Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvali su me iz ambasade da me obaveste da mi je viza odobrena, svega sedam dana od predaje dokumenata. Doduše, radi se o studentskoj vizi koja definitivno ima prednost u odnosu na radne...
Da li neko ko je išao na viziranje zna u koje vreme se nosi pasoš, da li postoji neko radno vreme samo za viziranje? Hvala

Imigraciono u kom gradu je bilo zaduzeno za obradu tvog zahteva? Mislim da negde na sajtu pise da se pasosi predaju ujutru od 7 do 8, a da se onda dolazi po viziran pasos popodne oko 3 istog dana.

Hvala MidHealer na svim informacijama!!

- - - - - - - - - -

ana.milic...kakav ste to dobili nezakonski ugovor? u cemu je bio problem? ako mozete malo da pojasnite da I drugi ne bi imali problema!! hvala I svako dobro Vam zelim!!!

pretpostavljam zato jer mi nije bio potpisan od strane poslodavca prilikom predaje papira u ambasadi su prokomentarisali da mi ugovor nije potpisan i da maltene nije validan ali su mi prihvatili jer sam imala propratno pismo od poslodavca i garanciju da namerava da me zaposli i tada da potpisemo ugovor. u odbijenici koju sam dobila pise ugovor nije zakonski a izjava poslodavca o namerama da me zaposli nije dovoljna.
zanima me da li mi je dovoljan samo drugi ispravan ugovor koji poslodavac hoce da mi posalje ili mi treba jos nesto od dokumentacije za zalbu i da li mora licno da se preda u konzulat ili moze postom.kako uopste ide taj proces i da li moze to da uspe jer bih volela da izbegnem ponovo celu proceduru oko ponovne predaje papira i beskrajnog cekanja.

Imigraciono u kom gradu je bilo zaduzeno za obradu tvog zahteva? Mislim da negde na sajtu pise da se pasosi predaju ujutru od 7 do 8, a da se onda dolazi po viziran pasos popodne oko 3 istog dana.

Idem u Majnc, tako da pretpostavljam da nisu imali previše zahteva... Inače, u ambasadi kažu da se pasoši predaju na viziranje od 8 do 10 pre podne, a verovatno istog dana oko pola 3, 3 mogu da se preuzmu.

Zdravo svima. Cisto da kazem informaciju sto se tice cekanja za termin u ambasadi, predao sam 21.07, i cekam jos uvek termin. Naravno odmah sam dobio mail da sam na listi cekanja, ali datuma nema jos uvek. Jos nedelju dana, i prodje dva meseca cekanja za termin. Inace je za Ausbildung.

?ekam od 20.07. termin za radnu vizu sa saglasno??u, jo? uvek ni?ta. Jel dobio neko termin ovih dana i za koju vrstu vize?

Malo je duzi opis, ima ga na sajtu ambasade u delu za vize. Uglavnom odnosi se na one koji se zaposljavaju i ujedno uce zanat, odnosno idu u skolu i rade, neophodno je da 3 godine idu u skolu i nakon toga se dobija sertifikat tog zanimanja.

Nije klasicno zaposljavanje sa radnom vizom, vec poslodavac treba da obezbedi neke uslove.

Pozdrav! Da li neko zna da li moze da predstavlja problem sto mi ugovor o radu vazi od juna, a termin sam dobio za oktobar? Da li da trazim novi ugovor od poslodavca?

ja sam imala taj slucaj, i pisala sam ambasadi a oni su mi odgovorili da ako bude trebao novi ugovor da ce mi to reci na salteru kada budem predavala za vizu i da ce mi onda ostaviti dovoljno vremena da to nabavim - medjutim, na salteru su mi rekli da nije problem sto mi je radni odnos vec poceo (prema ugovoru), a tek sada predajem zahtev

Potrebna mi je informacija u vezi vize " trazenje zaposlenja",konkretno me interesuje kakva je procedura kada dobijem vizu i nadjem poslodavca u Nemackoj?Jel moram da se vracam ponovo u Srbiju i opet da prolazim ambasadu ili mogu tamo da sredim papire?Inace imam nostrifikovanu diplomu tj imam Anerkennung I imam strica koji ce snositi troskove mog prebivalista u Nemackoj?Unapred zahvalna

Potrebna mi je informacija u vezi vize " trazenje zaposlenja",konkretno me interesuje kakva je procedura kada dobijem vizu i nadjem poslodavca u Nemackoj?Jel moram da se vracam ponovo u Srbiju i opet da prolazim ambasadu ili mogu tamo da sredim papire?Inace imam nostrifikovanu diplomu tj imam Anerkennung I imam strica koji ce snositi troskove mog prebivalista u Nemackoj?Unapred zahvalna

Sve pise u ovoj temi, treba samo prelistati. Prvo trazis poslodavca, on ti da obavezujucu ponudu za posao (a najbolje ugovor o radu da se potpise), poslodavac se obraca birou rada, (ako) oni izdaju odobrenje i onda zakazujes termin u ambasadi i nosis sve to kod njih.
Najteze je naci poslodavca koji ce cekati dok radnik ne dobije radnu vizu (to je cijena drzavne politike unazad 30-40 godina da se ide na istok a ne na zapad ali dobro necemo sad politiku).

Ima li nekog ovde da čeka VIŠE od 3 MESECA za termin u Beogradu za Arbeitsplaitzsuche ? Zakazala sam termin 15.6. i još ništa...

Pritom, već imam ugovor sa firmom u Berlinu ali me je agencija koju je unajmila ta firma savetovala da se prijavim za ovu vizu UMESTO one sa saglasnošću... i eto mene sad čekam već 3+ meseca...

I da li iko ovde zna da li je ok da za finanijsku potvrdu garantuje firma - potpisan ugovor UMESTO otvaranja računa sa ograničenim pravom raspolaganja...
HVALA UNAPRED!!

Sve pise u ovoj temi, treba samo prelistati. Prvo trazis poslodavca, on ti da obavezujucu ponudu za posao (a najbolje ugovor o radu da se potpise), poslodavac se obraca birou rada, (ako) oni izdaju odobrenje i onda zakazujes termin u ambasadi i nosis sve to kod njih.
Najteze je naci poslodavca koji ce cekati dok radnik ne dobije radnu vizu (to je cijena drzavne politike unazad 30-40 godina da se ide na istok a ne na zapad ali dobro necemo sad politiku).

To sve znam da mi treba Zustimmung,ugovor....mene interesuje viza Arbeitsplatzsuche.Sa tom vizom idem da nadjem posao i interesuje me dal kad nadjem posao mogu odmah u Arbeitsagentur da sredim Zustimmung i da ostanem.

Izvini MUMA jel mozes da kazes samo odakle ti informacije da su stigli do 24.07 kad bas na ovoj stranici gore ljudi pisu da su predali 20.07 i da jos uvek nemaju termin! Ili su mozda u medjuvremenu dobili! Pozdrav svima

Ja cekam termin od 20.07. Jos ga nisam dobila, za radnu vizu sa saglasnoscu....a koliko sam videla jedna devojka čeka od polovine juna....tako da mi ništa nije jasno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back