Dečiji biseri

Hvataš beleške?
Imaš na Ženskom ćošku temu "Zašto se Beograđani žene...."
i tamo moj post o lepim rečima.
"Pogledi" su kragujevački nedeljnik koji je uređivao Vidosav Stevanović.
Sve što ne znaš - pitaj :wink:

Prosvećenije
Prosvetiteljstvo

Hhahahahaha
I da me ne bi pitala šta je to Devojački most.
Nije metafora. To je film Mikija Stamenkovića.

prošle nedelje je mom mužu i meni bila godišnjica braka. on mi je poslao korpu cveća koju sam stavila na sto i pred sinom rekla "vidi što mije tata poslao cveće". kad je muž došao kući, mali je otrčao kod njega i rekao "Tata, kako si ti divan što si poslao cveće mojoj mami" :-D

dobro, ovo možda i nije neki biser, ali morala sam negde da se pohvalim :mrgreen:

Queen_:
ne dopada mi se...... kad neko.... ponavlja.... bajate viceve kao što je ovaj....koji si navela..... i samo promenila.....aktere

Ja ne znam koji ti problem imas ...sa sobom ili u glavi....
ali ja NIKADA ovde ne lazem...da je vic....rekla bih-e da cujete jedan vic....
posto ih ovde ima....
znaci..resi prvo neke probleme sa sobom pa se onda kaci sa nekim.....

Bolesni i loši ljudi ne mogu nikoga da uvrede, pogotovu ako se zna istina o njima. Ne mislim na fkn net....izazivaju mi milosđe, tako da se ja ne ljutim, dao bih im kosku i pomazio po glavi da su u blizini. I držao bih dupe uz zid, naravno...

Brat nešto radio kod nas u subotu i klinci ga čitav dan zvali da dođe po njih i dovede ih. Naravno da su ostali da spavaju i bili "svakakvi" - uglavnom neposlušni (naročito sa bakom - ja retko imam tih problema sa njima ;) ).
Pred večeru obojica dolaze kod mene u sobu i mazno pitaju da li hoću da pravimo "piticino dete" (nešto kao mekike), te lepo ostavim sve što sam radila i svi troje se bacimo na testo... :razz:
Inače su imali brašna i u kosicama, a o nosićima da ne govorim! :lol:
Konačno sede za stolom i večeraju, baka ih zaljubljeno posmatra i, pošto zna da su dan ranije bili kod "druge" babe i dede, pita:
"Jeste li bili dobri kod bake i dede?"
Aleksa i Toma u glas (punih usta i uz klimanje galava): "Jesmo!"
Baka (malo skeptično): "Bili ste dobri i slušali? Deda nije morao da "interveniše"?"
Aleksa: "Lepo ti kažem. Sad smo bili baš dobri."
Ja: "Hmm... Zašto ste, onda, toliko navalili da vas tata dovede kod nas?"
Toma (mrtav hladan, uz čuđenje): "Pa da ne budemo dobri!"

Betty:
ja je uredno čitam otkad su mi mačkica i mače zamahali ovde :D
mah mah najslađima! :D
mah, mah, mah...:-D ;-)

Danas za ručkom, muževljev bratić neće da jede čorbe; histeriše; užas... Baba ga nagovori - dve kašike čorbe za dve kesice nekih sličica. Posle prve kašike počinje bukvalno da plače koliko mu je ružna, baba se sažali i kao dobro ne moraš. Kad mali kroz plače kaže - daj još jednu za sličice.
Posle sam mu ja objašnjavala kako je čorba zdrava i lepa, a on je rekao: skoro da mogu da ti kažem da te više ne volim:shock: (inače me baš obožava), kao i svakog drugog ko priča tekve laži:roll: :lol:

kada je mackicin muz bio mali bio ko mis sicusan i nije bas voleo da jede
zato je njegova mama, macina svekrva, zvala mog brata koji je bio dete s pristojnim apetitom da jede i inspirise malog komsiju :lol: ... benko i przenice :lol: :wink:

e nemojte se svadjati na ovoj temi ...pliz ;)

zaovinom sinu je, kao malom, idol bio goki - rodjeni stric, koji je bio sportista i topao covek koji je voleo decu.
jednog dana slucajno klinac (bio je oko 4 godine) upadne u kupatilo dok mu se otac tusirao, i zapanjen kaze:
jaaaao, tajo, pa goki ima TOLIKO veca yaya nego ti!!
taja se prenerazi :), na brzinu se osusi, iskoci iz kupatila i drekne: kako to mislis?!
a mali ponosito pipa biceps na ruci i kaze: kad porastem i ja cu tu imati yaya kao goki :).

u jednom periodu, kad je cerka bila od oko 5 godina, dosta je bila sama slata taksijem; imala je svog "omiljenog" taksistu, jako joj se dopadao i on i auto.
jednom se nas dve vozimo zajedno sa tim covekom, ja platim i zakoracim napolje - ona nece da izadje.
ja kazem - 'ajmo, maco... pa sta ces tu da radis?
ona kaze: da naplacujem! :)

kad je bila nesto malko starija, ucila sam je da sama zove taksi. onda nazove dispecerku i kaze:
dobar dan, molim jedno vozilo za tu-i-tu ulicu, taj broj, molim ako je slobodan debeli joca :).
onda joj ja kazem da za sledeci put ne kaze tako, nego da zamoli ako je slobodno vozilo 204, joca v., i onda ona zove sledeci put i kaze:
ONA: molim jedno vozilo (adresa), ako moze 204?
dispecerka: nisam dobro cula, koji komunalni broj?
ONA: pa debeli joca, on je 204 :).

zaovin sin je oduvek jako voleo automobile, i vrlo dobro se razumeo jos kao klinac u sve modele, godista, kubikaze i slicno...
kad je imao oko 5 godina, cesto je dolazio kod mene na posao jedan momak od oko 25 godina (dacha), sa prekrasnim, tada novim mercedesom sa full opremom, i ja momka zamolim da klinca malko provoza po gradu pa da ga vrati.
kad su se vratili, ja cujem od deteta odusevljenu pricu sta sve ima auto, i kako mu je dacha dao i da spusta i dize stakla na elektropodizace i ne znam sta sve ne, sa konacnim zakljuckom:
kad porastem i kad se UDAM, i ja cu imati takav auto....:)
onda mu moja koleginica kaze da ne moze da se uda, na sta ce on:
dobro, onda KAD ME UDAJU....:)
onda sam posle morala da ga brifujem, da ne ode roditeljima slucajno to da kaze....LOL

sa mnom je dugo radila jedna krupna, visoka, misicava zena, sa dubokim glasom, srednjih godina; jednom je curici od oko 5 godina izvadila neki mlecni zubic, a dete i mama su sledeci put stigli malo pre nje.
mala udje, pogleda pazljivo u mene, pogleda u medicinsku sestru, pogleda iza nas, i kaze:
a gde mi je CHIKA DOKTORICA? :)

sad sam se opet necega setila, davno bese....
kad je cerka imala malo manje od 3 godine, zivo je zelela da "jashe konju". i uopste, "konja" joj je bio omiljena zivotinja.
posto sam je redovno vodila na poljoporivredni sajam, ja joj obecam da ce tamo da "jashe konju", jer je uvek bilo malenih konjica za decicu.
lepo se mi opremimo i odemo, i ja naciljam jedno preslatko vrlo maleno konjce, ono - meni do struka, tamne boje, pa sa sve crvenim sedlom i kicankama i srebrnim ukrasima i dugim repicem, i povedem je za rucicu prema njemu, govoreci - eno ga jedan "konja", sad mozes da ga jashes...ovo-ono, na sta dete udari i NAJSTRASNIJU vrisku i dernjanje, ne secam se da sam dotad cula takvu dreku od nje. majko mila...
ja, na 50-tak metara od "konje", pomislim da se plasi, podignem je u narucje i nastavim dalje prema njemu, sve vreme govoreci kako je mali, vidi kako je sladak, kako "konje" ne jedu decu i sta znam, no - dete se zacenilo od vriske, ostali ljudi gledaju ludu majku :), i ja resim da se ipak okrenem...:)
odemo mi dovoljno daleko, ja joj kupim jedan sok i balon, jedva se smirilo dete... i onda mi je kroz jecaje prekorno rekla: to nije PRAVI konja, ja hocu pravog konju da jasem...!!

za divno cudo, do "pravog konje" ju je njena ljubav dovela neku godinu kasnije, i nije je ni pustila....

gigule:
kada je mackicin muz bio mali bio ko mis sicusan i nije bas voleo da jede
zato je njegova mama, macina svekrva, zvala mog brata koji je bio dete s pristojnim apetitom da jede i inspirise malog komsiju :lol: ... benko i przenice :lol: :wink:

e nemojte se svadjati na ovoj temi ...pliz ;)
:lol: :lol: :lol: Uh, sad mu ne treba inspiracija... Čak može i da je pruža8-)
Kako mi je smešno ovo - sićušan kao miš:lol:

Gigo, pa kad ćete na tu kafu; ja do ponedeljka ne radim8-)

jau jau
juče u budu od Slavije do Terazija :arrow:
mala brljiva četvrogodipnjakinja - sve vreme priča i ispituje, sva racionalna i normalna, ko velika - št aje ovo, ovde sam bil (DN), mama slagala si me, vidiš da ne pada kiša danas (nije t emama slagala, i nju su prešli meteorolzi, ne, nisam POGREŠNO PROČITALA..), itd.

Odjednom upita: "mama, a čime se mi vozimo'"

Mama: "Trideset jedinicom, od Slavije ka centru"

Mala: "A jel idemo NAZAD ili NAPRED?" :lol:

sve shto su ljudi napisali ovde odnosi se na veselu stranu....neshto shto je istinski dobro u svetu....nevinost dece prevazilazi svakodnevnicu....no kao shto nas mogu odusheviti inspirisati poditji svojim delima tako mogu i ...

99te moj rodjak u selu poginuo je u saobratjajci....imao je 34 i dvoje dece....jelenu i boshka....jelena je imala 6 a bole 3god....kad su ga sahranjivali....prekriri su humq celofanom poshto je lila kisha....bole prilazi podizhe celofan "tata....tata...tata...pa gde si bre tata"....to bi bila najcrnja scena koju sam u zhivotu video....

A da ipak nastavimo s onim veselijim biserima!?

Evo kako preuzimanje tudje krivice i odgovornosti nekada moze biti vrlo simpaticno:

Baka cuva troje unucadi, Filip i Marina ( blizanci, 11 godina ) i mezimce Eleonora ( 2,5 god.) Igraju se "estrade" pa povadise sve zivo iz bakinog ormana... haljine, stikle, marame, bluze.... lakiraju nokte, sminkaju se, ko veli treba se doterati i spremiti za nastup...
U jednom trenutku baka ulazi u sobu i sokirana prizorom pocne da vice: "Sta radite to? Ma, sad cu vas prebiti svo troje!"...
a na to ce ona najmladja:
" Bako, tuci mene i Ficu, al' Mimu nemoj, molim te!"

Back