Агарта
Poznat
- Poruka
- 8.355
Aman, volja nije determinisana već je uslovljena i nemij da brkate termine (da da covi na tebe najviše mislim)![]()
![]()
А која је разлика?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aman, volja nije determinisana već je uslovljena i nemij da brkate termine (da da covi na tebe najviše mislim)![]()
![]()
Razlika je ta što nije unapred određena.
Мислиш овако:
У тачки А на основу постојећег могућа је и очекивана реакција Б (наравно да у пракси то не можемо знати). Но, то нам не говори да је у некој ранијој тачки О одређена и тачка А.
Међутим, ако је из О могуће само П, па онда Р, С, Т, Ћ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш... ајд мало да поновимо азбуку![]()
Može, može, kao raniji događaj. Superpozicije SADA idu u arhivu pa tamo i postoje. A BUDUĆNOST je u potencijalu i može biti predviđena. Ali ne i predodređena. Dakle NaraYan vs Fisher 1-0.Ne postoji "ranija" tačka O-može SADA da postoji tačka O,a i ostale tačke...
Ne volim sebe da citiram (a baš ni citate uopšte...),ali pogledaj malo ponovo post 47....Superpozicija SADA!
(Ako si baš ko Fisher moš me potražiti na chess.com
).Ne postoji "ranija" tačka O-može SADA da postoji tačka O,a i ostale tačke...
Ne volim sebe da citiram (a baš ni citate uopšte...),ali pogledaj malo ponovo post 47....Superpozicija SADA!
Istorija utiče na ljude kad misle na pisane dokumente koji se pišu uvek sada...Koji se predaju usmeno SADA i koji stvaraju tzv.arhetipove stalnim dejstvom koje deluje samo i uvek samo sada...Добро човече, из ранијих дискусија самном си ваљда укапирао да су мојој маленкости илузије битне.
Рецимо историја, 1389 - нисам члан неке од пет истоимених организација, али ето сматрам да оно што та година симболише има везе с мојом егзистенцијом.

Добро човече, из ранијих дискусија самном си ваљда укапирао да су мојој маленкости илузије битне.
Рецимо историја, 1389 - нисам члан неке од пет истоимених организација, али ето сматрам да оно што та година симболише има везе с мојом егзистенцијом.

Možemo bez trik pitanja-i ova obična su mi prezahtevna...![]()
Sve je to povezano, nekad više, nekad manje, ali baš uvek. Nekad je to lakše uočiti, nekad teže, nekad nikako... Ali determinizam postoji u prirodi, u društvenim odnosima, u individualnim odlukama... Uzročno posledična veza se uvek provlači, a pricip korelacije je od suštinskog značaja za poimanje prirode, pri čemu on neizostavno i univerzalno važi. I kako god okreneš, čak i najveće suprotnosti obavezno imaju zajedničku nit. Svet je pun interakcija od onih fizičkih do ljudskih, što sve u svemu čini jedan zamršten lanac povezanosti...
Ko zna koliko mi sada udahnemo atoma koje je udahnuo neki rimski gladijator u svojoj borbi... Izgleda da mi nemamo nikakve veze sa tim, ali eto, ima ih... Tih raznih slabo, jako i nimalo primetnih veza ima na svetu koliko hoćeš... Nauka uspešno uspeva da pronikne u to objašnjavajući sav taj determinizam, odnosno preslikavajući ga u svoja pravila i principe. I priroda zaista harmonično funkcioniše kao neki savršen mehanizam... Koji ljudi pokušavaju da objasne u granicama do kojih seže njihova moć da ih spoznaju.
Zensta bi bila sinteza determinizma i indeterminizma?

Verovatno isto što i kad čovek sam sebi pojede glavu.i imam jos jedno pitanje
sta se desi kad nezaustavljiva sila naidje na nepremostivu prepreku?
sta bi bila sinteza determinizma i indeterminizma?
i imam jos jedno pitanje
sta se desi kad nezaustavljiva sila naidje na nepremostivu prepreku?
-Ondak se sigraš rečima...
sta bi bila sinteza determinizma i indeterminizma?
) и нема непремостивих препрека...sve je povezano i u postojanju i pokretu međusobno uvjetovano.Sve je to povezano, nekad više, nekad manje, ali baš uvek....