Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deca u Nemackoj nisu sigurna sta jedu.Kakva je ovde situacija mozemo samo pretpostaviti.

BERLIN- Nemačke vlasti zabranile su prodaju jaja, piletine i svinjetine sa još 934 farme u zemlji iz straha da su životinje bile hranjene štetnim dioksinom, javlja AP.

Ministarka poljoprivrede Ilse Aigner je izjavila da su vlasti Donje Saksonije otkrile da je jedan proizvođač osumnjičen za prodaju hrane zagađene dioksinom sakrio svoje isporuke u 934 farme.

Ona je objasnila da je prodaja tim farmama zabranjena kako bi se sprečilo dalje rasturanje moguće zagađenih proizvoda.

Planeta

Otrovno meso iz Nemačke u Srbiji zdravo!?

Iako smo iz Nemačke i drugih zemalja Evropske unije uvozili meso i komponente za stočnu hranu, u kojima je otkriveno prisustvo otrovnog i kancerogenog dioksena, država garantuje da ne treba da brinemo.

Ako je Srbija prošle godine iz Nemačke i drugih evropskih zemalja uvozila meso i komponente za stočnu hranu u kojima je otkriveno prisustvo dioksena, izuzetno kancerogenog jedinjenja, stručnjaci tvrde da su naši građani potpuno bezbedni kada je reč o zdravstvenoj ispravnosti hrane koju koriste.

Panika u Evropi

Da podsetimo, nemačko ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je skoro 5.000 živinarskih farmi zatvoreno zbog sumnje da su jaja sa tih farmi, zaražena dioksenom, isporučena tržištima u Velikoj Britaniji i Holandiji. U međuvremenu, uništeno je na hiljade pilića i koka nosilja, ali još nikome nije jasno kako je ovo jedinjenje dospelo u 3.000 tona hrane. Inače, reč je o otpadnom proizvodu koji nastaje preradom soje i drugih biljaka u proizvodnji biodizela, koristi se u industrijske svrhe, ali ne i kao hrana za piliće.

- Znam da se dioksen koristi u impregnaciji kartona, proizvodnji ambalaže i drugih proizvoda, ali je u ovom trenutku zaista teško reći kako je dospeo u stočnu hranu, da li putem nekih komponenata ili same ambalaže. Problem sa ovim opasnim jedinjenjem je u tome što kada uđe u lanac ishrane ne zaustavlja se samo na životinjama, već se putem mesa, jaja ili mleka prenosi i na ljude. S obzirom na to da naše laboratorije prevashodno kontrolišu prisustvo teških metala i radioaktivnih supstanci u hrani, odnosno da se dioksen uopšte u njoj i ne očekuje, plašim se da je nešto, ipak, moglo da promakne - kaže veterinar Uroš Davidović.

Slabost i povraćanje prvi simptomi

Stručnjaci tvrde da jedina zaštita od dioksina, jedinjenja koje izaziva rak, jeste da se hrana dobro termički obradi, jer se tako izbacuje višak masnoće, u kojoj se dioksin taloži.

leukemija1-zag-150299.jpg

Slabost, mučnina i povraćanje su prvi simptomi trovanja dioksinom, dok su kožne promene, kao u slučaju ukrajinskog predsednika Viktora Juščenka, najteža faza trovanja.

Ono što posebno zabrinjava je podatak da se za kontaminiranu životinjsku hranu, po svemu sudeći, znalo još u martu prošle godine, ali da tada nije prijavljeno. Zvaničnici kažu da su jaja zagađena tako što je dioksen greškom dospeo u hranu, ali se ne isključuje ni mogućnost kriminalnih aktivnosti.

..zashto ne postavish link..? :) ..koliko je stara ta vest..? :)

..zashto ovaj deo nisi kopirao:
"- Apsolutno tvrdim i garantujem da u Srbiju nije ušla nijedna pošiljka koja je sadržala dioksen - tvrdi za Press Zoran Mićanović,
direktor Uprave za veterinu. - Naš sistem kontrole je potpuno kompatibilan sa onim koji se primenjuje u zemljama EU i u Ruskoj Federaciji,
s tom razlikom što ga mi rigorozno i primenjujemo. Nije tajna da zbog toga često imamo i problem sa Svetskom trgovinskom organizacijom,
jer je praksa da se promet između zemalja EU obavlja na bazi međusobnog poverenja. Upravo nam ovakvi slučajevi daju za pravo da radimo na pravi način."

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...Otrovno+meso+iz+Nemačke+u+Srbiji+zdravo!.html

..ili ovaj:
"Načelnica veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Sanja Čelebićanin objasnila je da stočna hrana nije uvožena iz Nemačke.
Ona je navela da se pri svakom uvozu sprovode detaljne analize, da bi se isključila svaka mogućnost prisustva dioksina.
Srbija hranu testira na dioksin već desetak godina od kada je u zemljama Beneluksa izbio skandal dioskinom otkrivenim u jednom osvežavajućem piću."
http://srb.time.mk/read/aa0c4da00d/72d5a1f4fc/index.html

Ono što posebno zabrinjava je podatak da se za kontaminiranu životinjsku hranu, po svemu sudeći, znalo još u martu prošle godine, ali da tada nije prijavljeno. Zvaničnici kažu da su jaja zagađena tako što je dioksen greškom dospeo u hranu, ali se ne isključuje ni mogućnost kriminalnih aktivnosti.

Ono što ti očigledno ne znaš je da je prošle godine u januaru u Nemačkoj nađen dioksin u hrani (prvo u pilećem mesu) i da je tada počela čitava frka.

Mesni nacin ishrane i bebe ???!!!

A što se sad ti praviš neuk? Pitanje je bilo - veganski ( a ne mesni! ) način ishrane i bebe!
Dosadna sam više sama sebi sa ovim pitnjem, ali postavljaću ga sve dok se neko od vas ne udostoji da mi odgovori! ( A da bar izaberete neki elegantniji način da ne odgovorite na ona pitanja koja su vam neugodna, nego tako prostački ignorišete... :roll: )
Dakle - vegani ne jedu nikakve namirnice životinjskog porekla, zar ne? Pa ni mleko, zar ne? A s obzirom na to da tvrdite da je veganski način ishrane podoban za sve uzraste, onda mi reci - da li vegani doje svoje bebe??? Ako doje - kako se to, zaboga, uklapa u veganski način ishrane, tako dobar i podoban za sve uzraste? A ako ne doje - čime hrane svoje bebe?

Triklosan - Sastojak s antibakterijskim dejstvom.

• Njegova najveća "krivica" je u tome što je po molekularnoj strukturi i hemijskom sastavu sličan ozloglašenom dioksinu, jednoj od najtoksičnijih supstanci koje je proizveo čovek. Pored toga što je kancerogen, dioksin uzrokuje teška oštećenja jetre i bubrega.
Ja još uvek čekam da mi se objasni kako se može na 10 ari zemlje uzgajati hrana koja sadrži sve neophodne hranljjive sastojke.

I mi smo tokom 1980-tih odrastali na brzoj hrani. Paštetica, viršle, pileći parizer u sendviču, ponekad pljeskavica, u najmanju ruku jedenje ogromne količine pereca od belog brašna sa belom koricom soli odozgo, slatkiši svih vrsta, npr. med sa kafom u malim tubicama
Činjenica je da nismo imali picu. Ostalo smo sve imali.
Zato mi je čudno što se neko čudi što se i generacija naše dece hrani kao i mi. To nam je kulturno kulinarsko nasleđe naše zajednice.

Moja deca su 80-to i 83-e godište, i zaista su se u detinjstvu ovako hranili, čak su i pizzu jeli bar jednom nedeljno jer je matori jednom prilikom bio u Italiji i odlepio za istom pa sam morala da naučim da je pravim. Nisu bili debeli, mislim jer su bili fizički aktivni. Nije bilo kompa i neta, tv se gledao samo uveče oko pola osam - crtać i eventualno neki film vikendom. Voće je bilo obavezno, a na moju sreću, moji su i voleli i vole i danas sve vrste voća. Ali kao što rekoh, fizikala bato, jurcali su non-stop, a i išli i na košarku (sin) i na rukomet (mala cura), živimo kraj reke, leta svi čoporativno pored Tise, a i zimi u bazenu. Imali su i neka zaduženja u kući, a imamo i voćnjak pa smo i tu svi odrađivali šta je ko i koliko mogao.
Mislim da nije toliko problem u hrani koliko u nekretanju. Danas deca samo sede pred tv-om ili za kompom i pod milim bogom ne rade ništa. Bulje u ekran-monitor i jedu, jedu i jedu, šta god da pojedu mora da im se zalepi jer ništa ne rade.

A što se sad ti praviš neuk? Pitanje je bilo - veganski ( a ne mesni! ) način ishrane i bebe!
Dosadna sam više sama sebi sa ovim pitnjem, ali postavljaću ga sve dok se neko od vas ne udostoji da mi odgovori! ( A da bar izaberete neki elegantniji način da ne odgovorite na ona pitanja koja su vam neugodna, nego tako prostački ignorišete... :roll: )
Dakle - vegani ne jedu nikakve namirnice životinjskog porekla, zar ne? Pa ni mleko, zar ne? A s obzirom na to da tvrdite da je veganski način ishrane podoban za sve uzraste, onda mi reci - da li vegani doje svoje bebe??? Ako doje - kako se to, zaboga, uklapa u veganski način ishrane, tako dobar i podoban za sve uzraste? A ako ne doje - čime hrane svoje bebe?

Normalno da mame Vegani doje svoje bebe svojim mlekom. Sta je tu problem ? Sto se tu ne uklapa ? Kada prekine sa sisanjem, prelazi na ishranu namirnica biljnog porekla.

Sve se ja slazem. Svi znamo kako nastaju konzerve, fakticki, od mesa koje treba da se baci. Isto se obracuje, aditira, konzervira itd. Medjutim, sta da da covek detetu sa ovim platama i primanjima? Ja sam se ovde i uclanila da se izjadam oko vracanja oduzete imovine, jer kada bi mi vratili oteto, zivela bi kao car od izdavanja otetih nekretnina i mogla bi da cedim pomorandje svako jutro deco, da kupujem pilice koji trce po dvoristu i jedu prirodnu hranu a ne koncentrate itd. Ovako, to je sto je i sto se mora mora se :(

A ako mama vegan nema dovoljno mleka šta onda?
Onda nije veganka i u svom meleku ima dioksina.

Ono što ti očigledno ne znaš je da je prošle godine u januaru u Nemačkoj nađen dioksin u hrani (prvo u pilećem mesu) i da je tada počela čitava frka.
Prosvetli me,sta bi vegani bez tebe da im ne skreces paznju na nezdravu ishranu.Ne znam o cemu sam pisao u nekoliko predhodnih postova nego o tonama mesa iz Nemacke kontaminiranim dioksinom.

..zashto ne postavish link..? :) ..koliko je stara ta vest..? :)

"Načelnica veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Sanja Čelebićanin objasnila je da stočna hrana nije uvožena iz Nemačke.
Ona je navela da se pri svakom uvozu sprovode detaljne analize, da bi se isključila svaka mogućnost prisustva dioksina.
Srbija hranu testira na dioksin već desetak godina od kada je u zemljama Beneluksa izbio skandal dioskinom otkrivenim u jednom osvežavajućem piću."
http://srb.time.mk/read/aa0c4da00d/72d5a1f4fc/index.html

Zlatiborac :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back