Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za potpisivanje ugovora ja sam imala sa sobom diplomu , uverenje o drzavnom ispitu i cv, mada nista od toga u tom momentu nije bilo neophodno, i ugovor sam u bgu potpisala . Imala sam vremena da prilozim naknadno potrebna dokumenta .

Ostalo sve zavisi od vase struke i za koju poziciju trazite posao. Poslodavac ce vam svakako reci sta ce biti potrebno njemu od dokumenata vasih .

Ali za termin potrebnu dokumentaciju imate na sajtu nemacke ambasade
U zavisnosti od noksa kojem pripadate , sve je objasnjeno na sajtu.

Diplomu da prevedem i overim jel tako pošto imam samo diplomu srednje tehnicke skole??

Da ti kazem ja tebi onako: to sta je prioritetnije ili za koga je prioritetnije,je relativno.Ali,stim da je meni kao i tebi i svima ovde prioritet otici sto pre,znaci da je od prilike to-to.E,ali posto su baba i deda blizanci i ne zna se ko kome cemu i zasto,ali je tako,onda ne znam evo ni ja.Stim sto ja diplomu imam.I med.sestra sam i negovateljica, i dr.i sve...i ustanova je u pitanju,pozz
I znas sta...Nista.

Ja samo htedoh ispricati slucaj koji znam, jer vidim da ljudi cekaju i po 9 meseci, a eto njoj se posrecilo. Kako ni ona sama ne zna,a bila je zabrinuta jer je do juna trebala otici ili bi ta porodica trazila nekog drugog.

Ljudi ovo polako sve vise lici na neku zaveru!! Kako je moguce da se ne podeli niti jedan termin za vozace vec dva meseca????? Ja licno sam vec presao na cekanje grupnog termina, jer kako vidim 30 decembar mogu da ocekujem krajem godine. Ako i tad bude?!!!

Kako to mislis da se nije podelio niti jedan termin za vozace vec 2meseca?
Ja sam bio 19og i bili jos 6vozaca 15og isto bilo vozaca. Ne odabiraju oni koga ce da pozovu po struci vec idu po datumima, to govorim po starom. Po novom imas noks i tu spadaju razne profesije tako da i tu ide po datumima. Samo treba da se strpite i da znate da cete cekati sigurno 8ipo 9mes. Pre sve sto bude je odlicno. Za grupne vize za vozace nikad cuo. Sem sto sam cuo ako neko ide u jednu firmu pr.15ljudi pa taj gazda sredi (kako, ne znam) u ambasadi pa onda odu grupno. To znam da se desavalo pre 6,7mese.

- - - - - - - - - -

Može deljenje termina ponedeljkom,ja se ne bih naljutio.

Danas a ni sutra nema sanse. Vec je pisano na predhodnoj strani. Ambasada ne radi danas ni sutra.

Pozdrav čitam i hocu samo da kažem da nisi jedina jer sam i ja dobio takav mail 6 mesec čekajući ja šaljem upit na njihov mail oni mi odgovaraju da sam stirniran... i sta cu ugovor mi istice morao sam da idem u Berlin da potpišem ponovo ugovor o radu da zakazem ponovo i evo od 14.01.2018 čekam i napredujem čekajući mora doći kad tad! Pozdrav

Kako to mislis da se nije podelio niti jedan termin za vozace vec 2meseca?
Ja sam bio 19og i bili jos 6vozaca 15og isto bilo vozaca. Ne odabiraju oni koga ce da pozovu po struci vec idu po datumima, to govorim po starom. Po novom imas noks i tu spadaju razne profesije tako da i tu ide po datumima. Samo treba da se strpite i da znate da cete cekati sigurno 8ipo 9mes. Pre sve sto bude je odlicno. Za grupne vize za vozace nikad cuo. Sem sto sam cuo ako neko ide u jednu firmu pr.15ljudi pa taj gazda sredi (kako, ne znam) u ambasadi pa onda odu grupno. To znam da se desavalo pre 6,7mese.

- - - - - - - - - -

Danas a ni sutra nema sanse. Vec je pisano na predhodnoj strani. Ambasada ne radi danas ni sutra.

Ambasada radi i danas i sutra.neradni dani ambasade(sa sajta nemačke ambasade);Ponedeljak

1. januar 2018.

Novogodišnji praznik

Nedelja

7. januar 2018.

pravoslavni Božić

Četvrtak

15. februar 2018.

Dan državnosti Srbije

Petak

30. mart 2018.

Veliki petak

Ponedeljak

2. april 2018.

Uskršnji ponedeljak

Petak

6. april 2018.

pravoslavni Veliki petak

Utorak

1. maj 2018.

Praznik rada

Četvrtak

10. maj 2018.

Spasovdan

Ponedeljak

21. maj 2018.

Duhovski ponedeljak

Sreda

3. oktobar 2018.

Dan jedinstva Nemačke

Utorak

25. decembar 2018.

1. dan Božića

Sreda

26. decembar 2018.

2. dan Božića

Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Ne odgovaramo na pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

Opet su produzili vreme cekanja :sad2:

Poslednja izmena:
Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Ne odgovaramo na pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

Imam pitanje - jednom kada dobijemo poziv i predamo dokumentaciju i ispadne sve ok - da li se i koliko ceka da se unese viza u pasos? Znaci, koji period prodje izmedju odobrene radne dozvole i momenta kad mozemo da odemo konacno da radimo?

Ambasada radi i danas i sutra.neradni dani ambasade(sa sajta nemačke ambasade);Ponedeljak

1. januar 2018.

Novogodišnji praznik

Nedelja

7. januar 2018.

pravoslavni Božić

Četvrtak

15. februar 2018.

Dan državnosti Srbije

Petak

30. mart 2018.

Veliki petak

Ponedeljak

2. april 2018.

Uskršnji ponedeljak

Petak

6. april 2018.

pravoslavni Veliki petak

Utorak

1. maj 2018.

Praznik rada

Četvrtak

10. maj 2018.

Spasovdan

Ponedeljak

21. maj 2018.

Duhovski ponedeljak

Sreda

3. oktobar 2018.

Dan jedinstva Nemačke

Utorak

25. decembar 2018.

1. dan Božića

Sreda

26. decembar 2018.

2. dan Božića

Ne rade ni danas ni sutra tako pise na sajtu.

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/-/2011050 Evo ovako pise na sajtu ambasade

Vreme obrade Vašeg zahteva po pravilu traje između 9 i 10 nedelja, neretko i duže. Čim je doneta odluka, bićete obavešteni o tome. Stoga je važno da date tačan broj telefona i e-mejl-adresu.

Ambasada ukazuje na to da zbog zaštite ličnih podataka nije moguće da telefonom dobijate informaciju postupka u toku.

Pisane informacije trećim licima se dostavljaju tek po isteku roka od 10 nedelja, uz obeveznu pisanu punomoć od strane podnosioca zahteva.

Ambasada zbog velikog broja zahteva nastoji da sve raspoložive kapacitete angažuje na obradi zahteva. Stoga moli za razumevanje da pre isteka roka od 10 nedelja ne odgovara na upite vezane za postupke u toku, ponovljene upite ili molbe za preliminarno razmatranje postupka ili dokumenata.

Prilikom podnošenja zahteva bićete obavešteni koja dokumenta eventualno treba dodatno da dostavite. Ukoliko se prilikom obrade Vašeg zahteva ispostavi da su potrebne dodatne informacije, bićete naknadno obavešteni o tome.

Ambasada radi i danas i sutra.neradni dani ambasade(sa sajta nemačke ambasade);Ponedeljak.........

Nije te mrzelo sve ovo da pises sto sam jos obrisao a mrzelo te da odes na sajt nemacke ambasade i procitas da ne rade danas i sutra.
Prvo sebe proverite da li vam je tacna informacija ne odmah da iznostie nesto sto nije tacno.
Pravno konzularno kao i vizno nece raditi danas i sutra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back