Dečiji biseri

Moja sestra i ja, neodlucne da li da vodimo svoje klinke na neki deciji rodjendan, pricamo pred njima ali "u siframa" da nas ne provale i da ne insistiraju na odlasku, jer nama se bas i ne ide...Na moje pitanje: "A gde je uopste taj....birthday?", moja Tamara (4 god.,provereno ne zna strane jezike) odgovara ko' iz topa: "Pa u Mek-u, mama!"

Pitam ja sina - šta ima iza ovog zida
a on će - šapni mi (bili smo sami u sobi)
ja mu šapnem - kupatilo
on ponovi glasno - kupatilo i krene da se smeje
Naučio čemu služe šaptači...

A jeste li čuli za priču o prasetu i tri vuka?

Imali smo gosta koji ima veštačke zube i čovek ih je preko noći uredno ostavio u šolji i prekrio salvetom. Aleksa i Toma (koji su, takođe spavali kod nas) su mu "upali" u sobu dok on još nije stavio proteze i, naravno, nisu odoleli da ne "zavire" u šolju.
Videvši šta je unutra, Tomino lice se ozarilo: "Čije su ovo zube?", pitao je oduševljeno.
Gost se nasmejao, uzeo svoje zube i produžio prema kupatilu, a Toma i Aleksa su ga pratili u stopu.
Videvši mu proteze u rukama kako ih pere, Toma je konstatovao:
"Imaš dve zube!"
:lol: :lol: :lol:
Smejali smo se čitav dan!

Ово је прелепа тема! ;)
Дечица су ме увек одушевљавала, посебно њихови бисери! :-D
Мој старији син (Филип), када је имао око 3 године, за марамице говорио: "мамаза", за купатило "пукатито" а за компјутер: "компуто", док је млађем (Андрија) који за 4 дана пуни 2 године, прва реч била: "кака"! :grin:
А Филип, који је изгледа, филозоф на маму, на ситуацију када мами, која је сва била унета у неку игрицу "пукне" сама игрица и на њено нервирање и шизење одговара: "шта ћеш, мама, такав ти је живот!" :lol: А ускоро пуни 7 година!

ovo nije bio moj biser, vec mojih roditelja, al ajde...
na ONO pitanje kako sam se ja stvorila, rekli su mi sledece:
tata je mene napravio od drveta i stavio u mamin stomak i posle nekog vremena sam se ja rodila!
Da li vi ljudi verujete, da sam ja u stvari Pinokio!!! sad kad se setim toga, place mi se od smeha... :)

Setih se mog dobrog drugara i njegovog iskustva po ovom pitanju sa tada 4-ogodišnjom Mašom (sa sve njegovim šašavim komentarima dok mi je prepručavao događaj :p ).

"Pita mene Maša: "Tata, kako sam ja nastala?". Pošto ja nisam pristalica da se deca foliraju onim glupim: "Našli smo te u kupusu" ili "Donela te roda", već imam savremen pristup, kažem mirno:
"Mama te rodila."
"A šta si ti radio?", pita ona dalje.
"Kako šta sam radio?! Pa ja sam te pravio!", odgovorim nakon trena razmišljanja i dalje ponosan što sam tako "savremen" i ne lažem svoje dete.
"Čime?" zainteresovano nastavlja Maša.
E, tu već prestaje moj savremeni pristup seksualnom obrazovanju i vaspitavanju dece.
"Pa, rukicom", odgovaram kao da je to najnormalnija stvar na svetu. "

Godinama se smejem na ovu priču!

smeh:
Setih se mog dobrog drugara i njegovog iskustva po ovom pitanju sa tada 4-ogodišnjom Mašom (sa sve njegovim šašavim komentarima dok mi je prepručavao događaj :p ).

"Pita mene Maša: "Tata, kako sam ja nastala?". Pošto ja nisam pristalica da se deca foliraju onim glupim: "Našli smo te u kupusu" ili "Donela te roda", već imam savremen pristup, kažem mirno:
"Mama te rodila."
"A šta si ti radio?", pita ona dalje.
"Kako šta sam radio?! Pa ja sam te pravio!", odgovorim nakon trena razmišljanja i dalje ponosan što sam tako "savremen" i ne lažem svoje dete.
"Čime?" zainteresovano nastavlja Maša.
E, tu već prestaje moj savremeni pristup seksualnom obrazovanju i vaspitavanju dece.
"Pa, rukicom", odgovaram kao da je to najnormalnija stvar na svetu. "

Godinama se smejem na ovu priču!

Hahahaha! Radoznalosti nikad kraja.

Деца су стварно деца, а родитељима нимало лако! :)
Питам ја јуче Филипа о Јеци, његовој симпатији из разреда, да ли је играо са њом, удварао јој се и сл. (ми тако око девојчица, у шали) нашта он пружа негативан одговор, а сав озбиљан, снужен, као да је разочаран у љубави ... питам га: "А што"?
Он ће (пазите, мртав озбиљан!): "Ја се нећу женити!" :wink:

Back