Deca 1-3 godine (toddlers)

ma sa vrticem je super u smislu da ovaj novi bas voli,ide rado,ostaje da spava normalno,ok su i vaspitacice
ali evo posle mesec dana dolazim po njega on vristi od bola u uhu, kaze orl upala ali relativno blaga

od letos nije imao upale, sredila mu se i ta timpanometrija, ma sve super, ,dobio je i prevenar vakcinu i posle mesec dana vrtica- upapa... e sada dr kaze da je moguce da je kod njega alergija,moram da radim test,i da se skupe slinci a posto mu je ta tuba koja ide do srednjeg uha losa,da uprostim, on dobije upalu... i evo vidim da me ne cuje, mora da dodje do mene skroz da bi me cuo,iz druge prostorije nista ne cuje, ok ima upalu sada alinjemu se to cele godine vuklo prosle i vrv ce trebati te cevcice famozne da se ugrade koje kontam da nisu nista strasno ali ako mogu da izbegne operaciju i ako nije neophodna ne bih to radila... me nznam.,,

Bas pre neki dan pricam sa komsinicom. Njen unuk je to trebao da radi. Dete do 6e godine skoro nista nije culo.
I izvade mu(ako se dobro secam) treci krajnik. Eno dete normalno cuje. Sve se sredilo. Nije imao ni upale uha vise. Nista.
Jos on nije isao u vrtic. Baba ga cuvala.

Ne znam kako je to povezano. Da li krajnik moze to da izaziva?

mico,jeste li vi isli kod baljosevica na institut? koliko ste cekali na pregled?

zna li neko jos nekog dobrog, proverenog orl pri institutu? posto postoji mogucnost da mu ugradjuju cevcice pa hocu daproverim misljenje i da to radi neko pouzdan, ako do toga dodje

ako vec ides na institut,ganjaj baljosevica
kod njega smo isli
kao i svi koje poznajem a da su to radili tamo
verujem da ima jos neki dobvar dr...misim svi su oni dobri
ali za baljosevica bas kazu da je zmaj
i nece da odlaze nista....cim vidi da nesto treba,treba i gotovo
takav je i Skrbic u misovicu al za decu su mnogo bolji uslovi na institutu jer u misovicu nema bas decije odeljenje nego su svi zajedno i dete odvedu pre sedacije...a na inst. daju za smirenje prvo,pa posle dodju...manje je stresno

moguce je
kazem ti covek zatrpan bukvalno
u Zuticu radi privatno
pa ako mozes,vodi ga tamo
mi smo tako
privatno..odveli je jednom samo i to je to
on zakazao operaciju u institutu i posle operacije isli na kontrolu na institut...tu mora da primi dete tako da ne moras privatno

- - - - - - - - - -

meni je mala u vrticu....nisu me zvali u toku spavanja,sto nadam se znaci da jeste spavala
al je plakala cim smo izasle iz busa jutros kada je videla vrtic
Irina ne kapira sto mala place uopste :lol:
sad cu jos malo po njih

- - - - - - - - - -

sve vreme se kao sunjam po kuci da ne probudim Tamaru,koja nije tu
odlepila
znaci od kako sam dosla kuci jutros,ja se sunjam

ma sa vrticem je super u smislu da ovaj novi bas voli,ide rado,ostaje da spava normalno,ok su i vaspitacice
ali evo posle mesec dana dolazim po njega on vristi od bola u uhu, kaze orl upala ali relativno blaga

od letos nije imao upale, sredila mu se i ta timpanometrija, ma sve super, ,dobio je i prevenar vakcinu i posle mesec dana vrtica- upapa... e sada dr kaze da je moguce da je kod njega alergija,moram da radim test,i da se skupe slinci a posto mu je ta tuba koja ide do srednjeg uha losa,da uprostim, on dobije upalu... i evo vidim da me ne cuje, mora da dodje do mene skroz da bi me cuo,iz druge prostorije nista ne cuje, ok ima upalu sada alinjemu se to cele godine vuklo prosle i vrv ce trebati te cevcice famozne da se ugrade koje kontam da nisu nista strasno ali ako mogu da izbegne operaciju i ako nije neophodna ne bih to radila... me nznam.,,

Моја ћерка је управо кубурила са тим зачепљеним тубама и за њу решење није било вађење трећег крајника већ само и једино цевчице.

Могу да кажем да се дете препородило после те интервенције (јер то није операција, упркос анестезији). Ништа страшно, не плаши се.

Gde nestade Makice? Kako je devojcica ❤
E, onaj zte mi zabadao znas i sama kakav je :(
Pa sam obrisala sve aplikacije, a lap top ne smem da pipnem od Vanje :)
Juce mi bio divan dan, dobila sam tablet pa sam se ponovo konektovala :)
Devojka je super, prohodala, sad ce punih 14mes 10og da napuni.
Ne prica nista,jako slabo, uglavnom pokazuje prstom, odmahuje i klima glavom, kaze nesto bas kad mora. A sve zivo zna, cak me i iznenadi kako zna neke stvari koje je pohvatala usput.
Ja uskoro moram na posao, sledece, ili one tamo nedelje. I tako.. Zivimo, igramo se.. :)
Hocu da cujem kako su ostale bebice, kako je Cupavica?
Nemam vremena da listam propusteno, ima par meseci sigurno. :(

Поздрав Макице!
Elektrika :*

Danas sam se malo raspisala po forumu.
Zapravo imam sa Vanjom problem otkako sam pocela da radim, place po celu noc. Doduse nije me bila videla 2 dana jer mi jevta popodnevna smena uzas, od 11 do 19, a putujem dosta do posla, tako da kad odem, spava, dodjem kuci spava.
Dal je moguce da joj toliko nedostajem pa nocu pokusava da nadoknadi, ili moze biti da su zubi?
Nikad nije bila ovakva, cak joj jednu noc dala paracet da je umiri, medjutim nista.
Nisam spavala sat vremena i otisla na posao..

Ja imam tasmanijskog djavola a ne dete
Isli danas na timpanometriju na institut..ona je sve vreme drecala....nece u kolicima,nece u rukama,nece na sedistu sama,nista nece.....tamo isto,nece nista,dreci,urla
Nocas drecala u snu
Posle isli da kupimo Irini cizme za sneg...ona zaspala i kad se probudila nastavila da dreci
Dete koje se do punih sedam meseci nije culo skoro nikad da se dernja,od tada,pogotovo u poslednjih mesec dana,urla non stop
Dosli nam je da je pojedemo koliko smo popizdeli
Nemoguca je

Samo nek je ziva i zdrava....naravno

e, Iskra ima reakciju na mmr - prvo je 8ti dan bila temperatura 38,2
dan prije smo primjetili crvenilo na obrascicima, ali nista nije bilo osim toga
danas je 10 dan i izbio joj je crveni osip
mi smo kasnili s mmrom, prosto je ispalo tako - primila je sa punih 18 mjeseci
zvala sam dz, oni kazu da je dovedem ako se ne smiri sve za dva, tri dana...
al dal se opce moze osip tako brzo povuc
jel imao neko slicno iskustvo?

Ne znam za mmr.
Mi kasnimo sa pentaximom. Trebali 6.10. Jos nismo. Vise ni ne znam jel ima neka posle ili je to to do 7 godina?

Ja danas odvela Elenu kod dr.
Kaslje. Jedno vece je imala temp. 38,6 dala joj eferalgan, spala za bukvalno 5 minuta i nije vise imala. To je bilo pre 3-4 dana.
I dalje kaslje. I slabije jede.
Prvo smo cekale sat vremena. Pa nismo stigle kod njenog izabranog pedijatra, vec u drugu smenu. Cim smo usle, ova dr.s vrata kaze laringitis(cini mi se nisam je dobro razumela) kao cuje ona kako kaslje. Elena je svo vreme preplakala, ne znam zasto. Poslusala joj pluca, samo pozadi, ona je sve vreme plakala i jecala. Pogledala joj grlo. Usi.
Prvo, nije nam nigde napisala nista, ni dijagnozu, nikakav papir.
Drugo, "jel imate inhalator? Ako nemate pozajmite."
Trece, ispisa joj neki pulmocil(tako nesto), i hemomicin.

Pitam je na kraju kakva su pluca, usi, grlo. Kaze ona sve je cisto. A ja :eek:

Posto je Elena vristala, samo sam izasla.
Ne razumem cemu svi ti lekovi ako je sve cisto evo sad da me ubijete?!

Back