Danas sam raskinuo...

Прво, како се ти осећаш издано, а ти си напустио њега?
Ти си констатовао да је он тебе напустио.
Да ли си сигуран или закључак изводиш из тога што није био уз тебе кад ти је био потребан.
Људи су различити. Не реагују сви исто на туђу несрећу.
Него ће да те теши, неко ће да те саветује а неко неће знати како да се постави.
Али то не значи да је овом трећем мање стало. Напротив. Можда је желео да те не узнемирава и подсећа.
Имам пријатеље. И никад их нисам тешила, већ само гурала напред кад сам проценила да могу да наставе. Мене они баш због тога и воле.
Ето.
И то – ја сам био уз њега кад је требало а он ми није вратио услугу је скроз погрешно размишљање.
Знаш због чега ... да се не понављам.

Не можеш о мом односу с људима да изводиш аналогије на основу твог односа с људима.
Ја сам само први констатовао нашу реалност и решио да повучем црту.
Наравно да сам сигуран.
Очигледно је да имамо различит концепт приатељства. (Ти и ја)
Не ради се о враћању услуге већ о ослонцу у животу.
У мом систему вредности пријатељи пријатељима не чине услуге. (потпуно сам сигуран да никад нисам наш однос третирао као скуп узајамних услуга, а још мање о томе писао... Не знам одаке си то извукла. МОлим те да ми не приписујеш своја размишљања.)
Али су ослонци и подршка у животу.
Ако не можемо да се ослонимо на пријатеље, на кога би требало да се ослањамо?
И о каквим се услугама може говорити међу пријатељима?
Но, то није тема ове теме... Нека неко отвори такву ако му треба...

И, неке од вас ће ово можда шокирати, али у овом свету је све мерљиво...

Не ради се о враћању услуге већ о ослонцу у животу.
У мом систему вредности пријатељи пријатељима не чине услуге.(потпуно сам сигуран да никад нисам наш однос третирао као скуп узајамних услуга, а још мање о томе писао...)
Али су ослонци и подршка у животу
Ако не можемо да се ослонимо на пријатеље, на кога би требало да се ослањамо?
И о каквим се услугама може говорити међу пријатељима?
:ok:
Najezim se kad neko objasnjava zasto mu je ta i ta osoba najbolji prijatelj recima:"Zato sto je uvek tu kad mi nesto treba,sta god ga zamolim on mi ucini/uradi."
To nije prijateljstvo,nego bas to sto ti kazes "Razmena usluga"

Nekako mi se cini da sam ja Sizifov dvojnik kad je to u pitanju...
Nije da merim, ali kad je on bio u teskoj situaciji, ja sam bio spreman na sve.
I ucinio sam sve sto je trazio od mene. I vise od toga...
No, dobro...
Sad su se pojavili neki novi ljudi na koje mogu bezrezervno da se oslonim.
Jedino sto me brine jeste da i oni ne odu...

Mislim da previse razmisljas... hehe...
Bez zezanja,zao mi je sto ti je tako ispalo...nije lako.Ali razmisljanjem da se unapred bojis da ce te i ostali prijatelji ispaliti je malo...paranoicno :think: Oteraces ih sam takvim stavom.Uzivaj,pa ako traje-traje,ako ne-ko zna zasto je to dobro!z:)

Mislim da previse razmisljas... hehe...
Bez zezanja,zao mi je sto ti je tako ispalo...nije lako.Ali razmisljanjem da se unapred bojis da ce te i ostali prijatelji ispaliti je malo...paranoicno :think: Oteraces ih sam takvim stavom.Uzivaj,pa ako traje-traje,ako ne-ko zna zasto je to dobro!z:)

Стекла си погрешан утисак.
Не преиспитујем пријатељства већ једно конктетно...
Одавно сам престао да "теорију идеја" узимам као прихватиљиву и до краја логички утемељену...

Стекла си погрешан утисак.
Не преиспитујем пријатељства већ једно конктетно...
Одавно сам престао да "теорију идеја" узимам као прихватиљиву и до краја логички утемељену...

Stekla sam takav utisak zbog ovoga-Sad su se pojavili neki novi ljudi na koje mogu bezrezervno da se oslonim.
Jedino sto me brine jeste da i oni ne odu...
Zato sam rekla da mi deluje paranoicno.Mozda to-bezrezervno i nije tako dobra ideja z:( Ja zaista ne bih mogla da ti garantujem za nekoga u svom zivotu za koga bih mogla reci da mu bezrezervno verujem...Mozda i bih...ali,ne,prosto ne zelim ikome da bezrezervno verujem jer to su ljudi.Sto vise verujes,vise ces se razocarati.Ljudi gledaju samo sebe,neki manje neki vise ali tako je.I to si shvatio na primeru tog tvog druga.Da si mu manje verovao bio bi manje povredjen...Jeste,sad ce neki reci,to nije to,to nije pravo uzivanje u prijateljstvu i statijaznam...ali, ja tako funkcionisem i nisam se pokajala,stavise,potrvrdila sam vise puta da sam u pravu z;) Kazem,dok je lepo lepo je,ali ipak uzmi neke stvari kao rezervu,ko zna kad ce ti dobro doci.

Да, али то не значи да их преиспитујем.
А и тај страх је мање-више тренутан.
Ја безрезервно верујем људима јер верујем да је то природни однос међу нама.

neverovatno je koliki broj ljudi se povrsno veze za druge i bas ih briga kad ti ljudi odu iz njihovog zivota...ponekad bi se divila onome ko to moze´jer sam ja svako svoje "nazovi prijateljstvo" odbolovala i kukala onima drugima za koje sam isto mislila da su mi prijatelji kako je to tuzno i frustrirajuce...Koliko puta treba da mi se desi pa da budem kamen... jednostavno smo valjda mi neki iskreni ljudi takvi rodjeni...Posmatram nekad decu u obdanistu kako su bezazleni, kako su umiljati i kako vas gledaju okicama punim poverenja...pitam se kad nestane taj pogled, sta se desi u coveku pa postane opak, hladan i samo gleda interes...izgleda da jedni druge pocnemo da razocaravamo pa onda dodju drugi i tako se to plete kao neka mreza...ne budi naivna kazu mi, i ja sam nekad mislila da imam prijatelje nema toga... nema a svako to razlicito prezivljava...Zato sve vise mislim da cu da nabavim psa...on te nece izneveriti...mozes ga gaziti tuci terati...prati te i gleda verno i odano...Samo pas ce da skoci i odgrize ruku onome ko se usudi da dirne njegovog gazdu...drugih gotovo i nema...ja sam u belom svetu osetila sta znaci recenica jednog pisca, zao mi je sto ne znam ime..."Kad te ljudi tapsu po ledjima u stvari te dodiruju da bi videli koliko ste meki i zivog vas pojeli"...Sta mislis ima li istine u tome?

jedno je poverenje, verovanje kakogod, a drugo oslanjanje na ljude
to su dve stvari
Наравно.
Зато и имамо градације међу доносима.
Smatras da je prirodan odnos medju ljudima da jedni drugima bezrezervno verujemo?Hm,pa onda potpuno suprotno gledamo na te stvari tako da ono,moje savete verovatno neces prihvatiti:)

Слушам ја људе кад ми нешто кажу...
Не усвојим увек али задржим у сећању...

Pa dobro,to je lepo neg ono,prilicno razlicito gledamo na te stvari tako da smatram da bi trebao da radikalno promenis neke svoje stavove kako bi prihvatio neke moje savete...Jesam zapetljala a?z:) Hm... A ne treba da se menjas jer si to ti,s tim stavovima,prilicno dobrocudnim rekla bih i mozda bi i bilo steta da gledas na to kao ja z;) Samo kazem,manje bi bolelo.Ali,mozda nekog i treba da boli da bi shvatio,nekog nikad nece boleti jer ce imati srece,nekog nece boleti jer se unapred pripremio za tu mogucnost...Razliciti smo i to je bas lepo.Bar meni.Da sam na tvom mestu samo bih mozda pokusala da raschlanim s kim kako mogu,sigurno ne verujes SVIMA isto i ne poveravas se svima isto...I onda ako se zeznes u proceni,j*bg,nauchio si z:)

Mene je drugarica "napustila" tj, napustila je sve prijatelje zbog osobe sa kojom je bila u vezi 4 meseca a sad su se uzeli..a druzile smo se od 16-te godine. MEni je to tuzno, ali tuzno mi je zbog nje. Tuzno mi je kakva je to osoba postala...

Nema tu merenja, ko je vishe ulagao, ko manje...ljudi odrastaju, razvijaju se...utichemo jedni na druge i menjamo se...i to utiche na nashe odnose i opstanak veza.
I cipele kad ih prerastesh - odbacish ako su postale tesne i zzuljaju...surovo poredjenje, ali ne u smislu da zzelim prijateljstvo uporediti sa cenom cipele.

Ima puno konstanti u nashim zzivotima. Jedna je prijateljstvo. A akteri se menjaju...
I za svaki medjuljudski odnos je potrebno najmanje dvoje...dakle...ponekad mislimo da smo puno davali...i jesmo...puno soli zzednom...a to ne vidimo dok josh boli.
Kad prodje tuga sedi i sagledaj stvar realno a ne subjektvno...puno chesh nauchiti o sebi, o drugima i imachesh lepo uspomenu na prijatelja. Koji je to bio sve do trenutka kada je to prestao biti. I tu chinjenicu treba poshtovati.

P.S. Samosazzaljenje je najdestruktivnija stvar u takvim situacijama. Unishtava lep iz proshlosti, sprechava uvid u realnost i izvlachenje pouke koja nas chini boljim.
potpisujem.

Mene je drugarica "napustila" tj, napustila je sve prijatelje zbog osobe sa kojom je bila u vezi 4 meseca a sad su se uzeli..a druzile smo se od 16-te godine. MEni je to tuzno, ali tuzno mi je zbog nje. Tuzno mi je kakva je to osoba postala...

Uglavnom je to situacija kod zena.Vecinom to i jeste razlog zasto napustaju dotadasnje drugarice,zbog decka.Haha kako je to tuzno...E zato ja i volem muskarce z:)

Back