Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isti slucaj i kod mene.
Ja sam na terminu bila 18. Aprila. Muzu danas stiglo pismo da 19.06. Ode u Ausländerbehörde i ponese sve papire koje sam i ja predala u Ambasadi i da treba da se plati isto nesto njima ovde. Mislim stvarno mi nije jasno zasto traze iste papire cak i od svih isto kopije. Mislim okej dopuna papira ako nesto hvali, ali oni traze identicne papire. Mislim van svake pameti. Ali posto sam ja dosla juce kod muza, ne vredi cekati dole, ici cu s njim na termin i da vidimo da li je moguce dobiti ovde vizu, da ne moram ici dole.

Ja sam pokusala isto u Nemackoj da predam papire zbog faxa, ali su mi rekli da prvu vizu moram dobiti u maticnoj zemlji, moj slucaj Srbija. A za termin sam vec usla u 4 meseci, puna 3 su prosla. Bas sam u problemu. Zelim Vam srecu!!!

Pozdrav narode,

Nadam se da ce ove nedelje deliti termine, u suprotnom, ja cu pregurati 3 meseca svesno i dobicu neku vrste zabranu 100%. Koliko sam ispratila na drugim forumima, mogu dobiti zabranu ulaska za ceo sengen. 10.02.sam bila ovde, u Nemackoj, u uredu za strance i nosila papire i bankovni racun i potvrde od faxa u nadi da mi mogu pomoci. Ali nazalost prvu vizu moram dobiti u Srbiji.
Posto oni nas proveravaju da li smo osudjivani i posto dokumenta ( potvrde sa faxa, ugovore...) salju za Nemacku, ne znam da li cu imati problema.
I da li ako dobijem neku vrstu zabrane, mogu dobiti vizu?! Sve i da je dobijem, mogu li se vratiti sa vizom? Prakticno, dobila bih zabranu, jer tada nisam imala vizu ( tj.zabranu cu dobiti jer sam ostala duze bez vize).
Hvala unapred!

Pa ako prekoracis boravak u Sengenu.Na izlasku iz EU platila bi novcanu kaznu i lupili bi ti zabranu ulaska za ceo Sengen. Mozda na par godina.

Vizu ne bi dobila jer oni proveravaju sve.

EU je jaka jer ima jake zakone. Nije to Balkan. Njima je zakon svetinja.

Moj iskren savet da se drzis zakona.

Pa ako prekoracis boravak u Sengenu.Na izlasku iz EU platila bi novcanu kaznu i lupili bi ti zabranu ulaska za ceo Sengen. Mozda na par godina.

Vizu ne bi dobila jer oni proveravaju sve.

EU je jaka jer ima jake zakone. Nije to Balkan. Njima je zakon svetinja.

Moj iskren savet da se drzis zakona.

Hvala. Nadjoh ovo, pa me buni -
« Odgovor #272 poslato: 10.11.2017. 11:43 »

Cao svima,dobio sam zabranu za sengen pismenim putem jula 2016 god.a zabrana krece od 2014 novembra i traje do novembra 2019.za tih dve godine sam radio na brodu normalno sa radnom vizom koji su mi dali nemacka ambasada i to dva puta.prelazio granice normalno bez ikakvih problema.2016 marta sam dobio hrvatski putovnicu i izvadio apostile pecat za putovnicu i domovnicu kao dokaz da su orginal.e sad moje pitanje je da li mogu da putujem po evropi i da radim tamo bez problema sa hrvatskim putovnicom kao gradjanin eu.zabranu mi je dala nemacka.

Imali ste Slovenacki kod95 kada ste predavali papire (koliko se secam pisaliste da imate)? Ako ste imali , zar niste rekli da imate vec polozen kod95?

Nije imao slovenacki kod95, imao je diplomu polozene temeljne kvalifikacije ili `spricevalo' koje je preveo na Nemacki kod sudskog tumaca, i to mu nisu priznali.
Slovenacki kod95 izgleda ovako
Vozacka_kartica_sa_euro_code1.JPG
dakle kod95 je KARTICA ne 'spricevalo' ili diploma o polozenoj kvalifikaciji.
Kartica se vadi u upravnoj noti Slovenije i to mora podneti dokumenta fima u Sloveniji u kojoj ste se zaposlili da bi ste dobili tu karticu.

Poslednja izmena:
Ja na termin idem sa slovenackim kodom 95.pa sta bude.nemam karticu polozio sam ga u oktobru 2017 po nalogu poslodavca koj je insistirao da ga polazem u sloveniji a ne u hrvatskoj.sto se koda tice u pet godina dok ga imas da bi ga produzio moras i odredjene casove slusanja da imas.videcemo 29 maja kod tete na salteru iz prve ruke.

To sto nosis na salter a nije kartica NIJE KOD95. To je spricevalo, diploma o polozenoj temeljnoj kvalifikaciji, kartica I SAMO KARTICA je kod95.
U juznim regijama Nemacke tu diplomu, prevedeno spricevalo ti nece priznati kada budes predavao papire za dozvolu i nece ti upisati kod95.
U nekim regijama ce mozda priznati. U Bavarskoj npr sigurno NE.

Nije samo kartica Kod95. Kartica je samo u Slo.i mozda jos u nekoj drzavi ali nisam siguran mozda samo u Slo. Kod 95 kada se polozi pr. Ceska, Slovacka, Nemacka,Hr.dobijes diplomu,sertifikat kako kod ga nazvali to se predaje u policiji u toj zemlji gde si polozio i oni ti na vozackoj dozvoli upisuju kategoriju kod95. Moj kolega je prosao sa Hr kod95 u ambasadi tj samo sa diplomom jer hr dozvolu je zamenio za nasom i ostala mu je samo diploma. U Nemackoj su mu priznali taj kod95. Mozda sve zavisi od pokrajne on je na severu Nemacke otisao. Nisu mu nista dodatno trazili.

Nije samo kartica Kod95. Kartica je samo u Slo.i mozda jos u nekoj drzavi ali nisam siguran mozda samo u Slo. Kod 95 kada se polozi pr. Ceska, Slovacka, Nemacka,Hr.dobijes diplomu,sertifikat kako kod ga nazvali to se predaje u policiji u toj zemlji gde si polozio i oni ti na vozackoj dozvoli upisuju kategoriju kod95. Moj kolega je prosao sa Hr kod95 u ambasadi tj samo sa diplomom jer hr dozvolu je zamenio za nasom i ostala mu je samo diploma. U Nemackoj su mu priznali taj kod95. Mozda sve zavisi od pokrajne on je na severu Nemacke otisao. Nisu mu nista dodatno trazili.

Ja o klin vi o plocu gospodine. A sta je vozacka dozvola nego kartica? Diploma o polozenom ispitu je DIPLOMA TJ PAPIR I TO NIJE KOD95 koji je priznat sa kojim mozete da vozite!!!
KARTICA JE KOD95!!. Bilo da je to kartica vozacke dozvole sa upisanim kodom95 pored datuma i kategorije ili odvojena kartica koja je dokaz polozene temeljne kvalifikacije vozaca gde je na poledjini upisan kod95 i kategorija!

Daleko od toga da sam gospodin :)
Sve ste lepo objasnili ali ste stalno spominjali karticu kao kod95 zato sam hteo da razjasnim da to nije posebna kartica kao licna karta tj.jeste u sloveniji ali na drugim mestima je u vozackoj. Uglavno znate za to samo niste bas detaljno objasnili. Vracamo se opet da ne mozemo mi da donesemo pravi kod jer mi imamo srpske dozvole i mozemo samo diplome da donesemo, jedino ko ima slovenacki kod 95 moze doneti katrticu.

Pozdrav,
Molio bih ako neko moze da mi posalje formu pisma u vezi prijave boravka kod nekog rodjaka. Tj kako da sastavim pismo koje treba da nosim u ambasadu kao dokaz gde cu biti prijavljen.

Mozes kopiju ugovora njohovog stana ako su Pod kirijom. Ili da ti tetka napise ja, ta i ta, da brojem pasosa, sedistem...potvrdjujem boravak tog i tog... Datum, mesto i potpis i obavezno na nemackom. Terace te da ako predas na srpskom, da dolazis opet sa tim tekstom prevedenim. Tako su mene iscimali prosli put kada sam predavala.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod 95 je dokaz u EU da si si strucno osposobljen za vrsenje posla za koju kategoriju ga posedujes.Posto mi nismo u EU mi to nemamo,i prinudjeni smo da polazemo taj sertifikat u nekoj clanici EU.Nasi vozaci to najcesce rade u zemljama regiona Sloveniji,Hrvatskoj,Madjarskoj.Kod moze da polaze svako ko ima vise od 10. god kategoriju za koju polaze kod.U suprotnom mora da vrsi prekfalifikaciju za zanimanje vozac ili neke predmete iz te oblastida polaze.U nasu dozvolu nemoze se nista upisivati posto mi nismo u EU.Nasa dozvola preko vazi 6. meseci i taj papirni setrifikat tj. kod 95 si duzan da nosis sa sobom dok neizvadis dozvolu te zemlje u kojoj radis i onda se tu upisuje taj ko upisuje taj kod koji si polozio.Ja imam HR. kod i pre polaganja zvao sam poslodavca da li je taj kod priznat tamo gde cu raditi.

U ovom PDF fajlu vam pise koja drzava izdaje karticu code95 a koja upisuje u vozacku dozvolu(vozacka dozvola je takodje kartica i validan code95 kada se upise).
http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf

Nikakvi papiri i diplome NISU kod95 ne zavaravajte se da cete upisati kod95 sa diplomom iz Slovenije u vozacku u odredjenim regijama Nemacke posebno Bavarskoj.

Prijatelju, četvorica drugara su u Hr položila Cod 95 I dobili potvrde samo da su osposobljen I dobili su vize nejnormalnije, posle toga su u De zamenili dozvole i u De vozačkoj dozvoli na osnovu tih potvrda iz Hr su im upisali na karticu (vozačku dozvolu) da imaju položen cod 95. Hamburg je u pitanju. Pozdrav.

Prijatelju, četvorica drugara su u Hr položila Cod 95 I dobili potvrde samo da su osposobljen I dobili su vize nejnormalnije, posle toga su u De zamenili dozvole i u De vozačkoj dozvoli na osnovu tih potvrda iz Hr su im upisali na karticu (vozačku dozvolu) da imaju položen cod 95. Hamburg je u pitanju. Pozdrav.

Rekao sam odredjenim regijama. U Bavarskoj a cini mi se i BW ta prica ne prolazi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back