Deca 1-3 godine (toddlers)

Medo se danas iskakio na sred dvorista :mrgreen:
Vec par dana ga skinemo golog i pustimo u dvoriste da trckara... uvece...
Juce nije ni kakio ni piskio dok je bio bez pelene, a ja sa nosom stalno nudim
Danas je piskio dok je pio vodu i kakio opusteno,.cucnuo covek i obavio posao... ustao i nastavio... ahahahhaah...

moja ne pije sok...nekad popije koji gutljaj al nije ljubitelj...vodu cuga ko blesava

danas je super jela :worth:
rucak trazila 2 puta :eek:
voce jela isto...i krastavac ceo jedan veliki sama pojela
lepo vecerala, dorucko0vala pristojno
ooo sta ce to da bude???

kod nas je virus, nismo isli jos kod lekara, zvala sam sinoc dr u pola 12, kad vise nisam znala sta da radim. kaze samo rashladjivanje, kupanje, kombinacija paracet-brufen i to je to. traje najmanje 2 dana, uz sporadican proliv i povracanje. jutros je malo spala T, ali krenuo proliv, srecom, pije bas mnogo vode, to me tesi da nece dehidrirati.

..i ja da prijavim dva bolesnika, aleksej upala uha od ponedeljka, jaksha neka tachkasta (crvene tachke) upala grla od juche.. :(
..obojica opet na AB, razlichitim, skrenucu.. :neutral:

Kod nas isto neke crvene tačkice mu izbile po rukama, već treći dan i ne prolaze, inače ostalo je sve ok. Dobro je raspoložen samo slabo jede. Zvala halo bebu i biće da su te tačkice od vrućine i da ga češće kupamo i dajemo vodu.. Ne znam da li da ga vodim kod lekara za svaki slučaj ili da sačekam još koji dan da još i tamo od ostale dece ne zakači nešto?!?

Poslednja izmena:
Ivan se sav osuo i ja kontam da mu je to od vrucine...sve sitne crvene tackice po ledjima i vratu i na goozici
i sinoc kad smo setali aj svratim kod lekara da pitam jel to od vrucine
i kaze da jeste, al ajd kad ste tu da mu pogledam grlo i da ga poslusam
ima nekih virusa koji mogu da izazovu tako da izgleda kao osip...medjutim, sve je hvala Bogu ok

danas mi vaspitacica poslala poruku da je imao proliv i da se zalio da ga boli stomak
a juce joj je kaze skratio zivot 10 godina
nije mogla da ga nadje, a on se sakrio iza ormara i smeje se...

ja ako se pohvalim za zdravlje, plasim se razbolece se opet :roll:
necu nista reci

a dr nam savetovala da ipak odlozimo vadjenje krajnika da bi videli sta se desava,jer vise nema problem sa disanjem i gusenjem u snu
ako bude imala angine cesto onda da vadimo
ovako bolje da ostanu posto su joj bronhije osetljive,a moze da se desi da zakrzljaju skroz kad jos malo poraste i ojaca,kaze imunitet im se drasticno promeni posle 4 godine
rekla da joj dam pikovit da pije
i dala nam recept za aerius,jer mozda kaslje zbog alergije kad vec ne prolazi tako dugo
i tako
samo kupujemo neke lekove jbte da ti se smuci

Ivan se sav osuo i ja kontam da mu je to od vrucine...sve sitne crvene tackice po ledjima i vratu i na goozici
i sinoc kad smo setali aj svratim kod lekara da pitam jel to od vrucine
i kaze da jeste, al ajd kad ste tu da mu pogledam grlo i da ga poslusam
ima nekih virusa koji mogu da izazovu tako da izgleda kao osip...medjutim, sve je hvala Bogu ok

danas mi vaspitacica poslala poruku da je imao proliv i da se zalio da ga boli stomak
a juce joj je kaze skratio zivot 10 godina
nije mogla da ga nadje, a on se sakrio iza ormara i smeje se...

I Andrija je jutros imao proliv, moze da bude dakle i virus!?

Kod nas isto neke crvene tačkice mu izbile po rukama, već treći dan i ne prolaze, inače ostalo je sve ok. Dobro je raspoložen samo slabo jede. Zvala halo bebu i biće da su te tačkice od vrućine i da ga češće kupamo i dajemo vodu.. Ne znam da li da ga vodim kod lekara za svaki slučaj ili da sačekam još koji dan da još i tamo od ostale dece ne zakači nešto?!?

..ove tachkice su po grlu tj mekom nepcu, nazalost..
..moji vrucinu odlichno podnose, samo nikako da ih oshisham, chupavi su za medalju :roll: pa im je kosa mokra posle svakog spavanja i posle 5 minuta napolju..

..inache je i jaksha imao visoku T sa povracanjem i prolivom prvog dana, ali s obzirom da je u kolektivu verovatno je neka gadost koju je vukao onako kao normalnog stanara
iskoristila pad imuniteta da procveta u grlu.. :neutral:
..to su te vrticke kombinacije, dva virusa i tri bakterije istovremeno, ne zna se koji je simptom od chega.. :besna:

..chim ozdrave razgovaracu sa dr o vakcini prevnar ili pneumo, ovo je stvarno besmisleno.. :roll:

Jaoj, blago vama svima sto zivite u kuci i imate dvoriste!
mi smo ova tri paklena dana kod babe u izbeglistvu jerbo je kod nas u stanu pakao, kao u rerni...
onda odemo kod babe ujutru u 8, veca je kuca i malo je ipak hladnije unutra
ali vidim babi vec dojadismo 3 cela dana za redom u gostima, pa cemo je sutra lisiti naseg prisustva, da nas se pozeli malo ;)

i ja skidam pelenu, ali posto mu je nosa neprijatelj onda samo sebi posla pravim...
danas se popiskio na plocice pa se jos i okliznuo tu, ziva sam premrla, mogao je tintaru razvaliti
pa kako je pao sav se pokvasio od mokrace, pa kupaj njega celog, pa peri plocice, pa kad sam vec tu da malo i okolo pobrisem...i eto ti posla
a mora guza da mu se vetri, zbog osipa

zato mi je jako zao sto nemamo dvoriste, pa da sve to obavljamo napolju
ovako kad dodje leto ne zovemo nikog u goste nego se uvaljujemo kad neko pravi rostilj na dvoristu :D

..ove tachkice su po grlu tj mekom nepcu, nazalost..
..moji vrucinu odlichno podnose, samo nikako da ih oshisham, chupavi su za medalju :roll: pa im je kosa mokra posle svakog spavanja i posle 5 minuta napolju..

..inache je i jaksha imao visoku T sa povracanjem i prolivom prvog dana, ali s obzirom da je u kolektivu verovatno je neka gadost koju je vukao onako kao normalnog stanara
iskoristila pad imuniteta da procveta u grlu.. :neutral:
..to su te vrticke kombinacije, dva virusa i tri bakterije istovremeno, ne zna se koji je simptom od chega.. :besna:

..chim ozdrave razgovaracu sa dr o vakcini prevnar ili pneumo, ovo je stvarno besmisleno.. :roll:

Junior je promio tu vakcinu, pa je ipak bio cesto bolestan dok je isao u vrtic. Sada kada je ponovo krenuo, opet je bolestan. Mada mozda mu bas ta vakcina pomogla da se ne iskomplikuje :think:
Dobro si me podsetila da pitam dr da li moze dobiti revakcinu sada dok smo u NS :cmok:

Zene, jel mi rano da pocnem da je ucim da seda na nosu? Skoro 8 i po meseci ima..vidim neko vec stavlja u tom uzrastu, a neko kaze da je prerano..

- - - - - - - - - -

E, i jos jedna stvar, autosediste, trebace nam vece od septembra, jaje joj je ok jos uvek, al za more bi da kupimo AS, taman ce i prerasti jaje do tad...koje savetujete? Ja bi neko od 9-36kg verovatno..

novka, Irina je primila pneumo pa opet svaki cas dobija neki pneumokok :roll:
ja za to krivim onaj hemomicin koji je pila posle vakcine
mi cemo da ponovimo vakcinaciju

- - - - - - - - - -

Zene, jel mi rano da pocnem da je ucim da seda na nosu? Skoro 8 i po meseci ima..vidim neko vec stavlja u tom uzrastu, a neko kaze da je prerano..

to ti je gubljenje vremena
ja moju nisam stavljala,nije ni moja drugarica svoju pa su naucile bukvalno preko noci
mora da bude zrela za to
ovako samo bez veze dzodzi na nosi bez ikakve svrhe
pre 18 meseci je rano
ona dok ne moze da kontrolise nuzdu,dzaba sve

..malopre sam se konsultovala sa drugarom stazistom pedijatrije, dok sam otkazivala dolazak na rodjendan njegovom trogodishnjaku za sutra :(
kaze mi isto - niti su dovoljno mali da bi im znachilo da omashe koju infekciju, niti je uchinak vakcine narochito besan, niti je logichno da sad kad su na pola puta
do prirodne "imunizacije" koja se zavrshava za 6-max12 meseci, a bez preke potrebe u vidu astme, alergija na AB, drugih problema sa organizmom uopshte,
prime vakcine..
..nece da shkodi, kaze, ali nece biti ni od neke znachajne koristi..

..brine me aleksejevo uho, narochito shto ima par nedelja do mora, ne bih bash da ga sa rupom u bubnoj opni vodim u novo mikrobioloshko stanishte..
..drugar kaze - on ne roni i ne skache na glavu i nema zashto da se brinem i nije to kao na slici izlozeno i opasnosti stizu iznutra iz nosa tj eustahijeve tube,
a ne spolja iz morske vode na +35C, ali brinem, ebiga..

Moje bebce, mislim sestra od godinu i 6 meseci dobila je Fras (valjda se tako zove, preko telefona sam slabo razumela) od temperature na moru. Sada je u bolnici u Kotoru i verovatno cu se pokupiti i sutra/prekosutra otici kod mojih, mozda im treba neka pomoc otkud znam.
Nisam znala gde da pitam pa vi premestite pitanje sta vec, ali zanima me da li je i koliko opasno? Ostaju li kakve posledice?
Srednje sestre, brat i ja to nismo imali tako da za to prvi put cujem. Rekli su mi i da je pala u nesvest. Uplasila sam se, iako znam da su moji tamo.

Moje bebce, mislim sestra od godinu i 6 meseci dobila je Fras (valjda se tako zove, preko telefona sam slabo razumela) od temperature na moru. Sada je u bolnici u Kotoru i verovatno cu se pokupiti i sutra/prekosutra otici kod mojih, mozda im treba neka pomoc otkud znam.
Nisam znala gde da pitam pa vi premestite pitanje sta vec, ali zanima me da li je i koliko opasno? Ostaju li kakve posledice?
Srednje sestre, brat i ja to nismo imali tako da za to prvi put cujem. Rekli su mi i da je pala u nesvest. Uplasila sam se, iako znam da su moji tamo.
Имала моја старија од две млађе сестре.
Изгледа страшно, дете се укочи, не дише, нема свесних реакција, било лето када се први пут десило, она непуне 2,5 године, отац и мајка је дословно ставили у судоперу, пустили хладну воду и оним гумено-пластичним усмеривачем воде је поливали по грудима, врату, стомаку, глави(потиљку поготово), леђима....
Дошла себи вероватно за минут, или незнатно више, али ја сам се паралисао од страха.
Убрисали је пешкиром, добро истрљали, оставили тако голу у соби са северне стране куће где је било најмање топло, ћале позвао неког лекара, пријатеља, овај га умирио, а сестра је сат времена касније била ко и пре.
Неколико дана доцније одвели је код неуропсихијатра у покрајинску болницу у НС, рекли да се то дешава понекад у случајевима да се неки делови мозга ,,још нису ускладили" и да ће нестати за неколико година.
После се поновило још који пут, али мислим да после 5. године није имала фрасеве.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/299154-Decji-fras?highlight=fras

imaš ovde nekih odgovora
ima i nekih linkova pa pogledaj nadam se da će sve biti u redu
pozdrav i sve najbolje

Back