Dečiji biseri

Stavio ja moju četvorogodišnjakinju u kadicu da se kupa, u kojoj se inače kupa od rođenja. Kreće negodovanje.

Ona: "Tata, ja više ne mogu da se kupam u ovoj kadici, ovo je za bebe."
Ja: " Ali nije za bebe, vidiš da još uvek staješ cela!"
Ona "Ma neee... vidiš da nogama dodirujem drugu stranu. To je zato što sam porasla danas. Kod bake sam pojela CEEELU papriku."
:)

Danas mi je cerkica ispricala vic:
- Znas li kad umire neko ko nema vremena?
- Ne znam rekoh uz svu zapanjenost ovakvom recenicom!
- Kad dodje vreme!- rece ona...

Od koga si cula taj vic?
Nisam ga cula. Smislila sam ga i kad me naucis i ostala slova napisacu svoju knjigu viceva i sala i citacu ih pod velikim svetlima! :)

Пре 2 године чекамо лифт, моја два клинца и ја, време негде пред Нову Годину.
Стојимо у приземљу и одједном лиф се отвар, покретна вратам, а и унутра наш старији, крупни комшија седокос, има белу браду, носи ленонке.
И ова двојица запањено га гледају пар тренутка и кажу углас: добар дааан Деда Мразе..

Podseti me ajvar... danas smo ga kuvali, ja u kuhinji mešam a Peja (4 godine, još ne zna sva slova) sedi za trpezarijskim stolom i nešto "piše" (cik cak linije) u neki mamin notes. Zove me.

"Tata, dođi..:"
"Što?"
"Dođi da pročitaš šta sam napisala."
"Šta si napisala?"
"Napisala sam u ovoj svesci neka svoja razmišljanja."
Tata: :heart: :)

Moja zaova otvorila krojacki salon i njena mala sedi za njenim stolom i igra se, kao ona je mamina sekretarica, a jos nije isla u skolu, ali zna slova...
Uzima papir, presavija na pola da moze da stoji ovako

i napise na njemu
SEKTARICA
Ja umrla od smeha, kao da je clan neke sekte.
Kazemo joj da nije dobro napisala i neka to ispravi.
Drugi put pise:
SEREKTARICA
E tek smo se onda valjali od smeha. :zcepanje:

moja cerkica i ja imamo mali ritual. svakog petka posle posla i vrtica idemo u jedan restoran na vocnu salatu ili toplu cokoladu. e juce (nije rucala u vrticu) usli smo u restoran, za jednim stolom su gosti rucali nesto i pomfrit. moja cera pita moze li i ona pomfrit? rekoh da moze, dodje konobar i ona narucuje:
-"pomfrit, molim vas i malo majoneza i zelenu salatu a moze i jedan cevapcic za dezert!" :hahaha:

Moj sestric, 6 godina. Pre 10-ak godina. Uvek je voleo po malo da gleda dnevnik.
Palestinci su u to vreme nesto cesto protestovali. I Jaser Arafat je tada jos bio ziv.
Ovo je kontekst.

Elem. Povedemo ga mi kod naseg frizera ciji se lokal nalazi u naselju gde ima izvestan broj zena koje nose one marame vezane slicno kao u arapskim zemljama.
I sedi on tako smoren od dosade, ceka nas, gleda kroz prozor... I u jednom trenutku samo ga cijemo:"Ebote, otkud ovde Palestinci":eek:

i moje mladje dete mnogo gleda vesti jer moj muz voli da je u toku sa politikom za razliku od mene pa je tako neki dan kod lekara imao monolog o tadicu predsedniku strucniku stranke ...blam me pojeo...

gledamo juce neke stare slike iz perioda kada je moj prvi sin bio beba. tada sam bila jedna od onih fanaticnih mladih mama pa sam samo skljocala, gle pomerio je levu ruku, skljoc. gle sad je pomerio desnu, skljoc. :lol:
i tako se nadju dve slike u albumu nastale u razmaku od 1-2 sekinde. gleda moje starije dete pa kaze:
-jel sad treba da trazim razlike?
:lol:

..jaksha (2 godine i 7 meseci) zavrshio ruchak i ja mu sipala pola kesice nekih mekanih penastih bombona u chinijicu..
..posle dva minuta dolazi i donosi praznu chiniju i trazi josh..

- kako si tako brzo sve pojeo? :eek:
- pa gladan sam :)
- ako si gladan trebalo je josh da ruchash, ne jedu se bombone kad si gladan..
- a zashto..?
- zato shto ce da te boli stomak ako jedesh bombone, a nisi jeo ruchak.. :)
- a zashto ce da me boli..? :confused:
- zato shto bombone vole da budu u punom stomaku, a ne u praznom..
- pa zato sam ti i trazio josh bombona, da mi bude pun stomak.. :aha:

Kad je moja starija cerka imala godinu i po, dve, da bih je naterala da izduva nos uvek sam joj govorila - daj da izvadimo macu!
I bila je poslusna oko toga.....
Jednom prilikom vozimo se u tramvaju, ona sedi meni u krilu, guzva, ne moze ni da se dise.... moja cerka, nije znala jos dobro ni da prica, cacka po svom nosu.... odjednom, izvadi sadrzaj iz nosa i kaze mi: TE! MACA! ("TE" je bilo nesto kao gle, evo, vidi....) Ja u zemlju da propadnem u onoj guzvi.... :zcepanje::rumenko:

Back