Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista jos,ne znam sta se desava stvarno.Dodje mi da ih zovem ili da im pisem mail ali mislim da to nece nista promeniti.

Za koju vizu si predao?

- - - - - - - - - -

ja sam se prijavio za termin 5 jula, obavestenje sam dobio 1 septembra da mi je termin 10 novembar.
Ako vam je to od pomoci.

Hvala, svaka informacija znaci!

Cisto da ponovim, cekam termin od 21.7. za vizu sa saglasnoscu. Inace znam da je jedna devojka dobila termin u novembru a aplicirala je 2 nedelje pre mene. Za istu vizu. Tako da ostaje da cekamo. Bio sam jutros do ambasade, i nemoguce ista uraditi jer postoji samo red ljudi koji cekaju. Inace, postoji agencija za posredovanje, ali su mi rekli da cekam na termin. A da mogu samo ds pomognu sto se tice papira da ne jurim sam sve papire. Eto to je cela prica, cekamo. Pozz

Ma sve je to tacno, ko ceka taj i doceka ali ugovori sa poslodavcem vaze 6 meseci kao npr meni! Zato smo svi zabrinuti i sa razlogom je tako! Neko dobio termin a jula je poslao zahtev za dobijanje termina a neko kao npr NEMANJA88 eto juna i jos uvek ceka termin! Cudne stvari!!! Nista mi nije jasno! Ja iskljucivo mislim za viza sa saglasnoscu! Pozdrav svima!

Ukoliko neko predugo ceka na odgovor iz ambasade nakon predaje dokumenata, mozda mu pomogne sledeca informacija. U mom slucaju je proslo 4 nedelje od predaje i ambasada naravno na moj mejl nije odgovorila. Napisala sam mejl imigracionoj sluzbi u gradu koji je bio zaduzen za obradu mog zahteva i oni su mi relativno brzo odgovorili da su oni moj zahtev obradili i odluku vec doneli i da se obratim ambasadi. Taj mejl sam prosledila ambasadi i ljubazno ih zamolila da ako mogu da mi jave odluku posto vrlo uskoro moram da budem u Nemackoj. Istog dana su me zvali iz ambasade da mi kazu da mogu da dodjem po vizu. Da li je to bila slucajnost ili ne, ne znam, ali uglavnom tako je bilo.

Ukoliko neko predugo ceka na odgovor iz ambasade nakon predaje dokumenata, mozda mu pomogne sledeca informacija. U mom slucaju je proslo 4 nedelje od predaje i ambasada naravno na moj mejl nije odgovorila. Napisala sam mejl imigracionoj sluzbi u gradu koji je bio zaduzen za obradu mog zahteva i oni su mi relativno brzo odgovorili da su oni moj zahtev obradili i odluku vec doneli i da se obratim ambasadi. Taj mejl sam prosledila ambasadi i ljubazno ih zamolila da ako mogu da mi jave odluku posto vrlo uskoro moram da budem u Nemackoj. Istog dana su me zvali iz ambasade da mi kazu da mogu da dodjem po vizu. Da li je to bila slucajnost ili ne, ne znam, ali uglavnom tako je bilo.[/QUOT

Zdravo,

Ja bih pokusala da pisem imigracionom u gradu u koji idem. Mozes li mi rieci na kom jeziku si im pisala i ako ti nije problem sta si im pisala - sadryaj mejl

Hvala unapred

Ukoliko neko predugo ceka na odgovor iz ambasade nakon predaje dokumenata, mozda mu pomogne sledeca informacija. U mom slucaju je proslo 4 nedelje od predaje i ambasada naravno na moj mejl nije odgovorila. Napisala sam mejl imigracionoj sluzbi u gradu koji je bio zaduzen za obradu mog zahteva i oni su mi relativno brzo odgovorili da su oni moj zahtev obradili i odluku vec doneli i da se obratim ambasadi. Taj mejl sam prosledila ambasadi i ljubazno ih zamolila da ako mogu da mi jave odluku posto vrlo uskoro moram da budem u Nemackoj. Istog dana su me zvali iz ambasade da mi kazu da mogu da dodjem po vizu. Da li je to bila slucajnost ili ne, ne znam, ali uglavnom tako je bilo.[/QUOT

Zdravo,

Ja bih pokusala da pisem imigracionom u gradu u koji idem. Mozes li mi rieci na kom jeziku si im pisala i ako ti nije problem sta si im pisala - sadryaj mejl

Hvala unapred

Odgovorila sam ti na poruku, ali ne znam da li ti je nesto stiglo?

Ja cekam od 29.7 za termin za vizu sa saglasnoscu... meni npr nije problem poslodavac, on ce da ceka, ali je problem ta saglasnost za radnu dozvolu, ona vazi 6 meseci, a dali cu uspeti do tad da dobijem vizu, to je pitanje... znate li dal se to nekome desilo da nije uspeo da zavrsi papire u roku? Sta ako viza bude gotova a saglasnost istekne????

Ja cekam od 29.7 za termin za vizu sa saglasnoscu... meni npr nije problem poslodavac, on ce da ceka, ali je problem ta saglasnost za radnu dozvolu, ona vazi 6 meseci, a dali cu uspeti do tad da dobijem vizu, to je pitanje... znate li dal se to nekome desilo da nije uspeo da zavrsi papire u roku? Sta ako viza bude gotova a saglasnost istekne????

Imam isto pitanje! MidHealer, upomoć! Ili ako neko zna!

To sve znam da mi treba Zustimmung,ugovor....mene interesuje viza Arbeitsplatzsuche.Sa tom vizom idem da nadjem posao i interesuje me dal kad nadjem posao mogu odmah u Arbeitsagentur da sredim Zustimmung i da ostanem.

Po pravilu, ne možeš.

Pre nekog vremena, na samom početku izdavanja ovih "boravišnih dozvola sa Zustimmung-om", ponegde je zahtev mogao da se preda i lokalno, direktno u DE. Međutim, izgleda da su u međuvremenu svi lokalni Ausländeramt-ovi dobili "direktivu" da ne obrađuju ovu vrstu zahteva na licu mesta, već da isključivo upućuju zainteresovane na nadležni konzulat u njihovoj državi - u ovom slučaju, na nemački konzulat u Beogradu, za državljane Srbije.

Takođe, nemački konzulati su praktično prestali da obrađuju zahteve za "Arbeitssuche" vize, sa obrazloženjem da su prenatrpani poslom zbog ogromnog broja zahteva za boravišne dozvole po svim osnovama, te su poručili da građani Srbije mogu da odu u normalnom režimu u DE na do 3 meseca i da traže posao i bez posebne "Arbeitssuche" vize.

Dakle, ako nađeš poslodavca i dobiješ Zustimmung lokalnog Arbeitsamt-a, svejedno moraš nazad za Beograd da prođeš celu proceduru (zakazivanje termina sa brojem Zustimmung-a, itd.).

Poslednja izmena:
Imam isto pitanje! MidHealer, upomoć! Ili ako neko zna!

Po pravilu, morao bi da se vadi nov Zustimmung u tom istom Arbeitsamt-u. Međutim, ostaje nada da će konzulat u ovom slučaju "progledati kroz prste" zbog sopstvene sporosti u obradi zahteva.

Interno, vrlo verovatno važi datum početka obrade zahteva u konzulatu, a ne sam dan i čin lepljenja privremene vize u pasoš. Samim tim je onda bitno da Zustimmung još ima važnost na dan početka obrade zahteva, a onda nije preterano bitno koliko obrada zaista traje, osim što čekanje i neizvesnost izjeda živce svima koji na kraj obrade čekaju, naravno...

Po pravilu, morao bi da se vadi nov Zustimmung u tom istom Arbeitsamt-u. Me?utim, ostaje nada da ?e konzulat u ovom slu?aju "progledati kroz prste" zbog sopstvene sporosti u obradi zahteva.

Interno, vrlo verovatno va?i datum po?etka obrade zahteva u konzulatu, a ne sam dan i ?in lepljenja privremene vize u paso?. Samim tim je onda bitno da Zustimmung jo? ima va?nost na dan po?etka obrade zahteva, a onda nije preterano bitno koliko obrada zaista traje, osim ?to ?ekanje i neizvesnost izjeda ?ivce svima koji na kraj obrade ?ekaju, naravno...

Hvala! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back