aleksandar3051978
Početnik
- Poruka
- 11
Da li je neko uopste dobio radnu vizu ? Ja sam predao dokumenta 15.08 .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nista jos,ne znam sta se desava stvarno.Dodje mi da ih zovem ili da im pisem mail ali mislim da to nece nista promeniti.Jesi dobio termin?
Nista jos,ne znam sta se desava stvarno.Dodje mi da ih zovem ili da im pisem mail ali mislim da to nece nista promeniti.
ja sam se prijavio za termin 5 jula, obavestenje sam dobio 1 septembra da mi je termin 10 novembar.
Ako vam je to od pomoci.
Za koju vizu si predao?
- - - - - - - - - -
Hvala, svaka informacija znaci!
Za radnu vizu sa saglasnoscu?Za radnu vizu,ali jos nisam predao papire,cekam da mi jave termin,od 30 juna.
- - - - - - - - - -
Cekajte ljudi,sta drugo
Kako kazu,ko ceka taj i doceka![]()
Ukoliko neko predugo ceka na odgovor iz ambasade nakon predaje dokumenata, mozda mu pomogne sledeca informacija. U mom slucaju je proslo 4 nedelje od predaje i ambasada naravno na moj mejl nije odgovorila. Napisala sam mejl imigracionoj sluzbi u gradu koji je bio zaduzen za obradu mog zahteva i oni su mi relativno brzo odgovorili da su oni moj zahtev obradili i odluku vec doneli i da se obratim ambasadi. Taj mejl sam prosledila ambasadi i ljubazno ih zamolila da ako mogu da mi jave odluku posto vrlo uskoro moram da budem u Nemackoj. Istog dana su me zvali iz ambasade da mi kazu da mogu da dodjem po vizu. Da li je to bila slucajnost ili ne, ne znam, ali uglavnom tako je bilo.[/QUOT
Zdravo,
Ja bih pokusala da pisem imigracionom u gradu u koji idem. Mozes li mi rieci na kom jeziku si im pisala i ako ti nije problem sta si im pisala - sadryaj mejl
Hvala unapred
Ukoliko neko predugo ceka na odgovor iz ambasade nakon predaje dokumenata, mozda mu pomogne sledeca informacija. U mom slucaju je proslo 4 nedelje od predaje i ambasada naravno na moj mejl nije odgovorila. Napisala sam mejl imigracionoj sluzbi u gradu koji je bio zaduzen za obradu mog zahteva i oni su mi relativno brzo odgovorili da su oni moj zahtev obradili i odluku vec doneli i da se obratim ambasadi. Taj mejl sam prosledila ambasadi i ljubazno ih zamolila da ako mogu da mi jave odluku posto vrlo uskoro moram da budem u Nemackoj. Istog dana su me zvali iz ambasade da mi kazu da mogu da dodjem po vizu. Da li je to bila slucajnost ili ne, ne znam, ali uglavnom tako je bilo.[/QUOT
Zdravo,
Ja bih pokusala da pisem imigracionom u gradu u koji idem. Mozes li mi rieci na kom jeziku si im pisala i ako ti nije problem sta si im pisala - sadryaj mejl
Hvala unapred
Odgovorila sam ti na poruku, ali ne znam da li ti je nesto stiglo?
Da li je za zaposlenje sa saglašnošću Arbeitsamta dovoljno i pismo o nameri poslodavca da se neko zaposli, ili mora i ugovor o radu?
Ja cekam od 29.7 za termin za vizu sa saglasnoscu... meni npr nije problem poslodavac, on ce da ceka, ali je problem ta saglasnost za radnu dozvolu, ona vazi 6 meseci, a dali cu uspeti do tad da dobijem vizu, to je pitanje... znate li dal se to nekome desilo da nije uspeo da zavrsi papire u roku? Sta ako viza bude gotova a saglasnost istekne????
To sve znam da mi treba Zustimmung,ugovor....mene interesuje viza Arbeitsplatzsuche.Sa tom vizom idem da nadjem posao i interesuje me dal kad nadjem posao mogu odmah u Arbeitsagentur da sredim Zustimmung i da ostanem.
Imam isto pitanje! MidHealer, upomoć! Ili ako neko zna!
Po pravilu, morao bi da se vadi nov Zustimmung u tom istom Arbeitsamt-u. Me?utim, ostaje nada da ?e konzulat u ovom slu?aju "progledati kroz prste" zbog sopstvene sporosti u obradi zahteva.
Interno, vrlo verovatno va?i datum po?etka obrade zahteva u konzulatu, a ne sam dan i ?in lepljenja privremene vize u paso?. Samim tim je onda bitno da Zustimmung jo? ima va?nost na dan po?etka obrade zahteva, a onda nije preterano bitno koliko obrada zaista traje, osim ?to ?ekanje i neizvesnost izjeda ?ivce svima koji na kraj obrade ?ekaju, naravno...