Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće biti.To je veganska propaganda .Indija je jedan od vodećih proizvođača mesa.

A ti sirotani što su vegetarijanci, jedu jaja i mleko tako da delimično zadovoljavaju potrebe za ovim vitaminom ali su malokrvni i mlitavi.

Živi jesu al zdravi nisu.

U svakom slučaju deca u Srbiji ne treba da se porede sa indijskim jogijima, niti da se hrane kao oni.

Витамин Б12 не синтетизују ни биљке ни животиње. Витамин Б12 синтетизују само неке врсте бактерија. На пример, микрофлора преживара синтетизује витамин Б12 у неопходним количинама. За човека су стога основни извори витамина Б12 производи животињског порекла
јетра, бубрези, срце, мишићи, говедина и свињетина.
У овим деловима организма се нагомилава витамин Б12 кога су произвеле бактерије. Добар извор витамина Б12 су риба и јаја. Овај витамин се веома брзо разграђује на светлости и због тога га је неопходно чувати на тамном месту. Витамин Б12 има значајних антитуморски ефекат и може бити извор енергије не само за тело човека, већ и за његов централни нервни систем. Одржава добро стање нервног система, побољшава концентрацију, памћење и равнотежу.

procitaj bilo sta o b12 pa ces skuziti da su jaja i mleko najbolje namernice za dobijanje vitamina b12 .meso sadrzi vitamin b12 ali tesko se apsorbuje . Interesira me kolika je kolicina b12 u govedjem mesu. Tko zivi duze indijci koji jedu meso ili koji ne jedu na to pitanje treba dat odgovor , a ne kritikovati vegetarijansku hranu za njihovu delimicnu neuhranjenost

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da su na vrhu jer je farmaceutskoj industriji i potreban bolestan covek da bi funkcionisala.

Ima istine da je farmaceutska mafija jedna od najjačih u svetu. A ako se veganski hraniš i uzimaš suplemente - i ti si njihov rob.
Hoću samo da kažem da ako neko ne ide kod lekara - ne znači da je zdrav. A ti za primer zdravlja navodiš jednu siromašnu indiju u kojoj se i dan danas porođaj obavlja na nehigijenski način.

Ima istine da je farmaceutska mafija jedna od najjačih u svetu. A ako se veganski hraniš i uzimaš suplemente - i ti si njihov rob.
Hoću samo da kažem da ako neko ne ide kod lekara - ne znači da je zdrav. A ti za primer zdravlja navodiš jednu siromašnu indiju u kojoj se i dan danas porođaj obavlja na nehigijenski način.

Govorim o lecenju biljem i poboljsanju zdravstvenog stanja kroz ishranu.

Govorim o lecenju biljem i poboljsanju zdravstvenog stanja kroz ishranu.

Farmacija je i nastala iz narodne tradicije. Ali, kad te odalami streptokokna angina, možeš da ispiraš grlo žalfijom i sodom bikarbonom do mile volje i da pojedeš šleper belog luka i ništa. Ali kad popiješ lekove ili dobiješ inekcije vrlo brzo ti bude bolje. Navela sam ti banalan primer.
Ima kada travke i ishrana pomažu, ali ima i kada od njih nema vajde.

Farmacija je i nastala iz narodne tradicije. Ali, kad te odalami streptokokna angina, možeš da ispiraš grlo žalfijom i sodom bikarbonom do mile volje i da pojedeš šleper belog luka i ništa. Ali kad popiješ lekove ili dobiješ inekcije vrlo brzo ti bude bolje. Navela sam ti banalan primer.
Ima kada travke i ishrana pomažu, ali ima i kada od njih nema vajde.

To se zove prevencija. Na to sam i mislio.

Ако сам добро схватила овде се пропагира идеја да сви оставимо своје послове, продамо своје станове у граду и купимо земљу, пређемо на село или на салаш и почнемо да самостално производимо СВУ (наравно, биљну) храну која је потребна нашој породици.
Мени само није јасно ко ће нас онда лечити, учити нам децу, чистити нам улице (упс, неће бити улица, живећемо на салашу!), производити нам одећу, обућу, кућне апарате (замрзиваче, на првом месту, да бисмо преко зиме чували воће и поврће које произведемо), струју, посуђе намештај, алат....или ћемо све потрепштине морати сами својеручно да направимо јер више не би било ни занатлија пошто би се сви људи бавили ратарством....
Па добро, и то... Него мене ту нешто копка: ШТА БИСМО ОБУВАЛИ?z:(
Мислим, неће бити животињске коже на располагању, а индустрија вештачких материјала ће замрети пошто ћемо сви отићи на салаше да бисмо производили органску храну за себе....:zroll:
Остају нам једино дрвене кломпе....са сламом унутра...па да! Како се нисам раније тога сетила!z;):sanke:

Ma pusti vidis da nemaju pojma.

Haha, trebalo mi je vremena sve da pročitam. Koliko puta sam doživeo transfer blama ne mogu da izbrojim.
Meni se čini da je sve u glavi deteta, jer ono dete koje ne želi da jede lošu hranu, neće je ni kupiti, već će ujutru doručkovati pre nego što krene u školu, pa neće biti gladno u školi. Tako ja radim, pa uštedim oko 1000 dinara mesečno za užinu, a drugarica iz klupe troši oko 100 - 150 dinara dnevno, a dobila je samo na kilaži. Mada smatram da je to užinanje u školi samo dečiji hir da se pokaže kako imaju novca na bacanje.
Sećam se, jedno vreme kad su svi jeli neke pice i pili Kolu, dva druga i ja smo se zezali, i išli lepo svako jutro na burek sa krompirom i jogurt da im pokažemo da ima i nešto bolje od toga. Propratna informacija: dobili smo jednom besplatne bureke i jogurt jer smo odjednom privukli mnogo više kupaca (drugara i ostalih).
Što se tiče kvaliteta, o tome smo već zilijardu puta raspravljali i više me je sramota da bilo šta pišem o tome, nego ću lepo da nastavim da ubacujem goveđe kockice za supu gde im nije mesto... Ako znate o kojoj priči pričam. :)

Ако сам добро схватила овде се пропагира идеја да сви оставимо своје послове, продамо своје станове у граду и купимо земљу, пређемо на село или на салаш и почнемо да самостално производимо СВУ (наравно, биљну) храну која је потребна нашој породици.
Мени само није јасно ко ће нас онда лечити, учити нам децу, чистити нам улице (упс, неће бити улица, живећемо на салашу!), производити нам одећу, обућу, кућне апарате (замрзиваче, на првом месту, да бисмо преко зиме чували воће и поврће које произведемо), струју, посуђе намештај, алат....или ћемо све потрепштине морати сами својеручно да направимо јер више не би било ни занатлија пошто би се сви људи бавили ратарством....
Па добро, и то... Него мене ту нешто копка: ШТА БИСМО ОБУВАЛИ?z:(
Мислим, неће бити животињске коже на располагању, а индустрија вештачких материјала ће замрети пошто ћемо сви отићи на салаше да бисмо производили органску храну за себе....:zroll:
Остају нам једино дрвене кломпе....са сламом унутра...па да! Како се нисам раније тога сетила!z;):sanke:

Види ти ње, она би сламу! Да ти још и буде удобно, а?
Па та слама је храна некој животињи, од уста да им отмеш оћеш!!!

:eek:
A šta je? Biljka? Gljiva? Prokariot? Jednoćelijski eukariot?
Nema dalje, ako nije životinja, onda spada u jedno od preostala 4 carstva, koja ti upravo nabrojah. Dakle, kom carstvu živih bića pripada kalifornijska glista?
Pusti gliste.Tema je o ishrani dece mesnim preradjvinama koja se hrane otrovnim mesom,koje dovodi do izazivanja kancera.Hvalis se po forumu da imas dece.Napisi cime ih hranis,i cime si se ti hranila dok si ih nosila.Gliste su manje bitne.

Zlatiborac :per:
Kompost je nedovoljno kvalitetno đubrivo.

Nemojmo se ubeđivati ko mala deca.

Kamaele, nemaš pojma o poljoprivredi .

Ljuska od kikirikija , ćuti da te neko ne čuje, pa zatvori azotare .
Ti reci.Zalazes se za ishranu dece mesom za koje znamo kakvog je kvalitea na ovim prostorima i klanicnim otpadom.Ali zarada je zarada,teoci su na ceni.
Licno sam prosle sezone proizveo zdrav organski paradajz bez herbicida i ikakvog prskanja.Svako dobro.

Naravno. Hranite se zdravo i prirodno 100% prirodnim tabletama.
Ko se hrani tabletama o cemu pricas.

A što ti ubijaš miševe kada krenu da jedu tvoje zrnevlje?

Rasteriravac glodara.

Sve jasno.Zlatiborac :per:

Pusti gliste.Tema je o ishrani dece mesnim preradjvinama koja se hrane otrovnim mesom,koje dovodi do izazivanja kancera.Hvalis se po forumu da imas dece.Napisi cime ih hranis,i cime si se ti hranila dok si ih nosila.Gliste su manje bitne.

Da pustim gliste, a? Pa, u pravu si, nisu gliste bitne, već to da, kako više puta rekoh, pojedinci ovde pišu samo da bi pisali, a nemaju pojma o onome što pišu. Napamet, ali bitno je da se kaže, pa nije važno što je netačno ili polutačno, nije važno što ni sam pojma nema o čemu piše...
I ne hvalim se ja ničim, ovde ljudi razgovaraju, znaš. Da, imam dvoje dece. Čime ih hranim i čime se ja hranim - za pismene sam već više puta napisala. I na ovoj, i na prošlim temama.
A ti meni ne odgovori na pitanje - da li vegani doje svoje bebe? Ako ih doje - kako se to uklapa u veganski način ishrane? A ako ih ne doje - čime ih hrane onda? Pričate da je veganski način ishrane pogodan za svaki uzrast, a mene zanima kako se u taj način ishrane uklapa beba od 15 dana, na primer? :think:

Hajde sada priču da okrenemo naopačke.
Meni ne smeta činjenica da čovk ubija da bi jeo.

A tebi kao smeta ta činjenica, a ovamo nemaš ništa protiv kada se ubija zec zbog toga što hoće da jede. Pa bar kada si ga već ubio pojedi ga.
vege.jpg

Kamael, nešto te nema da mi odgovoriš... :think:

Elem, hoću nešto drugo da napišem, povodom priče o zdravoj ishrani.
Moj svekar i njegov ( sada pokojni ) brat su bili pčelari. I otac im je bio pčelar. Sada više nemamo pčele, svekra stigle godine, ne može sam, muž radi ( a i da ne radi, alergičan je na ubod pčele, ne ide da od pčela ide u hitnu, jel ), i jednostavno, više nije moglo. A žao mi je baš... Uglavnom, godinama smo imali svoj med, imamo i sad još nekih 30-tak kila i to je to.
Ranije su selili pčele, pa su jedan deo sezone provodile na Homoljskim planinama, jedan deo je bio bagremova ispaša, suncokretova... kako šta stiže od bilja, tako ih sele. Zadnjih par godina je bilo jako mnogo problema. Na primer, konkretno sa suncokretom. Sleti pčela, sisa onaj prah i - ne može da se odlepi. Da, istina živa, zalepi se za cvet suncokreta i nema šanse da poleti odatle. Tu i ugine :( I pitam ja i sebe i vas - u čemu je stvar? Kako se to suncokret promenio i šta mu se desilo i to baš zadnjih nekoliko godina??? Ranije je bilo sve u redu.
Toliko o zdravim biljkama i zdravoj biljnoj ishrani...
Nisam ovo pisala da se rugam vegetarijancima i veganima, ali zaista nisam. Već se i sama pitam - šta se dogadja i čemu to sve vodi??? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back