Dečiji biseri

Усред часа, пролазим поред једне ученице и саплетем се о њену ногу, коју је ,,избацила'' поред клупе.
Кад ти једна мала, из клупе иза:
,,Пааази, Тијана, немој да саплетеш учитељицу, па да падне и разбије њушку - пљушку!''
Искидала сам се од смеха!

Ovaj biser odavno zelim da napisem. Moj omiljeni lik, Kaca, je tada imala sestru koju su odvikavali od pelena, ali ne uvijek uspjesno. Tako se jednom Ana (sestra) ukakila i tata je posao da je opere, ali je, zaboga, greskom uzeo pogresan, tj Kacin Kosili. Naravno da je to razbjesnilo doticnu koja je pocela da drzi tati predavanje : "Kakav je to nacin, to je moj Kosili,....bla, bla, bla........Zasto ste radjali dijete koje ne volite (!).......bla, bla, bla,........Zasto nisi uzeo njen Kosili? Sad ce moj da smrdi..Uostalom, znam ja sta je higijena!" Na to tata nije mogao vise da se obuzdava i poceo je da se smije.

(Inace je mama savjetovala Kaci, kad je tata zadirkuje, sto inace voli, da se ne ljuti nego samo kaze Pih! ) Sad mama koja je u tom trenutku dosla sa posla objasnjava scenu. Ana stoji ukakljena u kadi, tata se valja od smijeha, a Kaca bijesto steze rukama i govori Pih! Pih! kao da je to najgora uvreda.

Imala je prica i epilog. Nakon nekoliko dana mama uzima Kacu iz vrtica u kojem su taj dan bile cike sa televizije i zapitkivali ih za onu emisiju kao sto je Kefalica. Tema je bila ko zna koja, ali je Kaca rekla : Samo da znas da sam rekla kako vi ne drzite higijenu!

jedno vece okupljeni svi porodicno smo nesto i pricali i otkriva nam brat (12godina) da ima upaljac,mi zacudjeno pitamo sta ce njemu to i da je opasno..
a on odgovara: pa da imam za hitne slucajeve..
mi svi zamisljamo sta je to i on kaze : Treba mi ako mi visi neki koncic sa odela da ga skinem :hahaha:

pripremaju Kacu za upis u skolu pa joj objasnjavaju sta i kako ce da bude.kad je shvatila rayocarano saopstava:
Je*es to kad moram cekati da me prozovu da bih rekla sta znam!

Prije nekoliko mjeseci na rodjendanu dotrcava Nikola, Kacin vrsnjak, do njene mame i tiho kaze
- Kaca me je ustinula za guzu.
Mama se zblanuto okrece ka njoj
-Katarina!
A ona uz seretski osmjeh, nimalo postidjena, odgovara
- Pa samo malo...

Juce posle posla uzmem na brzinu da skuvam klincima neku corbicu sa povrcem. Nahranim malog, a a onda i cerka trazi da joj naspem. Naspem ja njoj, sedne ona, proba jednu kasiku i kaze "Tata, ti si najbolji kuvar na svetu". :cool: :)

Pita mene moje trogodišnje dete ''Mama jesi ti skuvača?'' (ona koja kuva). Lepo joj objasnim i ona kaže ''kuravica''. Ja je ispravih kuvarica i razgovor se završi.
Posle nekoliko dana mene uhvati grip, muž mi kuva čaj, a ona ga pita ''Tata, jesi sad ti kurav?''

Pita mene moje trogodišnje dete ''Mama jesi ti skuvača?'' (ona koja kuva). Lepo joj objasnim i ona kaže ''kuravica''. Ja je ispravih kuvarica i razgovor se završi.
Posle nekoliko dana mene uhvati grip, muž mi kuva čaj, a ona ga pita ''Tata, jesi sad ti kurav?''
Pita cerka mamu - mama od cega se pravi jetrena pasteta, mama- od jetre..valjda
mama, a od cega se pravi djacka pasteta, od djaka...valjda

Poslednja izmena:
Sinoc se cujem sa koleginicom ciji je sin opet popustio u skoli pa ga ona mora pritiskati da uci. Dosao je iz skole i kaze
-Nemoj me nista pitati za skolu!
-Zasto?
-Zamisli, izadjem na tablu, znam jedan zadatak, znam drugi,znam treci, znam tablicu mnozenja. Super, dobicu bar 4 ili 5! Kad uciteljici zvoni telefon, javljaju joj da joj je umrla majka i meni propade ocjena!

Inace isti klinac je prosle godine imao za zadacu da napise 3 prosto prosirene recenice i mama mu je rekla da je nazove na posao da joj ih izdiktira kad zavrsi. NIje to njemu bas najbolje islo i kad je zvao javi se druga koleginica koja mu kaze da ce mu ona izdiktirati da mama ne zna. Super sve prodje, zove mama da cuje sta je uradio i on joj lijepo izdiktira one 3 recenice koje su mu suflirane. Ali kako dijete ne zna ni da slaze na kraju kaze
- Hoces sad da cujes i moje?

Na tv-u je hrvatski program. Moj, tada, 5-ogodisnjak slusa reklamu za prodaju preko tv-a: "...Ovaj proizvod mozete platiti u tri obroka...". On: "Mama, kako to u tri "obroka" ?" Ja: "Misle u tri rate, platis po deo, tri puta." On (sav odusevljen): "Aaaa, posle dorucka, rucka i vecere!"

Усред часа, пролазим поред једне ученице и саплетем се о њену ногу, коју је ,,избацила'' поред клупе.
Кад ти једна мала, из клупе иза:
,,Пааази, Тијана, немој да саплетеш учитељицу, па да падне и разбије њушку - пљушку!''
Искидала сам се од смеха!

Ako nisi znala, proslo vreme se gradi od buduceg vremena IMENICE.

obuhvati moj sin sinoc meni obraze i znacajno me pogleda u oci..
ja: sta je bilo?
on: baba je pink roze koze !!!

otac ga opominje da ide u krevet..
Aleksej ovo ti je poslednja opomena!!
a on ce njemu sa podignutim kaziprstom sav bitan
Ovo ti je poslednja obmana!

:D

Back