Danas sam raskinuo...

@Dijenek

Oprosti što pitam ,zar se ne može više ništa učiniti?
Recimo do pre neki dan sam bila u sličnoj situaciji povredio me je gest jako dobrog prijatelja,i prekinula sam prijateljstvo odmah rekla mu da preko toga nemogu preći...i prošlo nekoliko dana,izvinio se ,bilo mu je žao ,bilo je i meni što prijateljstvo gradiš ciglu po ciglu kao poverenje i odjednom ga jedna stvar sruši,no nisam mogla, rekla sam da opraštam sve da nemogu ga izbrisati iz života da smo ljudi, da možemo pogrešiti...

@Dijenek

Oprosti što pitam ,zar se ne može više ništa učinti?
Recimo do pre neki dan sam bila u sličnoj situaciji povredio me je gest jako dobrog prijatelja,i prekinula sam prijateljstvo odmah rekla mu da preko toga nemogu preći...i prošlo nekoliko dana,izvinio se ,bilo mu je žao ,bilo je i meni što prijateljstvo gradiš ciglu po ciglu kao poverenje i odjednom ga jedna stvar sruši,no nisam mogla, rekla sam da opraštam sve da nemogu ga izbrisati iz života da smo ljudi, da možemo pogrešiti...

Što bi rekli, pojela si svoje gov.no...

@Dijenek

Oprosti što pitam ,zar se ne može više ništa učiniti?

Mislim da cu i ja tako odreagovati ako mi se javi.
Sta cu kad sam popustljiva p.ckica...
Ja sam mu rekao da sam razocaran ali da cu razgovarati s njim ako to bude zeleo...
Ali, s moje strane je gotovo ako se on ne javi...

Što bi rekli, pojela si svoje gov.no...

Nije bas tako...treba oprostiti,ne znam sta moze biti tako strasno,pa ne oprostiti coveku...
Neke stvari ne mozes zaboraviti...ruzne i lepe,pa ako je vise lepih...nema nista od teranja inata,a obe strane su povredjene...uvek sam spremna da se izvinim,ako sam ja pogresila,ali i da oprostim i prva pridjem,iako nisam kriva,bas zbog tih stvari koje smo "imali"...ovo vazi i za ljubav i prijateljstvo...

Ja sam pre godinu i po raskrstila sa najboljom prijateljicom i nije mi zao. Trebalo je odavno, ali ja mogu da podnosim kao magarac da me neko 'ebe u zdrav mozak, dok mi ne pukne film, e onda je gotovo za sva vremena. Pokusavala je ona da izgladi stvar, ali kad ja presecem, povratka nema.
Vise ne verujem bezrezervno u prijateljstvo.

Poslednja izmena:
Nije bas tako...treba oprostiti,ne znam sta moze biti tako strasno,pa ne oprostiti coveku...
Neke stvari ne mozes zaboraviti...ruzne i lepe,pa ako je vise lepih...nema nista od teranja inata,a obe strane su povredjene...uvek sam spremna da se izvinim,ako sam ja pogresila,ali i da oprostim i prva pridjem,iako nisam kriva,bas zbog tih stvari koje smo "imali"...ovo vazi i za ljubav i prijateljstvo...

Naravno, ali zavisi šta je u pitanju...tj. razlog zbog kog je prekinuto prijateljstvo...

Mislim da cu i ja tako odreagovati ako mi se javi.
Sta cu kad sam popustljiva p.ckica...
Ja sam mu rekao da sam razocaran ali da cu razgovarati s njim ako to bude zeleo...
Ali, s moje strane je gotovo ako se on ne javi...

Nemoj da gledaš na način da si popustljiv,svi znamo gadno pogrešiti,tebi je loše,verojatno je loše i njemu,to je dovoljno da se pomirite ako je krivica kod njega i reče ti izvini nemoj se misliti ,oprosti mu,olakšanje koje dolazi kasnije ne može se ničim meriti,srećno..

imao sam slicnu situaciju, ******, bude trulo, pa prodje ko i sve...

ko sto rekose pametni(ji) ljudi u odnosima sa ljudima nema garancije... a ti daj koliko mozes, koliko osecas da treba, da tebi bude mirna savest, a druga strana... naci ce i oni svoj put... ponekad treba i omeriti postupke i ispasti ker, izgleda, da bi te ljudi vise cenili... nem pojma...

Nema tu merenja, ko je vishe ulagao, ko manje...ljudi odrastaju, razvijaju se...utichemo jedni na druge i menjamo se...i to utiche na nashe odnose i opstanak veza.
I cipele kad ih prerastesh - odbacish ako su postale tesne i zzuljaju...surovo poredjenje, ali ne u smislu da zzelim prijateljstvo uporediti sa cenom cipele.

Ima puno konstanti u nashim zzivotima. Jedna je prijateljstvo. A akteri se menjaju...
I za svaki medjuljudski odnos je potrebno najmanje dvoje...dakle...ponekad mislimo da smo puno davali...i jesmo...puno soli zzednom...a to ne vidimo dok josh boli.
Kad prodje tuga sedi i sagledaj stvar realno a ne subjektvno...puno chesh nauchiti o sebi, o drugima i imachesh lepo uspomenu na prijatelja. Koji je to bio sve do trenutka kada je to prestao biti. I tu chinjenicu treba poshtovati.

P.S. Samosazzaljenje je najdestruktivnija stvar u takvim situacijama. Unishtava lep iz proshlosti, sprechava uvid u realnost i izvlachenje pouke koja nas chini boljim.

Poslednja izmena:

Back