Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari,upomoc!!!Juce sam pokusala da zakazem termin za vizu....pise registracioni broj...ali pise i da cu dobiti mail sa daljim instrukcijama za oko 30 minuta.Ja taj mail nisam dobila.Pokusala sam ponovo da zakazem,ali ne uspevam.Da li neko od vas moze da mi da informaciju...sta sad i kakva je dalja procedura i koliko se ceka za noks 3-5,jer sam medicinska sestra-tehnicar opsteg smera.

To je zato sto svaka regija ima svoje zakone, koji se cesto razlikuju, ne samo u toj oblasti vec u mnogim, konkretno znam za obrazovanje - u svakoj regiji se razlikuje ko moze da radi u obrazovanju, ko je priznat, ko nije itd.

Školstvo je nesto drugo i nema veze sa vožnjom kamiona i Cod 95. Cela ta priča je napumpana što se tiče Cod 95. Položi ga u Slo i platićes ga oko 600e, položi ga u Hr i izaći će te oko 300 i normalno je da će ljudi koji su duplo više platili pustati netačne informacije. Možeš i u At da ga položis za 200e ako znaš jezik.

To sto nosis na salter a nije kartica NIJE KOD95. To je spricevalo, diploma o polozenoj temeljnoj kvalifikaciji, kartica I SAMO KARTICA je kod95.
U juznim regijama Nemacke tu diplomu, prevedeno spricevalo ti nece priznati kada budes predavao papire za dozvolu i nece ti upisati kod95.
U nekim regijama ce mozda priznati. U Bavarskoj npr sigurno NE.

Druze to nije Slovenacki KOD 95 nego Slovenacka vozacka dozvola sa upisanim kodom...
NIjedan Srbin tako nesto ne moze dobiti na teritoriji Srbije nita sa takvom dozvolom otici u Nemacku!
Mi mozemo samo dostaviti SPRICAVELO a dali i gde ce ga priznati to je posebna prica....I za to ima leka,brdo nasih ljudi vozi po BW,Bavarskoj....

Druze to nije Slovenacki KOD 95 nego Slovenacka vozacka dozvola sa upisanim kodom...
NIjedan Srbin tako nesto ne moze dobiti na teritoriji Srbije nita sa takvom dozvolom otici u Nemacku!
Mi mozemo samo dostaviti SPRICAVELO a dali i gde ce ga priznati to je posebna prica....I za to ima leka,brdo nasih ljudi vozi po BW,Bavarskoj....

Na prethodnoj strani imas sliku. To nije vozacka dozvola nego kartica kvalifikacije vozaca, primetices da su dole samo C,CE i D,DE kategorije, na zadnjoj strani je upisan kod95.
Brdo ljudi svakako vozi po Bavarskoj i BW ali niko sa spricevalom nije upisao taj kod u tim regijama. Probajte pa cete videti. Ja sam bio zaposlen u Sloveniji i gazda je u
upravnoj noti predao moje spricevalo i ostala dokumenta i dobio sam kod95 karticu

Neznam da li ce ambasada da pravi neki problem jer ja sam po noks 1-2 a nemam nikakvu potvrdu ili sertifikat za kvalifikaciju koju bih prilozio.
Pa vidis oni kazu da je dovoljno priloziti bilo koju diplomu koja i ne mora da ima veze sa poslom za NOKS 1-2 koji ces raditi ali opet ne znam kakva su iskustva ljudi koji su bili na terminu. Mozda traze i dokaz iskustva u tom poslu - izvod iz PIO fonda, preporuku poslodavca,...

Ja sam za posao zavarivaca po NOKS 1-2 spremio preporuke dva bivsa poslodavca prevedena kod tumaca na nemacki a kada (ako) dobijem termin onda cu da izvadim i izvod iz PIO fonda

- - - - - - - - - -

A da, i imam kursnu diplomu. Retko koji zavarivac ima zavrsen bas taj smer u srednjoj skoli.

Drugari,upomoc!!!Juce sam pokusala da zakazem termin za vizu....pise registracioni broj...ali pise i da cu dobiti mail sa daljim instrukcijama za oko 30 minuta.Ja taj mail nisam dobila.Pokusala sam ponovo da zakazem,ali ne uspevam.Da li neko od vas moze da mi da informaciju...sta sad i kakva je dalja procedura i koliko se ceka za noks 3-5,jer sam medicinska sestra-tehnicar opsteg smera.
Zasto nisi trazila posao preko triple-win projekta oni imaju svakodnevno termine? Sto se registracije tice sigurno je uspela (samo kasni mail) ali ako imas reg broj, to je to. Meni je mail stigao narednog dana. A za vasu grupu pise na sajtu da se ceka 4-5 meseci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back