Da li je neko predavao za plavu kartu kao softverski inzenjer?
Da li se priznaje singidunum?
Da li se priznaje singidunum?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Oni stim zakonom pozivaju sve da dodju koji hoce da rade naravno da je tako,to je useljenicki zakon tipa koje imaju vec razvijene zemlje npr.Norveska,Svedska itd.i da bi otiso kod njih da radis u te zemlje kad dobijes ugovor o radu kad se sve dogovoris sa poslodavcem ceka se viza tj.boravisna i radna dozvola za te zemlje max. dva meseca i to je to.Sad ovim novim useljenickim zakonom Nemaca ce da se smanji to cekanje za vize ako budu potrebne na sami munimum,iz razloga sto se nece vrsiti provere u Nemackoj imali neki kandidat iz Eu za to radno mesto,drugo mocices da radis dok ti se diploma ne usaglasi sa njihovm,jezik ces moci da ucis u Nemackoj,kao sto je reseno u Svedskoj,Norveskj itd.,a mnogi su se vec i raspitivali po Nemackim opstinama i receno im je da postojati i velika mogucnost u 2019 u Svabij sve da se zavrsi.
Moze sve da se resi veruj,evo na primer detasirani radnici oni dobiju termin za 15 dana i njih dodje danas 20 u ambasadu,ponesu ugovor o radu i druga potrebna dokumenta i sutradan im bude gotova viza.Sbe je to lepo, ali bez vize sumnjam da ce moci da se dobije boravak.
A ako pogledamo sam proces vize:
1. cekanje na termin je oko 12 meseci
2. od predaje papira do izdavanja vize je od 2 nedelje do 2-3 meseca
Ono sto mogu da skrate, jeste stavka broj 2 - ali ako svi mogu da idu, onda ce stavka 1 znacajno da se uveca. Nije problem sacekati vizu kada predas papire, vec sacekati momenat od prijave za vizu, do izdavanja iste.
Koliko sam ja ispratio, za tacku jedan zakon nista nece promeniti?
Ako gresim, ispravite me![]()
Hitno mi treba sajt gde moze da se vidi cena satnice rada za odredjenu oblast! Konkretno me interesuje za Zavarivaca ,za Donju Saksoniju
Tacno tako mi je rekao i poslodavac. Veruje da od 01.01 to biti. Kaze da budem spremanOni stim zakonom pozivaju sve da dodju koji hoce da rade naravno da je tako,to je useljenicki zakon tipa koje imaju vec razvijene zemlje npr.Norveska,Svedska itd.i da bi otiso kod njih da radis u te zemlje kad dobijes ugovor o radu kad se sve dogovoris sa poslodavcem ceka se viza tj.boravisna i radna dozvola za te zemlje max. dva meseca i to je to.Sad ovim novim useljenickim zakonom Nemaca ce da se smanji to cekanje za vize ako budu potrebne na sami munimum,iz razloga sto se nece vrsiti provere u Nemackoj imali neki kandidat iz Eu za to radno mesto,drugo mocices da radis dok ti se diploma ne usaglasi sa njihovm,jezik ces moci da ucis u Nemackoj,kao sto je reseno u Svedskoj,Norveskj itd.,a mnogi su se vec i raspitivali po Nemackim opstinama i receno im je da postojati i velika mogucnost u 2019 u Svabij sve da se zavrsi.
Tacno tako mi je rekao i poslodavac. Veruje da od 01.01 to biti. Kaze da budem spreman
Pozdrav svima,
Kada sam radio u Norveskoj ti tamo dolazis sa ugovorm o radu i jos nekim papirima, a po ulasku u zemlju u policiji dobijas nesto kao (lici na nasu licnu kartu) radnu dozvolu na kojoj pise poslodavac za koga radis i licni podaci sa slikom. Sa tim posle vadis poreski broj pa otvaras racun u banci. E sad kako ja vidim nemci pokusavaju da primene nesto slicno. Ovako lajicki gledano ima smisla da ako imas ugovor o radu sa nemackom kompanijom, odes u nemacku i tamo dobijas neku vrstu radne - boravisne dozvole mada ce verovatno biti opet neka kvaka 22 kao sto je ovo cekanje da predas papire. Oni kazu da se ceka najmanje 12, 7, 8 , 3 ili vec koliko a traze od tebe da ugovor o radu nebude stariji od sest meseci i slicne gluposti koje izmisljaju jer im se moze. Do odlaska u Nemacku samo strpljivo i da molis Boga da te poslodavac saceka.
Pozdrav svima,
Kada sam radio u Norveskoj ti tamo dolazis sa ugovorm o radu i jos nekim papirima, a po ulasku u zemlju u policiji dobijas nesto kao (lici na nasu licnu kartu) radnu dozvolu na kojoj pise poslodavac za koga radis i licni podaci sa slikom. Sa tim posle vadis poreski broj pa otvaras racun u banci. E sad kako ja vidim nemci pokusavaju da primene nesto slicno. Ovako lajicki gledano ima smisla da ako imas ugovor o radu sa nemackom kompanijom, odes u nemacku i tamo dobijas neku vrstu radne - boravisne dozvole mada ce verovatno biti opet neka kvaka 22 kao sto je ovo cekanje da predas papire. Oni kazu da se ceka najmanje 12, 7, 8 , 3 ili vec koliko a traze od tebe da ugovor o radu nebude stariji od sest meseci i slicne gluposti koje izmisljaju jer im se moze. Do odlaska u Nemacku samo strpljivo i da molis Boga da te poslodavac saceka.

Sto bi neko stornirao termin,izaso ili ne izasao novi zakon,cekas lepo termin ako se sta promeni ides dalje i to jeto,lako je termin stornirati,nije valjda neko tolika budala.Kljucna stvar ovde je - da imate ugovor o radu!
Mi ovde pricamo o zakonu gde se sve svodi da vam nije potreban ugovor nego kvalifikacija/jezik/novac....dve razlicite stvari nazalost.
Takodje, zaboravljate ono sto sam okacio sto je informacija direktno iz bundestaga preneta
https://www.tagesschau.de/inland/hintergrund-einwanderungsgesetz-101.html
Pod naslovom Arbeitssuche
Kljucna recenica - Vor der Einreise muss nachgewiesen werden, dass der Lebensunterhalt gesichert ist.
PRE PUTOVANJA!!!!!! morate dokazati da mozete da se izdrzavate itd itd.
Sad vi meni odgovorite, kome cete dokazivati pre putovanja da imate sve sto treba? Ja mislim da znam, prvo slovo je A
Nikako ne stornirajte termine, prepustate se tako nepoznatim vodama, strpljenje.
Pozdrav svima,

Moze sve da se resi veruj,evo na primer detasirani radnici oni dobiju termin za 15 dana i njih dodje danas 20 u ambasadu,ponesu ugovor o radu i druga potrebna dokumenta i sutradan im bude gotova viza.

Nikako ne stornirajte termine, prepustate se tako nepoznatim vodama, strpljenje.

https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00176&plugin=1
Ukupan broj imigranata
Godina 2015
Norveska 60,816
Nemacka 1,543,848
Godina 2016
Norveska 61,460
Nemacka 1,029,852
Da, medjutim detasman ne omogucava stalni boravak. Nikad - ni nakon 100 godina rada u detasmanu. Kad istekne ugovor, dozvoljeno je samo da osoba stupi u prevozno sredstvo po izboru direktno za zemlju odakle je dosao. To je, kanda malo drugacije nego li boravisna viza?![]()
Sto bi neko stornirao termin,izaso ili ne izasao novi zakon,cekas lepo termin ako se sta promeni ides dalje i to jeto,lako je termin stornirati,nije valjda neko tolika budala.
Nisi dobro informisan,mnogi su sredili i nakon detasmana da ostanu u Nemackoj jer moze aki si kvalifikovan radnik i ako poznajes zakon,a i pisano je ovde na forumu o tome na koji nacin su ljudi i posle destasmana ostajali, vrati malo stranice unazad dosta pa ces videti,ustvari ja sam ti dao primer kako je moguce da ambasada bude efikasna a ne o tome mozes li neko da oatane ili ne.
Ne mogu da ti pisem smorno je,vrati stranice unazad negde od 120 stranice nisam siguran ima detaljno dosta njih sto su posle detasmana ostali,detaljno su obijasnili svaku stavku.Naravno da ambasada moze da bude efikasna sa malim brojem zahteva. Sa preko 1,5 miliona zahteva godisnje nastaje problem.
Mozes li uputiti gde u zakonu stoji da moze posle detasmana da se ostane u Nemackoj?
To su onda neki likovi bez mozga,registrujes se i cekas lepo termin,ako se sta izmeni ides dalje,ne mogu da verujem.Iznenadili bi ste se koliko je ljudi storniralo termin ili nije apliciralo uopste jer veruje tipa Blic novinama i u taj famozni 1.1.2019 npr.
Prica se po FB grupama, raznim..
Gde nadje cifru od 1.5 milon zahteva za Srbiju majke ti,znaci u 2018 za ceo Zapadni Balkan se izdalo 24.000 viza za Nemacku,a broj detasiranih radnika je skoro 3.000 samo za Srbiju svake godine na viziranju u ambasadi.Naravno da ambasada moze da bude efikasna sa malim brojem zahteva. Sa preko 1,5 miliona zahteva godisnje nastaje problem.
Mozes li uputiti gde u zakonu stoji da moze posle detasmana da se ostane u Nemackoj?
Gde nadje cifru od 1.5 milon zahteva za Srbiju majke ti,znaci u 2018 za ceo Zapadni Balkan se izdalo 24.000 viza za Nemacku,a broj detasiranih radnika je skoro 3.000 samo za Srbiju svake godine na viziranju u ambasadi.
iz celog sveta dakle.
Takav smo mi narod.Hvatamo se i trazimo slamku spasa u ovom beznadju.Ako bude super,ako ne cekaj termin i cuti.Svi bi nesto na guzove,al ne moze!Ljudi budite strpljivi i pametni! Pustite price i novine!Iznenadili bi ste se koliko je ljudi storniralo termin ili nije apliciralo uopste jer veruje tipa Blic novinama i u taj famozni 1.1.2019 npr.
Prica se po FB grupama, raznim..
Ko je pricao o celom svetu,pa normalno da ima sta je tu cudno,a bice jos 10 puta vise sad kad Svabije ovim novim useljenickim zakonom otvori vrata celom svetu.Da si otvorio link video bi da je to na nivou države Nemačkeiz celog sveta dakle.
U Norvešku je otišlo 63 čoveka iz Srbije 2017![]()
Ko je pricao o celom svetu,pa normalno da ima sta je tu cudno,a bice jos 10 puta vise sad kad Svabije ovim novim useljenickim zakonom otvori vrata celom svetu.
Mi cemo da idemo kao i dosad sto smo isli,sad da li ce ambasade da sta ubrzaju ili ce se moci sta u Nemackoj da zavrsi to ostaje da se vidi,drugo je sto ce sad sa tim useljenickim zakonom drzave u celom svetu tj.njeni gradjan imati mogocnost da rade u Nemackoj pod odredjenim uslovima koji ce mo i mi imati.Ko god misli da ce to tako lako ici on je lud!
Sbe je to lepo, ali bez vize sumnjam da ce moci da se dobije boravak.
A ako pogledamo sam proces vize:
1. cekanje na termin je oko 12 meseci
2. od predaje papira do izdavanja vize je od 2 nedelje do 2-3 meseca
Ono sto mogu da skrate, jeste stavka broj 2 - ali ako svi mogu da idu, onda ce stavka 1 znacajno da se uveca. Nije problem sacekati vizu kada predas papire, vec sacekati momenat od prijave za vizu, do izdavanja iste.
Koliko sam ja ispratio, za tacku jedan zakon nista nece promeniti?
Ako gresim, ispravite me![]()