Deda Gorana Ivaniševića bio Srbin i četnički vojvoda blizak Draži!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa za vas nesrbe nema. vi ste sa srpstvom zavrsili onog dana kada ste za veceru i tepsiju ribe tj sitnu korist prodali veru i naciju.

ovde se samo govori da unuk jendo cetnickog vojvode je srbin. prosto

sta ti nije jasno meni je apsolutno poznato. u stavri zbog cega ti je krivo...

jel si nasao pradjedovu ikonicu na tavanu ili nedje u dvoristu zakopanu ?
Jesi li ti našao na tavanu katoličku ikonu tvog pradida? znaš li da su čak i Nemanjići bili katolici prije nego što su postali pravoslavci?

Najviše u istočnoj Hercegovini i Crnoj Gori.
Za to nisam čuo, ali ako ima nekih slučajeva, prosto su se vratili na ono sto su bili....nego, znas li kako zvuče STARA srpska imena, bas stara....Radoje, Vidoje, Vukoje, Stanoje, Dragoje....sva prezimena izvedena od tih imena su srpska prezimena, pa tako Dragoje-vić, sto će reci sin Dragoja, ne moze biti nista drugo nego Srbin...a da, moze biti i Srbin koji je presao na katolicizam, te se izjašnjava kao Hrvat...sam bog zna koliko takvih Hrvata sad ima...

Prvo odgovori šta kaže ko naseljava Travuniju, Zahumlje, Paganiju.
VašaVisosti, ovako možemo do sutra dok te ne vrate nazad.
Teško je tako odokativno reći jer on je samo naveo imena tih regija ali nije spomenuo koje točno gradove to obuhvaća. Tko zna da li je on Zahumljem smatrao samo Trebinje, Nevesinje, Ljubinje, Bileću, Gacko, Foču ili također i Čitluk, Čapljinu, Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Mostar...

Za to nisam čuo, ali ako ima nekih slučajeva, prosto su se vratili na ono sto su bili....nego, znas li kako zvuče STARA srpska imena, bas stara....Radoje, Vidoje, Vukoje, Stanoje, Dragoje....sva prezimena izvedena od tih imena su srpska prezimena, pa tako Dragoje-vić, sto će reci sin Dragoja, ne moze biti nista drugo nego Srbin...a da, moze biti i Srbin koji je presao na katolicizam, te se izjašnjava kao Hrvat...sam bog zna koliko takvih Hrvata sad ima...
Ma nemoj. Srbija je puna prezimena kao što su: Antić, Matić, Jurić, Josipović, Jerković, Ivić, Stjepanović, Martinović, Marinović, Grgurević, Tomić, Lovrić. Jesu li svi oni porijeklom Hrvati pošto su ta prezimena izvedena od hrvatskih imena: Ante, Mate, Jure, Josip, Jerko, Ivo, Stjepan, Martin, Marin, Grgur, Tome, Lovre?

Ne znam da li je tacno to sto pise u tekstu u uvodu teme, ali da dobar procenat današnjih Hrvata vuce svoje porijeklo od nekadašnjih srpskih porodica, to je sto posto sigurno...to se da vidjeti i po prezimenima - recimo pokojni Oliver Dragojević, ne moze biti nista drugo do Srbin, sto se krvi i porijekla tice...
Eno ga vrti se sad u grobu kad je to čuo..😜

Back