Dečiji biseri

Moje prvorodjeno žensko udarilo nogicu danas... malo je krenula krv, malo odrana kožica sa nožnog prstića, malo povredjen noktić - sve u svemu ništa strašno. Tata joj umotao prstić gazom, pa stavio flaster, sve po ps-u. I pitamo je kako joj je, da li je boli, a ona će ( valjda je mislila da je žiga ) - prcka me pomalo...
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Poginuh na mestu od smeha, stomak me je zaboleo koliko sam se smejala...
:rotf::rotf::rotf:

Moje prvorodjeno žensko udarilo nogicu danas... malo je krenula krv, malo odrana kožica sa nožnog prstića, malo povredjen noktić - sve u svemu ništa strašno. Tata joj umotao prstić gazom, pa stavio flaster, sve po ps-u.
Ovo me podseti na našu priču - princezu nažuljala nova cipelica, i ja odem do apoteke, kupim one dečje flastere, pa one što se seckaju, i odaberemo jedan šareni i zalepimo na bolni prstić. Odem ja na terasu, 15 minuta kasnije dolazi moje zlato sa 25 flastera po rukama, nogama, licu...

"Pejo, šta si to uradila?"
"Sama sam zalepila... ovde me isto boleo prstić, a ovde me ujeo komarac, i ovde, i ovde.... a ovde je bila tačkica od flomastera....." :hahaha:

Mama, a ko je rodio ujnu?
Njena mama, srećo, baba ta i ta
...
...
... gomila pitanja na tu temu, samo druga imena...

A ko je rodio moju baba-Nadu?
Njena mama, moja baka Rada.
Tvoja baka? Tvoja baš, baš baka? A jesam li ja nju videla?
Nisi srećo, ona je umrla pre nego što si se ti rodila.
Znala sam ja... ( faca ljuta i ozbiljna ) Trebala si ti mene odmah da rodiš!!!!!

Prvo sam tu izginula od smeha. A ima i nastavak...

Pa srećo, ja sam tebe odmah rodila, čim si porasla u mom stomaku i kucnula da si spremna da se rodiš, ja sam odmah otišla u porodilište i rodila tebe, moju bebu...

Jeste, mama, i ja sam se mnogo uplašila kada sam videla da sam sama kod one tete.
Kod koje tete, dušo?
Pa kod one u porodilištu, što daje bebe...

После доручка од 'ладних, на сунцу укисељених краставаца и пресног кукуруза шећерца, целодневног обједања лубеницама, случај од малопре....
Вечерамо сви шунке, парадајза и љуте паприке, жена, ја, и син искусно, али близнакиње(на јесен 6 год) наивне ко праћка.
Позната аномалија знојења код једења љутог(важи само за паприке, не и за рецимо рен, роткву, бели лук...) да се зноји само чело и ове две мале капљицама зноја са чела сасвим умрљаних трепавица обришу их и надланицом и дланом...
Кад је љутина ушла у очи леле и куку леле.
Брже боље опрасмо дланове жена и ја и сваку под мишку једном руком а другом испирамо лице и очи хладном чесмовачом.
Ено их седе на каучу с црвеним колутовима око очију!:hahaha:
Није ми јасно зашто скоро све ураде у пару кад нису идентичне близнакиње?:think:

Poslednja izmena:
Sin (5,5)i ja u biblioteci, ja trazim knjige, a i on, posle nekog vremena pronasao jednu za mene i donosi - evo mama nasao sam ti ovu-, a naslov knjige "Prirucnik za lose majke"! :D
Bibliotekarka i ja u nesvest od smeha, ali ja se posle zamislih, jer on zna da cita... :D

Moja sestričina (3) ne zna da se ćebe tako zove, već ga zove ćebet, valjda je zbunilo ono ćebetom, na ćebetu...

I sad ja njoj pokušavam da objasnim da nije ćebet nego ćebe. Rekoh: ''Nije ćebet!''
Kaže ona:''Onda je *****!''

Ovo sa vanzemoljcem me podseti...

Na moru, Peja i Sonjica (5g i 4.5g) čuče u pesku i guraju neke bubice prstima, čavrljaju sve vreme nešto....

Sonjica (tužno): "Pejoooo.... ja ovim bubama govorim gde da idu, a one mene NIŠTA ne slušaju...."
Peja (mudro): "Pa Sonjice, kako ne vidiš - te bubice tebe ne razumeju! One razumeju samo grčki."

Moja sestričina (3) misli da se ćebe kaže ćebet, valjda je zbunilo ono na ćebetu, s ćebetom, pod ćebetom.
Kažem ja njoj: Ne kaže se ćebet!
Kaže ona: Onda se kaže *****! (muški polni organ)

- Jutros me bolelo grlo pa sam primio inekciju. Sad me boli dupe!

- Naš auto je stariji od mene. Tata i mama su prvo njega stvorili.

- Ribe smrde od glave, a tate od nogu!

- Naš deda je otišao na onaj svet. Taj kad negde ode, ne zna da se vrati!

- Sutra se posti. Tada se jede sve ono što se drugim danima ne voli.

- Medved prespava zimu jer ga baka ne budi za školu!

- Tata je skinuo kaiš. Ali opet su meni spale pantalone!

- Kupio sam dedi šahovsku čitanku. Da me više ne bruka u parku!

- Jedva čekam da završim fakultet pa da ništa ne radim!

- Izgleda da smo u našoj kući brat i ja opozicija. Uvek mi dobijemo batine.

- Tata puši na muštiklu, deda na lulu, a brat i ja na tavanu!

- Jedva čekam da mi deda da džeparac pa da budem svoj čovek!

- A, mama, jel se ono "vrda, mrda, brda" beše zove trčalica?
smesna.gif.pagespeed.ce.R0dI350w3k.gif

pita danas jedna baka-tetka moju curicu:" koju igracku ja tebi da kupim kad budem dolazila kod tebe"
-"lutku vilu sa ljubicastim krilima" -odgovori ona
-"o, ne umem ti ja to sama kupiti. moras doci kod mene da idemo da kupimo zajedno"
-"hm! udjes u prodavnicu, pitas imate li lutku vilu... ako imaju kupis, ako nemaju samo izadjes i ides u drugu prodavnicu. za to ti ne treba pomocnik... ili si mislila da me zamajes pa da mi kupis nesto drugo?"

epizoda skromnost :lol:
pita me cerkica sta cu joj kupiti za detinjce?
ja kazem - pa slatkise i voce, znas da se to kupuje?
znam, kaze ona - a jel' moze i lutka?
-moze- kazem ja...
proslo nekoliko dana, ja je obuvam za setnju i kazem - mogli bi ti kupiti nove cizme. sta mislis da ti kupimo cizme za detinjce?
moze, kaze ona: - slatkise, voce, lutku i cizme. :cool:

moj sin sam naucio latinicu preko jedne od onih aplikacija za smart TV. Leyemo ga veceras, i on odabere jednu knjigu, sa slikama, gde ispod slika stoje nazivi predmeta stampanim velikim latinicnim slovima. Cita on unatraske: A R A T I G - gitara, sav ponosan. Inace, ima nepune 3,5 godine. Ako dodam da ne zna ni da izgovara sve glasove kako treba bice vam jos smesnije.

Back