Dečiji biseri

Jana, 5 god:
"Ti si, Ivane, (10meseci) jos mali i ti jos ne znas sva slova, zato ti mene nista ne razumes sta ja tebi pricam, ali ne brini, ja tebe razumem sve!"
ili
"Ivane, ti si mali, ali kad budes napunio cetiri godine pa napravis neko s.ranje, onda ces dobiti batine"

srce tetkino

Cerkica, koja je 3 godine starija od sina ga oduvek gnjavi (u smislu da ga vuce sa sobom da rade to i to, da mu sefuje itd.). Od skoro se malisa brani i ne pristaje uvek na njene ideje, pa onda dodje i do koskanja i manjih verbalnih i fizickih obracuna. Tako i juce....zakacili su se oko neceg i mali krene onako kao nogom da je sutne u njenu nogu, na sta ce ona "A ti bi mene da udaris u jaja? E neces..." :eek: :rotf:

Posle sam pokusao da joj objasnim da devojcice nemaju jaja, na sta mi je samo odgovorila da nisam u pravu. :lol:

deo leta smo proveli u jednom planinskom selu, gde smo izmedju ostalog videli stado ovaca.
jedna ovca ima oko vrata kais i na kaisu okaceno zvonce. moja cerkica (4. god) prisla gleda ovce i pita: "a zasto ona jedna ovca ima medalju?"

gnjavim se sa decom, na tv-u neke reklame.u jednom momentu cuje se sa tv-a - ja najvise volim...
ja kroz zezanje ponovim reci nekim smesnim tonom, a moj sinak nastavlja - moju mamu :heart:
e a igramo se na slovo na slovo. i koje god slovo da kazem njegov odgovor je
B-Bbac
T-Ttac
M- Mmac
Kazem ja K - nabrajaju oni izmedju ostalog i kokice. Pitam - i od cega se prave kokice - od KU..KU
tek moj sinak kaze ponet zezanjem bbac, mmac od ranije - od k.uraca
:lol:

Poslednja izmena:
Nosim bebca i starija ćerkica traži da ga spustim da bi ga poljubila, ali nema strpljenja nego ga vuče za noge.
- Nemoj da vučeš batu za nogice, ispašće mi iz ruku, kažem joj
- Pa šta, podići ćeš ga.
- Ali može da se povredi, pa da ga boli, može i krv da mu krene... objašnjavam ja
- Nema veze, ja ću da ga ljubim da prodje, a tata će da ga popravi, i meni je popravio kasu, a prvo je rekao da ne može,
- Ne može, srećo, tata da ga popravi, nije on igračka. ( Zbunjeno lice, zaprepašćeno, njen tata nešto da ne može, čudi se i ne veruje ). Ja pokušavam da joj objasnim - jel mogao tata tvoj zubić da popravi kada te je boleo? NIje, nego smo išli kod teta-zubarke. E, tako ne može ni batu, ako se povredi...
Ćuti, ćuti, mozga, razmišlja...
- jooooj, jadan bata, pazi da ne padne. Nemoj bato da padneš, ja ću da te čuvam, a ako te nešto zaboli, ja ću da te vodim kod teta-zubarke da ti radi bzzzzbzzzz, ali nemoj da se plašiš, to ne boli ništa...

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

kaze meni moj sin da ljudfi idu u crkvu da bi prali rukje i glave, hahahahah

ponekad bas odvali nesto jako smesno a mi se odrasli smejemo ili placemo do suza, dusa mala od skoro 3 godine zeza jako, ako to su prave godine za to

Nosim bebca i starija ćerkica traži da ga spustim da bi ga poljubila, ali nema strpljenja nego ga vuče za noge.
- Nemoj da vučeš batu za nogice, ispašće mi iz ruku, kažem joj
- Pa šta, podići ćeš ga.
- Ali može da se povredi, pa da ga boli, može i krv da mu krene... objašnjavam ja
- Nema veze, ja ću da ga ljubim da prodje, a tata će da ga popravi, i meni je popravio kasu, a prvo je rekao da ne može,
- Ne može, srećo, tata da ga popravi, nije on igračka. ( Zbunjeno lice, zaprepašćeno, njen tata nešto da ne može, čudi se i ne veruje ). Ja pokušavam da joj objasnim - jel mogao tata tvoj zubić da popravi kada te je boleo? NIje, nego smo išli kod teta-zubarke. E, tako ne može ni batu, ako se povredi...
Ćuti, ćuti, mozga, razmišlja...
- jooooj, jadan bata, pazi da ne padne. Nemoj bato da padneš, ja ću da te čuvam, a ako te nešto zaboli, ja ću da te vodim kod teta-zubarke da ti radi bzzzzbzzzz, ali nemoj da se plašiš, to ne boli ništa...

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Jaojjj kako je slatka i pametna! :D :heart:
Šećerko mali! :heart:

Бисер пре свега за гледати.
Научио сам сина са непуних пет година да игра шаха, пре тога домине и не љути се човече, а истим редоследом и близнакиње, с том разликом да су оне научиле шах са 4 године и 3 месеца.
Пет година пуне у октобру кад и син осам, разлика је само један дан.
Е сада...
Педијатри кажу да деца између 3ће и 5те године лажу неописано што ћу ја за ове моје две потврдити животом, кад се кошкају између себе то поприма размере космичке катастрофе, али спрам споља наступају заједно, без остатка.
ДаклеМ:
Играју шаха са сином на испадање(ко изгуби испадне, ако је реми испада бели(а) јер није искористио(ла) примућстрво почетног потеза!)све на сат што им је бескрајно занимљиво јер не само да даје регуларност партији већ имају утисак да су маторе(и).
Наравно, син их беди, није џабе три године старији и искуснији и мада није ни близу екстровертан као ове две мале не фали му пакосних коментара(рука бржа од главе!:hahaha:и слично), али...
Играм шах, од пионирске школе шаха до друге српске и прошао сам масу клубова у НС-у и око њега(Познавалац је рејтингован играч, да, да, и дабоме!)међутим са овим се нисам сусрео, нити случајно, а поготово не као манир!!!
Када једна од мојих близнакиња доспе у безизлазану позицију одигра потез, као случајно испусти фигуру баш тамо где цени да лоше стоји, фигура падне и поремети распоред осталих фигура на табли, полети рукама да поправи положај попадалих фигура и...распореди их ..само мало другачије, тек да више није у изгубљеној позицији!!!
:rotf:

Retko bebca stavljamo u dubak, retko i kratko. Medjutim, danas je bio u dupku nekih 20-tak minuta. U dečijoj sobi, sa starijom sekom ( 3.5 godine ) i milina je bila gledati ih kako se igraju. Ona mu daje igračke, on ciči od smeha, baca, ona mu opet dodaje, pišti onim gumenjacima... ma zaista milina.
Seli muž i ja u dnevnu sobu, ali imamo otvoren pogled ka dečjoj sobi i pratimo situaciju.
U jednom trenutku dolazi malecka kod nas, nosi neke igračkice u rukama, a maleni gleda za njom i viče, kao da je doziva na nekom svom bebećem jeziku. Pita mm:
- kakav je bata?
A ona, sa izrazom sušte ozbiljnosti na licu:
- A kakav je... Kao i obično, džangrizav! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Pita mm:
- Pa, jel džangrizav kao mama? :lol:
- Neeeee, pa kako može, mamu razumem, a on stalno nešto džangriza na kineskom i kvari igračke. Tajo, slabo si ti njega vaspitao, moraću ja to da uradim... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

... i ode nazad u sobu, sa sve onim igračkama u rukama, i sa vrata viče:
- Stigla sam, bato, dušo moja, ne brini, tu je seka... :heart2:

Бисер пре свега за гледати.
Научио сам сина са непуних пет година да игра шаха, пре тога домине и не љути се човече, а истим редоследом и близнакиње, с том разликом да су оне научиле шах са 4 године и 3 месеца.
Пет година пуне у октобру кад и син осам, разлика је само један дан.
Е сада...
Педијатри кажу да деца између 3ће и 5те године лажу неописано што ћу ја за ове моје две потврдити животом, кад се кошкају између себе то поприма размере космичке катастрофе, али спрам споља наступају заједно, без остатка.
ДаклеМ:
Играју шаха са сином на испадање(ко изгуби испадне, ако је реми испада бели(а) јер није искористио(ла) примућстрво почетног потеза!)све на сат што им је бескрајно занимљиво јер не само да даје регуларност партији већ имају утисак да су маторе(и).
Наравно, син их беди, није џабе три године старији и искуснији и мада није ни близу екстровертан као ове две мале не фали му пакосних коментара(рука бржа од главе!:hahaha:и слично), али...
Играм шах, од пионирске школе шаха до друге српске и прошао сам масу клубова у НС-у и око њега(Познавалац је рејтингован играч, да, да, и дабоме!)међутим са овим се нисам сусрео, нити случајно, а поготово не као манир!!!
Када једна од мојих близнакиња доспе у безизлазану позицију одигра потез, као случајно испусти фигуру баш тамо где цени да лоше стоји, фигура падне и поремети распоред осталих фигура на табли, полети рукама да поправи положај попадалих фигура и...распореди их ..само мало другачије, тек да више није у изгубљеној позицији!!!
:rotf:

:lol:
m ne igramo sah jerbo ni mam ne ume, ali podsetilo me ovo na jednu sitaciju sa igrom memorije. igraju moj sin i tetka i kaze tetka sacekaj moram u wc. a on lepo pogleda ceo jedan red. vrati se ona a on kaze
-tisi na potezu moes sve osim ovog reda :lol:
a takodje je bilo i obelezavanja karata ali on to tako strucno uradi da nema sanse da provalis gde ju je obelezio
-hmm gde mi je ona mrljava :lol:

- Taaataaaa.... podigni meeee! (viče iz svoje sobe moja skoro-pa-četvorogodišnjakinja)
- Ne mogu mila, radim nešto u kuhinji...
- Ali taaataaa... ako te :heart:LEEPOOO:heart: zamolim?
- Dobro, podići ću te... ali ako i ti za mene uradiš nešto lepo!
- Uradiću nešto lepo za tebe! Na primeeeer.... poješću celu večeru. I keks. I posle ćeš moći da me češkaš kad budem spavala.

Back