Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U prvom polju za zakazivanje termina pounjavaju se licni podaci i ima dva polja koja treba da se popune ali meni ne pise gde sta treba da se popuni. Kada sam bio do neke angencije njima pise sta tu treba da se popuni. Posto nisam poneo papire sa sobom nisu mi oni popunili. Da li to ima veze preko kog pretrazivaca otvaras stranicu?

Trebalo bi da u gornjem levom uglu imas nemacku zastavicu, klikni na nju i pojavice ti se sva polja lepo ispisana. Bar je tako kod mene bilo.

Zaboravio sam da napomenem da istog dana kada sam bio na razgovoru u ambasadi, bio je i moj brat od tetke. Ja sam mu i poslao zahtev za termin pola sata posle mog, i dobili smo istog dana u isto vreme. On je danas dobio obaveštenje, zvali ga iz ambasade, da mu je odobrena viza!Eto posle samo 10 dana.
Mene nisu. Kakve sam sreće, videćemo.

Zaboravio sam da napomenem da istog dana kada sam bio na razgovoru u ambasadi, bio je i moj brat od tetke. Ja sam mu i poslao zahtev za termin pola sata posle mog, i dobili smo istog dana u isto vreme. On je danas dobio obaveštenje, zvali ga iz ambasade, da mu je odobrena viza!Eto posle samo 10 dana.

A za koju vizu ste aplicirali?

Zdravo svima!
Nedavno sam otkrila ovaj forum i želela bih da opišem i svoje iskustvo. Pročitala sam razne informacije ovde na forumu, ali bih dodala sledeće: originalna diploma završenog fakulteta/škole treba da bude overena apostilom. U Beogradu se to može obaviti u Prvom osnovnom sudu, zgrada Aeroinženjeringa, Bulevar Nikole Tesle 42a, cena 2090 din. Tako overeni dokument se prevodi kod ovlašćenog sudskog tumača.
Prijavila sam se 29.8.2017. za plavu kartu, obavestili su me 2.10. da je termin za predaju dokumentacije 9.10.2017. Na intervju sam došla zajedno sa mužem koji je tada predao zahtev za spajanje porodice. U ambasadi mi nisu tražili dokaz o poznavanju jezika, što i nije neophodno za one koji se prijavljuju za plavu kartu: "No proof of German language skills needs to be provided in order to obtain an EU Blue Card. When applicants are applying for a settlement permit, however, the waiting period is reduced from 33 to 21 months if they provide proof of adequate knowledge of German (level B1)". Više može da se pročita ovde: http://www.bamf.de/EN/Infothek/FragenAntworten/BlaueKarteEU/blaue-karte-eu-node.html.
Danas su me pozvali iz ambasade da me obaveste da su nam vize odobrene i da treba da donesemo pasoše i zdravstveno osiguranje.

Da li možda neko ima savet u kojoj osiguravajućoj kući je polisa najpovoljnija?

Želim svima mnogo uspeha!

Dobro vece. Prvi put smo u ovoj prici, pa bi nam svaka pomoc sa informacijama mnogo znacila. Naime, suprug je podneo zahtev za radnu vizu, sa saglasnoscu, dobili smo povratni mail sa reg.brojem za manje od pola sata. Znamo da se dugo ceka na termin, tako da sada prikupljamo potrebnu dokumentaciju. Suprug je trenutno zaposlen ovde u Srbiji, planira da napusti firmu ukoliko dobije vizu a uskoro nam stize Ugovor o radu sa nemackim poslodavcem. Mene zanima, koji datum treba da pise u ugovoru, da li uopste moze zakljuciti jedan takav ugovor, s obzirom da je on vec zaposlen? Da li da prvo napusti posao, pa da posle par dana zakljuci ugovor sa nemackim poslodavcem? Hvala unapred, nadam se da je pitanje jasno...

Pozdra svima na forumu ????
Potrebna mi je informacija vezana za posao kuvara,dali mi je potrebno a1 ili a2 poznavanje nemackog za posao kuvar-pomocnog kuvara,zakazao sam termin,dobio sam odobrenje sa biro u nemackoj,pa me interesuje dali mi je potrebno da imam polozen jezik pri predavanju papira za vizu.
Hvala unapred

Ne nije ti potrebno.

- - - - - - - - - -

Miladine jeste li isli po starom ili po novom sistemu,tj.mlslim dali ste dobili vizu pre 1.11,posto sam ja tek juce prijavio za termin,pa me zato malo buni dali mi je potrebreban polozen a1 ili a2
Stari od 31.08.2017

Sta da radim....?
Ugovor sam dobio 6.6.2017. Zustimung gewerbe... sa tim papirima( po preporuci drugara koji je otisao pre 1god za nemacku)odem u agenciju i kod njih se javim 23.08.platim uslugu i kazu mi da ce mi javiti za termin.zvao sam ih sigurno 100puta cak i isao i isti odgovor dobijam-javicemo ti bice...
Igovor mi istice u decembru nadam se da ce mi gazda produziti sta da radim da li da zakazem sam onlajn ili...kako cu pre dobiti termin?
Hvalal

Zdravo svima,

za sada mogu da potvrdim da se termini za obrazovanje definitivno brže dobijaju. Ja sam tražila termin pre par dana, i odmah sutra dobila obaveštenje da sam na redu početkom decembra. Ja apliciram za vizu za učenje jezika. Vidim da se tu nešto puno ne pominje, a treba mi jedna informacija ako ima ko da mi pomogne.

Da li ova viza može da se produži u Nemačkoj i kako? Ja imam garantno pismo na 6 meseci, i uplaćujem kurs koji če trajati 4 meseca i ako sve bude u redu viza će verovatno trajati 4 meseca. Ako mi nadam se jezik bude išao kako treba, potencijalno bih upisala još jedan nivo koji če trajati dva meseca pa me zanima kako je moguće da se ta moja viza produži na još ta dodatna dva meseca? Da li je moguće to uraditi tamo ili mora da se dođe ovde i prolazi kroz ceo proces opet? Hvala puno na informacijama, tražila sam svuda ovu info, negde kažu da je moguće ali nigde na koji način!

Veliki pozdrav, i srećno!!

Pozdrav svim forumasima i moderaciji,

da li ima neko od upucenijih ljudi na forumu da mi odgovori na sledece pitanje, bio bih mu zahvalan. Posle kog perioda se dobija neogranicen pristup trzistu rada? Godinu dana sam vec u Nemackoj, mozda malo jace, po struci sam diplomirani gradjevinski inzenjer. Radim u nemackoj firmi, zaposlen sam na neodredjeno, firma mi je zavrsila sve formalnosti oko " Zustimmunga ". U pocetku sam dobio radnu vizu na 6 meseci a kada mi je to isteklo produzili su mi do 2020 godine. Nemam plavu kartu i zbog toga me interesuje i buni da li postoji ta mogucnost nevezano da li imam plavu kartu ili ne,da dobijem neogr.pristup trzistu rada ili ne. Plavu kartu nisam dobio jer nisam imao dovoljno velika primanja. Imam prijatelja koji rade u drugim strukama ovde ali sa plavim kartama i oni su posle 21 meseca dobili neog.pristup trzistu rada, inace su isto iz Srbije. Ako ima neko od forumasa da se do sad susretao sa ovakvim stvarima bio bih mu zahvalan na odgovoru. Hvala puno i pozdrav svima.

Zdravo svima!
Nedavno sam otkrila ovaj forum i želela bih da opišem i svoje iskustvo. Pročitala sam razne informacije ovde na forumu, ali bih dodala sledeće: originalna diploma završenog fakulteta/škole treba da bude overena apostilom. U Beogradu se to može obaviti u Prvom osnovnom sudu, zgrada Aeroinženjeringa, Bulevar Nikole Tesle 42a, cena 2090 din. Tako overeni dokument se prevodi kod ovlašćenog sudskog tumača.
Prijavila sam se 29.8.2017. za plavu kartu, obavestili su me 2.10. da je termin za predaju dokumentacije 9.10.2017. Na intervju sam došla zajedno sa mužem koji je tada predao zahtev za spajanje porodice. U ambasadi mi nisu tražili dokaz o poznavanju jezika, što i nije neophodno za one koji se prijavljuju za plavu kartu: "No proof of German language skills needs to be provided in order to obtain an EU Blue Card. When applicants are applying for a settlement permit, however, the waiting period is reduced from 33 to 21 months if they provide proof of adequate knowledge of German (level B1)". Više može da se pročita ovde: http://www.bamf.de/EN/Infothek/FragenAntworten/BlaueKarteEU/blaue-karte-eu-node.html.
Danas su me pozvali iz ambasade da me obaveste da su nam vize odobrene i da treba da donesemo pasoše i zdravstveno osiguranje.

Da li možda neko ima savet u kojoj osiguravajućoj kući je polisa najpovoljnija?

Želim svima mnogo uspeha!

Kod one kod koje imas uplaceno dozivotno odrzavanje
PS: Ako ne "potrose" pare na svoje lecenje pare su tvoje

Cao,pa hteo bih vas pitati zasto sam u Nemackoj dobio odbijenicu za saglasnost i upravo mi je javljeno,jer sam putem viber poslao kopiju pasosa i da bih sada od poslodavca dobio poruku kao da mi treba kopija pasosa i licne karte na papiru u boji overena apostilnim pecatom ili je to neka laz,pa da li neko od vas nesto zna za to i molio bih vas da mi pomognete...

Poštovani forumaši, ova poruka se odnosi pre svega na one koji su aplicirali po starom. Pošto puno njih dođe na forum samo kada nešto žele da pitaju, posle se retko ko javi, evo moje priče doduše još ne završene.
U pitanju je viza sa izdatom saglasnoscu.
Odobrenje od zavoda za zaposlenje iz Nemačke dobio 20.06.
Za termin se prijavio 04.07.
Povratna poruka sa datumom termina stigla 25.08.
A termin zakazan za 06.11.
Tog dana i bio u ambasadi. Ovde želim napomenuti sledeće: Obavezno isključite mobilni telefon. Ja na primer nisam imao 2 formulara-informatora,(nisam znao da treba i informator), to su mi dali oni na prvom šalteru, ako nema, morate do obližnje kopirnice. Sad,na šalteru od kojih je radilo 4, pošto sam stigao na red prvo pitanje po predaji dokumenta bilo je šta ću tamo da radim. Pošto sam ja dobio za perač stakla, odmah mi je rečeno da mi ne trebaju kopije i prevodi svedočanstava, i tražili su mi izvod iz privrednog registra za firmu ili bilans prihoda i rashoda, što ja nisam imao (iako u informatoru ne piše da je obavezan već da može da ubrza proceduru), i rečeno mi je da će me verovatno odbiti bez toga. Dali su mi rok da do kraja radnog vremena -15h to i dostavim,što sam i uspeo da uradim. To je inače jedini dokument koji ne mora biti original i koji oni mogu da čekaju samo do kraja tog radnog dana. Takođe što se ugovora o radu tiče obavezna vam je stranica na kojoj piše radno vreme i plata. Za jezik me niko nije pitao ništa, a tu stvari stoje ovako: pošto sam jedva dobio termin za 24.10. Na Gete institutu, na koji sam otišao, međutim pošto rezultati nisu izašli za 7 dana išao sam na polaganje i u Adžiju u NS. gde sam diplomu dobio posle 2 dana, preveo je i nju poneo u ambasadu. Kada sam završio u ambasadi odem na sajt i vidim položio i na gete.
Jedino što me muči, je da li će mi odgovor o vizi stići do 20.12. Kada mi ističe važenje odobrenje od nemačkog zavoda za zaposlenje, ili to nije bitno.

- - - - - - - - - -

U pitanju je isti posao, samo preko druge firme.
Da li da se nadam ili...?

Zdr.svima el neko zna kome se obratiti 4 meseca kako je aplicirano za termin za radnu vizu po clanu 26.2 i jos uvek nema termina mislim da nije normalno da prodje 4 meseca bez odgovora kad je termin

Ne znam sta da ti kazem u istom smo s...u
Tacno 4 meseca kako cekam i ja isto 26.2.. Ne razumem zasto daju sve kategorije a nasu ne. Primaju druge zahteve a nama jos nisu dali termin..cim imam nekih lepih novosti javljam..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back