomom i ponudom za posao (kao što mogu da idu u sve ostale zemlje EU). Za ostale je imigracija gotovo nemoguća.

Uvek će biti varijante Češka/Slovačka/Malta/kruzer, ali tamo nema sindikata da te štite od eksploatacije.

Jbg.
Moze za skandinanaviju pored visokokvalifikovanig itekao kvalifikovan majstor da ode trenutno,sad ovim zakonom nemci zatvaraju nekvalifkovanu snagu,nama je svabija i austrija najbliza sta je to hiljadu kilometara pa zato svim decenijama i picimo tamo.

Dali bi neko bio ljubazan da mi kaze kako da dobijem Zustimmung? Naime moja sefica kaze da meni ne treba Zustimmung iz nzs jer ona nece da ima sa njima nista. Imam ugovor za rad u Nemackoj i ona smatra to dovoljnim. Medjutim neko je na fb grupi napisao da se bez Zustimmung ne moze dobiti viza. Ja imam Defizitbescheid i ostale papire
,b2 samo Zustimmung ne . Pa me interesuje sta je potrebno i gde kako bih ga dobila. Inace su sa Med radnicima stigli do 6.4 .2018 tako da ..dace Bog da I ja stignem na red. Samo ne bih volela da moram jos i dopunu raditi i jos par meseci cekati...
Hvala na odgovoru.

Drigari treba mi pomoc, sta se desava ako ja dobijem termin a supruga jos ne a u drugom je stanju dali moze da se porodi u Nemackoj odnosno dali postoji neko osiguravajuce drusto da platimo da pokrije bolnicu i koliko to koste?
Ako ti vec imas posao i vizu, osiguras zenu na sebe na obavezno zdravstveno osiguranje koje imas (ja imam TK, i porodica mi je osigurana preko mog osiguranja iako jos uvek nemaju vizu). Pitas njih da li pokrivaju troskove ukoliko se desi da se zena porodi u DE, mada mislim da pokrivaju 99% sve.

Pa koliko vidim ja, za sada je samo akademsko zvanje:

Šta znači - kvalifikovani radnik? Koju školsku spremu mora imati jedan takav kandidat?
Na prvom mestu nam je važno da standarde za stručnu kvalifikaciju regulišemo kao što smo to već uradili sa diplomama akademskog obrazovanja. Dakle, prema novom zakonu, svako ko je u svojoj domovini stekao kvalifikaciju koja je ravnopravna - po standardima koji za tu vrstu kvalifikacije važe u Nemačkoj - može pod olakšanim okolnostima da se useli u Nemačku, kako bi radio ili tražio prikladan posao.

Dakle opet se ceka uskladjivanje sa novim zakonom, ili gresim?

Jedno pitanje, da li je potrebna nostrifikacija ako zavrseni fakultet ima status H+ i oznaku A4 i da li je po novom zakonu od sl. god samo to dovoljno za posao u nemackoj?
Dovoljno ti je i sada, i bice ubuduce.

Pa koliko vidim ja, za sada je samo akademsko zvanje:

Šta znači - kvalifikovani radnik? Koju školsku spremu mora imati jedan takav kandidat?
Na prvom mestu nam je važno da standarde za stručnu kvalifikaciju regulišemo kao što smo to već uradili sa diplomama akademskog obrazovanja. Dakle, prema novom zakonu, svako ko je u svojoj domovini stekao kvalifikaciju koja je ravnopravna - po standardima koji za tu vrstu kvalifikacije važe u Nemačkoj - može pod olakšanim okolnostima da se useli u Nemačku, kako bi radio ili tražio prikladan posao.
Pogresna ti je terminologija. Kvalifikovani radnik - srednja skola. Visokoobrazovani - fakulteti. Druga stvar je nostrifikacija diploma, poklapanje sa njihovim diplomama i to ce tek biti definisano zakonom.

Pogresna ti je terminologija. Kvalifikovani radnik - srednja skola. Visokoobrazovani - fakulteti. Druga stvar je nostrifikacija diploma, poklapanje sa njihovim diplomama i to ce tek biti definisano zakonom.
FDDD imas pravo,kvalifikovan radnik je onaj radnik koji radi u svojoj struci,primer:zavrsio srednju za auto elektricar a hoce da radi kao mesar,konobar itd. to je za nemca nekvalifikovan radnik,a ako nadje posao za auto elektricara u nekom servisu onda je kvalifikovan radnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back