Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, nadam se da mi može neko odgovoriti na pitanje. Da li i danas postoji mogućnost da se ode do ambasade bez zakazanog termina i upiše u spisak za podnošenje zahteva za vizu? Znam da se ranije ovo moglo, al to je bilo jako davno, da li i sad postoji ova mogućnost? Registrovao sam se za termin 11.09, i do sada nisam dobio termin. Kontaktirao sam ambasadu i oni su rekli da se od registracije pa do dobijanja termina čeka od 12 nedelja pa naviše. Ovo je meni iskreno rečeno previše čekanja, treba da započnem sa radom 01.11., al sa ovim vremenom neću stići, a pitanje koliko će poslodavac hteti da čeka na moje odobrenje od ambasade.

Ne. Termin se iskljucivo zakazuje elektronskim putem...

Iz Kragujevca sam pasos NON EU.Bio sam u Nemackoj kod poslodavca u pitanju je transportna firma posao vozaca.Poslodavac mi je ponudio ugovor i poslao zahtev birou za moje radno mesto 19 septembra 2016 god.U principu kazu da imaju problem sa radnom snagom i da su pokusavali da zaposle nemce ali niko se nejavlja na oglas i da su meni vrata otvorena ukoliko se odobri radno mesto.
E sad moje pitanje je posto sam morao da se vratim kuci, koliko traje odprilike ta provera tj. koliko se ceka na odgovor od biroa ukoliko je neko vec prolazio tu proceduru.Hvala.

Dobijanje saglasnosti , rezervisanje termina i ostala papirologija i odobrenje vize 4-5 meseci minimum

- - - - - - - - - -

Da li je neko uopste dobio radnu vizu ? Ja sam predao dokumenta 15.08 .

Ako Vam znaci , ja sam moju cekao tacno 2 meseca od predaje u ambasadi to je bilo u maju

A U pa ovo nisam znao...
Znaci još zwei jahre fore da nešto uradim.

Pa ova informacija pise na sajtu nemacke ambasade vec par godina . Ovo sam cuo nedavno u firmi izgleda mora nostrifikovana diploma (ne samo prevedena )za deficitarna zanimanja.

- - - - - - - - - -

I gde naći formular za popunjavanje pre odlaska u ambasadu Nemacke.?..

Na sajtu ambasade Zemlje gde zelis da ides .
http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/00/Visa.html

- - - - - - - - - -

Ja cekam od 29.7 za termin za vizu sa saglasnoscu... meni npr nije problem poslodavac, on ce da ceka, ali je problem ta saglasnost za radnu dozvolu, ona vazi 6 meseci, a dali cu uspeti do tad da dobijem vizu, to je pitanje... znate li dal se to nekome desilo da nije uspeo da zavrsi papire u roku? Sta ako viza bude gotova a saglasnost istekne????

Ne brini radices samo da dobijes vizu , ja sam podneo za vizu a na ugovoru pisao datum pocetak rada pre 6 meseci.

Da, prijatelju...
To stvarno jeste najveci problem.

Hoce,cekace . Ako znas da radis .

~~Koje su sanse da covek nadje posao i da ga firma ceka 2 - 3 meseca?
Za to radno mesto konkurise ko zna koliko agencija za posredovanje i ko zna koliko nezaposlenih koji su spremi da rade odmah.
Iz ovog svako moze sebi da izvuce zakljucak...~~
Pricate bez argumenata , a zasta objavljuju onu listu deficitarnih zanimanja??
Ja sam elektro struke , niste svesni koliko im treba samo elektricara , prosle godine je bilo otvorenih pozicija za tu struku za celu Nemacku 100 000 ljudi , a gde su medicinari , bravari , varioci, zatim sve gradjevinske struke i sl...

Hoce,cekace . Ako znas da radis .

~~Koje su sanse da covek nadje posao i da ga firma ceka 2 - 3 meseca?
Za to radno mesto konkurise ko zna koliko agencija za posredovanje i ko zna koliko nezaposlenih koji su spremi da rade odmah.
Iz ovog svako moze sebi da izvuce zakljucak...~~
Pricate bez argumenata , a zasta objavljuju onu listu deficitarnih zanimanja??
Ja sam elektro struke , niste svesni koliko im treba samo elektricara , prosle godine je bilo otvorenih pozicija za tu struku za celu Nemacku 100 000 ljudi , a gde su medicinari , bravari , varioci, zatim sve gradjevinske struke i sl...
Pa dobro, ja govorim samo na osnovu onog sto sam procitao jer jos nisam ni nasao poslodavca a kamoli usao u proceduru dobijanja vize.
Ali cinjenica je da su kapaciteti ambasade u BG ograniceni i da zbog toga moze da se upadne u zeitnot

Pozdrav svima! Hteo bih da pitam za prijateljicu. Bila je u Nemackoj na azilu od sredine 2015 do novembra 2016. Kad se vratila u maticnu zemlju, nasla je poslodavca i dobila saglasnost. Medjutim proslog petka u ambasadi je dobila odbijenicu za vizu, razlog je azil. Da li moze da pise zalbu? Cula je da je dosta njih koji su bili na azilu uspeli nekako da dobiju vizu. Ako mozete da pomognete dobronamernim savetom sta bi mogla da napise u zalbi?

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za termin za podnošenje zahteva za vizu. Naime, jasno mi je da se termin može dobiti isključivo elektronskim putem, ali da li je neophodno pre toga lično otići u ambasadu i podneti zahtev ili ne? Pa posle kada se dobije određeni termin predaje se sva potrebna dokumentacija ili kako teče procedura? Unapred se zahvaljujem,
Veliki pozdrav

Miki,posto vidim da si mi kolega elektricar i da si dobio vizu imam pitanje za tebe.Prijavio sam se u ambasadu i cekam da mi jave termin,dobio sam saglasnost iz Nemacke na 3 god.Na koji period si dobio vizu u Bg ambasadi?Koji nivo jezika si prilozio?

Ulaznu vizu na 6 meseci sam dobio , vecinom se ta i dobija, posle se ovde produzi. Ja A1, mada zavisi od firme do firme i za medicinare je obavezan , znam nekoliko nasih elektricara kolega koji su dosli u neke Nemacke firme bez znanja Nemackog jezika samo Engleski , ali idu na kurs. .

Srecno , nadam se da sam pomogao.

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za termin za podnošenje zahteva za vizu. Naime, jasno mi je da se termin može dobiti isključivo elektronskim putem, ali da li je neophodno pre toga lično otići u ambasadu i podneti zahtev ili ne? Pa posle kada se dobije određeni termin predaje se sva potrebna dokumentacija ili kako teče procedura? Unapred se zahvaljujem,
Veliki pozdrav

Sve detaljno pise na sajtu ambasade , sve se vrsi elektronskim putem.
rezervises termin na sajtu , oni ti jave za ~ 2 meseca da ti je termin za isto ~2 meseca . Za apliciranje za vizu ides licno daju se otisci prstiju plati se taksa i preda sva potrebna dokumentacija . Kad se ta provera zavrsi neko ceka 10 dana ,a neko i 2 meseca kao ja da mu jave telefonom da je viza odobrena i da donese pasos da je zalepe...
Srecno

Pa dobro, ja govorim samo na osnovu onog sto sam procitao jer jos nisam ni nasao poslodavca a kamoli usao u proceduru dobijanja vize.
Ali cinjenica je da su kapaciteti ambasade u BG ograniceni i da zbog toga moze da se upadne u zeitnot

Na internetu pisu svakakve stvari, pogotovo na forumima na tebi je da li ces poverovati ili ne , a imas i primer iz zivota ''pise na autobusu Lasta , ali ne leti''.
Samo je verodostojno sta pise na sajtu ambasade i to je to.
Nego dosta pametovanja od mene sastavi dobar CV , pisma preporuke i mozda jos pride nekakav priznat sertifikat sto se tice struke, i cim te zovu na razgovor to je znak da si 90% primljen nego te zovu da dogovoris satnicu i potpises ugovor.

Na internetu pisu svakakve stvari, pogotovo na forumima na tebi je da li ces poverovati ili ne , a imas i primer iz zivota ''pise na autobusu Lasta , ali ne leti''.
Samo je verodostojno sta pise na sajtu ambasade i to je to.
Nego dosta pametovanja od mene sastavi dobar CV , pisma preporuke i mozda jos pride nekakav priznat sertifikat sto se tice struke, i cim te zovu na razgovor to je znak da si 90% primljen nego te zovu da dogovoris satnicu i potpises ugovor.
:ok: pravi savet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back