Deca 1-3 godine (toddlers)

Meni je pre 3 meseca farmaceut rekao da brufen sirup moze da stoji u frizideru 6 meseci
a ispalo je sad da ne moze
i daj boze da je problem bio u tome...sad ce mm doneti novi

znaci brufen drzite u frizideru ali max mesec dana
eto,mislis trebao bi da zna farmaceut pa mu verujes
sad da se pogledam u ogledalo videla bih odraz curke

Cran, da bi efikasno pomogla detetu mora biti ona smirena.
Ako je tata sa detetom, nema razloga da oboje sede i gledaju u nju.
Bolje da proseta, opusti se...

Sile, procice nju to brzo. Ja ne znam.koju jacinu dajes,
Nama su cepice rekli na 4 sata, a cini mi se i sirupe.
Ne smem ti ja sad napisati da radis nesto suprotno od dr. ali pokusaj nju da posmatras
i uradi onako kako ti mislis da treba. :zag:

Meni je pre 3 meseca farmaceut rekao da brufen sirup moze da stoji u frizideru 6 meseci

Brufen mesec dana, Efferalgan do isteka.

Drzim palceve da je zbog toga i da se sada sto pre spusti :cmok:

Kaze meni muz danas "Da izvadim.medu iz bazena?" a ja mrtva ladna kazem"sto? Pa nisu mu ni usta poplavela! " ahahahahhahahahahaha...
Ja uvek izlazila tek kad poplavim cela ahahah :mrgreen:
Svi se smejali... i ne mogu da veruju koliko sam opustena. Moje drugarice odusevljene.
Mislile su da cu biti bas ono opterecena svacim sto se tice mede...
a ja odavno skontah, sto si opusteniji, bolje je za sve ... i tebe i dete ... ;)

Jao Tsuy
aj ljubimo vas da ozdravite sto pre
pojma nemam sta raditi, nikada nismo imali toliku temp
ne znam sta pametno da ti kazem :(

Ivan je zaspao, popio mleko
a skoro da nista nije jeo danas, nisam htela da ga maltretiram
ceo dan je bio nekako mazan, samo dodje i sklupca se u krilo, 'mazi mama'
nije hteo ni u setnju...

sve bre sastavilo nesto...
ljubimo drugare i ajde da svi ozdravite...

bila sam vec cickava dok je spavala isla da pokupim savete u parkicu
a muz evo ode sad treci put u dezurnu apoteku po nesto...sutra ostajem sama sa njom
sad ima 39 sa 9
dzaba kupanje
dala sam joj opet brufen
rekose nam na 6 ili 7(nisam sigurna) sati po 7 ml
ja joj dala 5 ml opet nakon 5 sati
sta cu,kad ne pada prokletinja
a nece biti bolje draga sve dok ne daju ab...a to je tek sutra popodne,valjda
ne znam vise sta da radim
kaze ona dr nama danas eto,da ne dajem lek kad ne znam sta je,idite,skidajte temperaturu blabla pa sutra vidite sta je
pa hvala ti ono...

irina je ovako ok,prica i gleda pepu prase...pila je sok i jela cokoladu...paradajz...malo vode
sad ce orosal da kupi mm mozda pomogne posto je dehidrirala

- - - - - - - - - -

nije mi ni do cega
sela bih i plakala

- - - - - - - - - -

a mm tako posto je hipohondar,uzme pa serenda u afektu pa posle nikom nista :roll:

Tsy znam kako ti je, te angine su zlo sto se tice temperature.
Ako ne pada dajes na 4 h naizmenicno brufen I eferalgan (sirup ili cepice sve jedno). Max doza brufen je broj ml=1/2 od kilaze, to ako bas ide na 40 ili nedajboye preko. U medjuvremenu tusiraj ili stavljaj obloge sta ste navikli, sta hoce da prihvati...
Na yalost dok ne krene sa ab obicno I ne ide na dole, a I kad popije ume jos danima da potraje, samo ne toliko visoko.
Ono sto mozda moze malcice da pomogne je da joj napravis caj od zalfije ako zna da grglja ili da prskas tantum verde ili propolis, da delujes lokalno na tu upalu.
Nemoj da se opterecujes tom Adom, mi smo do sada imali 3x angina a da nije isao u vrtic...tj ko zna odakle to pokupe.
A da, tako sam isto saznala da angina iako bude sa gnojnim cepovima moye da bude I virusna...

sad da se pogledam u ogledalo videla bih odraz curke

Mišu, kod angine T ide i preko 40 dok ne počne sa antibioticima. Kad ima T nemoj davati slatko, posebno ne čokoladu. Stalno je tuširaj, po 20 min između termina za davanje sirupa. Znaš da sam i ja bila bitke sa anginama, ovo ti je sve moje iskustvo. Budim se u 3 nocu pored deteta kom su noge i ruke kao led i merim T. U trenutku kad je toplomer pokazao 40,3 samo sam ga bacila i zgrabila je, ubacila u kadu i tuširala dok je vrištala. Posle sam zvala hitnu da vidim da li mogu da uradim još nešto, ali oni rekoše to je tako sa anginom. Samo injekcije pomažu, antibiotski sirup to polako rešava, a ti moraš da kontrolišeš T. I moraš je naterati da jede, kako god znaš, bez kvalitetne hrane i nekih suplemenata neće moći da pobedi ove viruse koji kruže. Ako voli ćufte (a svako dete voli), u to ubaci izrendanu šargarepu, beli i crni luk, tikvice, malo mesa, podvaljuj joj šta god možeš, počni sa kozijim mlekom, ukuvaj u griz ili mleveni pirinač pa dodaj neko voće. To su neke moje metode, moja mala ćera je nećejed, mršavica. Zato ona poboljeva više od starije. Ja već mesec dana ujutro dajem domaće kozije, vidim razliku i u opštem štanju i u apetitu.

Ved, jel ti starije dete islo u vrtic kad si rodila drugo?

Jel neko imao iskustva sa tacno dve godine razlikom i da je sama bila sa decom kuci?
Kako sve izvesti?
Novka, kolika je tebi razlika?

Ja vec zamisljam.scenarijo: beba se dernja, hoce da sisa, a mali trci i pravi sou po kuci!!!! :sad2:
Kako ste to izvele?

Kod mene razlika 2 godine i 5 meseci. Nije isla u vrtic jer sam ja bila na trudnickom. Mm ceo dan na poslu, kuca od 200m2. Ko sto znas, zivim u Cg a iz Srbije sam, dakle mama je bila tu prvih nedelju dana, a ondak sam ostala alone. Divno zvuci :) Ovako sam se ja organizovala: Prvih mesec dana sam vise paznje posvecivala velikom detetu. Seka joj je iz bolnice donela poklon i time je kupila zauvek :) Ukljucivala sam nju u sve aktivnosti i nikad, ama bas nikad nisam imala problema sa ljubomorom. Tada sam uzela zenu da jednom nedeljno ocisti celu kucu i tu sam se oslobodila velikog tereta. Kuvala sam kad beba spava a uvece kad one legnu imala sam vremena da budem malo sa mm. On je kupao veliko dete i davao veceru, ja pricala pricu dok je on mazio malu. Najveci je problem bio sto mala nije spavala prvih 6 meseci, budila se po 20 puta i zivot nam skratila :) Ako mozes, posalji Pedju u vrtic, to ce ti mnogo olaksati, ali izaci ces na kraj i ako ne bude isao

čičak, nije mi stariji išao u vrtić
bila mi je mama dobrih mesec dana posle porođaja sa drugim detetom

i ja sam se bojala upravo tihscena koje ti opisuješ
ali trudila sam se da npr imaju siti ritam otprilike
dam starijem da jede i on jede sam (malo i braljavi a ldobro),a mlađeg dojim)
stavim starijeg da spava i uspavljujem i mlađeg
i tako....prođei to,brzo se uhvati ritam

- - - - - - - - - -

tsu, kako je danas beba?

Kod mene razlika 2 godine i 5 meseci. Nije isla u vrtic jer sam ja bila na trudnickom. Mm ceo dan na poslu, kuca od 200m2. Ko sto znas, zivim u Cg a iz Srbije sam, dakle mama je bila tu prvih nedelju dana, a ondak sam ostala alone. Divno zvuci :) Ovako sam se ja organizovala: Prvih mesec dana sam vise paznje posvecivala velikom detetu. Seka joj je iz bolnice donela poklon i time je kupila zauvek :) Ukljucivala sam nju u sve aktivnosti i nikad, ama bas nikad nisam imala problema sa ljubomorom. Tada sam uzela zenu da jednom nedeljno ocisti celu kucu i tu sam se oslobodila velikog tereta. Kuvala sam kad beba spava a uvece kad one legnu imala sam vremena da budem malo sa mm. On je kupao veliko dete i davao veceru, ja pricala pricu dok je on mazio malu. Najveci je problem bio sto mala nije spavala prvih 6 meseci, budila se po 20 puta i zivot nam skratila :) Ako mozes, posalji Pedju u vrtic, to ce ti mnogo olaksati, ali izaci ces na kraj i ako ne bude isao

Ovolika ce razlika da bude i kod mene :heart:

samo sto je meni opusteno, ja zivim sa svekrvom i svekrom
i dok mi deca ne porastu, necemo da se odselimo :mrgreen:

Mi smo poslednjih dana skroz izmenjali dan. Ujutru jede nesto konkretno, pa odemo na kupanjac, kada se vratimo oko 10-11h dobije voce, u 12h mleko, kada ustane jede opet voce ili keks (nesto lagano) pa odemo na plazu, kada se vratimo onda kod kuce jede opet nesto konkretno (to je 18-19h) i u 20h dobija mleko i na spavanjac. Uveo je ponovo mleko u 5h ujutru, ali neka, verovatno ne moze jesti preko dana od vrucine, a mleko ga taman mleko i zasiti a dobije i tecnost. Jedino sto svi sada "rucamo" oko 6-7h uvece. Ali iskreno i nama prija da preko dana jedemo nesto laganije.

joj meni ovo deluje malo "konkretne hrane". od ujutro do uvece ima samo jeda obork a izmedju uzine. ovaj moj bi svisnuo poceo bi peskir na plazi da jede :lol:
inace apetit je u silaznoj putanji zbog pretrpljenog virusa temperature proliva i curenja nosa-sve u tri dana :roll:
tsuy nadam we da je irina danas bolje-nema nisya gore od te je.bene temperature-ja se sva istraumiram.
a jos da mi mm nesto prigovori i da pocne svadja o krivici-tacno bih se razvela. nemoj da te grize savest i da se traumiras-ada verovato nema veze sa tim.

Poslednja izmena:
ma isto
vrtimo se u krug
nego nocas nije bilo spavanja
opet jadna i hrce natekli krajnici opet pa se gusi,pa se probudi,pa kuka,ma uzas
i tako sam celu noc pokusavala da spavam
jutros je vodili na bris i vadjenje krvi,pa isla kod ginekologa i usput kod dr,da mi pogleda grlo jer sam i ja nesto sumnjiva,kasljem i boli me zdrelo :roll:
hiljadu puta je malo faliulo da se onesvestim
popodne nije spavala duze od pola sata,45 minuta tako da sam i ja ostala kratka
sad moram nekako da je odvedem kod dr da vidimo rezultat krvi a toliko mi se vrti da ne znam kako cu
baba je otisla kuci jos u 2,burazer mi na poslu,muz isto
i eto
misim ono
samo sebi ponavljam proci ce,proci ce

a da bude sve jos gore, kad sam isla kod ginekologa,toliko nisam znala de udaram da sam zaboravila da uzmem uput za visegradsku,zbog kog sam ustvari i isla najvise
treba me ubiti majke mi

...cao mamice, nadam se da ste dobro i da ste odmorila od babe dosadne....evo necu mnogo da vas gnjavim,
samo da vam pokazem moju Cupku i odoh:D

...
20062013772-1.jpg
...kupace "dace" smo ostavili na steni i bas nas briga:lol:

..posle shest dana pod AB aleksej od juche pod visokom T.. :roll:
..sutra imamo kontrolu rano ujutru na orl, zivo me zanima shta je sad..
..zali se da ga boli kad jede, ne grlo vec on kaze "zubi", pa mislim da su one jakshine tachkice u pitanju.. :(
..ne da da vidim..
..bemti sve..

..bili na kontroli jutros, orl kaze uho ok, nos, grlo chisti,
ako kashlje kod pedijatra da ga poslusha (ne kashlje inache)
a ako ne kashlje - virus je i procice kako je i doshlo.. :)
..jutros u 6h popio brufen, skochila mu T pred zoru,
od tada na ovamo nema..
..nadam se da je istutnjao svoje, mamicu mu mikroskopsku.. :lol:

Ved, jel ti starije dete islo u vrtic kad si rodila drugo?

Jel neko imao iskustva sa tacno dve godine razlikom i da je sama bila sa decom kuci?
Kako sve izvesti?
Novka, kolika je tebi razlika?

Ja vec zamisljam.scenarijo: beba se dernja, hoce da sisa, a mali trci i pravi sou po kuci!!!! :sad2:
Kako ste to izvele?

..razlika nepunih 16 meseci..
..mm bio tu desetak dana, pa odveo velike na more kad je aleksej imao dvadeset dana..
..tada mi je dolazila mama svakodnevno..
..posle toga dolazila kad je aleksej imao nekih 3-4 meseca tj kad je pocheo da registruje svet oko sebe,
da vodi jakshu napolje ili da se igraju, poshto je aleksej postao chichak-beba, zalepljen za mene 24/7..
..kad je malo porastao, sa nekih 6-7 meseci i mogao i on da se "igra", onda je bilo mnogo lakshe i od tad smo sami.. :)

..najtezi period mi je bio od nekih 13-14 meseci pa do skora, falila mi je samo pishtaljka pa da budem profi krotitelj lavova.. :roll:

..mnogo zavisi od deteta, da je aleksej stariji a jaksha mladji, verovatno bi me tinu-ninu odvela posle par meseci.. :neutral:

Nije me bilo 100 godina. Evo malo da bacim koju sličicu, dok mi Stefke još spava...
Ova je od juče, isprobavale smo kombinacije za vrtić:

A ova je od danas, slikao nas jedan od malih gostiju. Huuuh, samo što sam legla pola minuta da ispravim kičmu, eto nje :) Na kraju smo zaspale obe i probudile se mokre kao miševi :lol:

Poslednja izmena:

Back