Da sam ja "neko"

У Србији се ни наставници сами не труде да врате власт (ауторитет) у своје руке. На протесту након трагедије у Београду окупило се 50 (педесет) радника у просвети.
Okupili smo se u gradovima po Srbiji,nismo mogli svi putovati za BG.

Општу обуставу рада у просвети је требало спровести па макар се до септембра не држала настава!

САмо за просвету ... :confused: ... па они су најмање криви, у школи се само манифестује сва исквареност, друштва, породице, преко деце...

...када се окрече школе у жуто, да се на улаз ставе огромне вазе са шарним цвећем... :zaljubljena: ...

Poslednja izmena od moderatora:
САмо за просвету ... :confused: ... па они су најмање криви, у школи се само манифестује сва исквареност, друштва, породице, преко деце...

Ако се то поправи ето нам темеља за будућност.

п.с. Њих убијају а не грађевинске раднике.

3. ukinula bih redovno ocjenjivanje, a uvela završne provjere znanja na polugodištima ( ko ne zadovolji morao bi pohađati dopunsku nastavu)
To su već studije, deca ne mogu toliko da pamte i shvate...
Ja bih ukinuo bilo kakve obaveze dece u osnovnoj školi, kući. Kao u Engleskoj. Gradivo mora da bude takvo da može
da se prođe, bez obaveza kući. kao u Engleskoj.

To su već studije, deca ne mogu toliko da pamte i shvate...
Ja bih ukinuo bilo kakve obaveze dece u osnovnoj školi, kući. Kao u Engleskoj. Gradivo mora da bude takvo da može
da se prođe, bez obaveza kući. kao u Engleskoj.

Да сам ја "Неко", не би било градива за образовање ни 50%, а васпитања којег има 5%, било би 100% од 6. до 19. год.

Та деца када добију децу, друга генерација ће бити самоваспитана, а тек онда повећати градиво образовања.

Џаба образовање, без васпитања

Али видимо Г-дине Фехмиу, да Вам добро иде, чим сиротињу терате да гласа, а то увек изроди наредног диктатора, деспота или тиранина, ако умете да гледате у разлике при удварању руљократији ... :hahaha:

Гдин. Фехмиу је само просечан грађанин ове исподпросечне земље.

п.с. ОБРАЗОВАЊЕ а не прапорци и мистицизам. :hvala:

Да сам ја "Неко", не би било градива за образовање ни 50%, а васпитања којег има 5%, било би 100% од 6. до 19. год.

Та деца када добију децу, друга генерација ће бити самоваспитана, а тек онда повећати градиво образовања.

Џаба образовање, без васпитања
Pa da, u Engleskoj su lake osnovna i srednja, tek na faksu moraš da učiš, a postdiplomske su nemoguće teške.
Kod nas izgleda obrnuto ČP

Pa da, u Engleskoj su lake osnovna i srednja, tek na faksu moraš da učiš, a postdiplomske su nemoguće teške.
Kod nas izgleda obrnuto ČP
Pa nasi studenti iskoce u masi dobrog obrazovanja u engleskoj, a nasu decu cekaju ispred fakulteta da im daju stipendije...verovatno je obrnuto....sto neko uvodi u Srbiju....neki strucnjaci koji pozivaju decu da uzmu oruzje....

1.vratila bih autoritet nastavnika
2.zabranila roditeljima da komentiraju i da se miješaju u stručni rad nastavnika (metode rada, ocjenjivanje) jer ima ko o tome vodi računa (zamisli da mi nastavnici komentiramo kako oni obavljaju svoje poslove)
3. ukinula bih redovno ocjenjivanje, a uvela završne provjere znanja na polugodištima ( ko ne zadovolji morao bi pohađati dopunsku nastavu)
4.učenici bi dnevno imali najvise 3 predmeta ( blok časovi)
5..bile bi obavezne tuš kabine uz sale za Tjelesni odgoj
6.za vrijeme malih i velikih odmora obavezno bi dežurni učenici birali i puštali muziku
7.časovi bi trajali 40 minuta, a veliki odmor 30
8.. ukinula bih sve viber i ine grupe roditelja odjeljenja
9.zabranila bih učenicima unošenje mobilnih aparata u učionice (ormarići, pa odložiti)
10.uvela obavezujuće posjete pozorišnim predstavama
11.u osnovnim školama uvela bih video nadzor u učionicama, na hodniku, u wc-u sem u kabinama
12.u osnovnim školama obavezne radne uniforme (kecelje ili nešto drugo po izboru djece)
13.svi učenici bi išli na ekskurzije (finansijski brinu Ministarstvo za obrazovanje, kulturu, soc.skrb i lokalna zajednica/Općine te najmanji dio roditelji)
Da li su ovi predlozi od 2 pa nadalje nacin vracanja autorita ili odvojene stavke?
Kako bi vratila autoritet nastavniku?
Da li to znaci da je nastavnik imao autoritet pa izgubio?

A sta sad tebi kao nije jasno?
Daj svoj predlog .
Nije mi jasno kako vratiti autoritet. Koje ideje imate.
To je kao da kazes, nahranio bih gladne u africi. Iskorijenio bih nasilje i slicno. Kako?
Roditelji isto govore. Djecija prava su nam oduzela autoritet.

Ja u to ne vjerujem. Ili znas ili ne znas da gradis autoritet. Kako roditelj, tako i nastavnik.
Kroz citavo osnovno i srednje skolovanje, mi smo imali svega nekoliko nastavnika/profesora koji su znali da se nametnu svakoj generaciji. I djake je bilo stamota da im smetaju, da budu kritikovani. I ti ljudi nisu ni tukli, ni slali da klece na kukuruzu, ni izbacivali. Jesu razmjestali po klupama djake i to u osnovnoj. I opetsa istom tom djecom si imao druge kojima su mast vadili.

Danas se sve vise oslanjamo na strucnjake. Treba da se uvede vise pedagoga, vise psiholova...sve to porucuje da nastavnik nije strucan. A strucan je. Nastavnik treba da vrati samopouzdanje. Da smije da djeluje. Zasto bi nastavnik odgovarao u ponoc u nekoj viber grupi. Koji strucnjak treba ovoj uciteljici koja je tokom ovog zlocina malisanima rekla da traje neka vjezba i odvela djecu u park, pored kolona hitnih i policije, gdje su djeca nesvjesna desavanja sacekala roditelje.
Toj zeni, koja tu djecu voli kao rodjena majka, koja voli svoj posao, ne treba strucnjak.

Neophodno je prekinuti rak ranu prosvete a to je stranacki kadar u rukovodstvu. Koliko ce nastavnika doci u bg 26. pod rpijetnjom otkazom?

Nije mi jasno kako vratiti autoritet. Koje ideje imate.
To je kao da kazes, nahranio bih gladne u africi. Iskorijenio bih nasilje i slicno. Kako?
Roditelji isto govore. Djecija prava su nam oduzela autoritet.

Ja u to ne vjerujem. Ili znas ili ne znas da gradis autoritet. Kako roditelj, tako i nastavnik.
Kroz citavo osnovno i srednje skolovanje, mi smo imali svega nekoliko nastavnika/profesora koji su znali da se nametnu svakoj generaciji. I djake je bilo stamota da im smetaju, da budu kritikovani. I ti ljudi nisu ni tukli, ni slali da klece na kukuruzu, ni izbacivali. Jesu razmjestali po klupama djake i to u osnovnoj. I opetsa istom tom djecom si imao druge kojima su mast vadili.

Danas se sve vise oslanjamo na strucnjake. Treba da se uvede vise pedagoga, vise psiholova...sve to porucuje da nastavnik nije strucan. A strucan je. Nastavnik treba da vrati samopouzdanje. Da smije da djeluje. Zasto bi nastavnik odgovarao u ponoc u nekoj viber grupi. Koji strucnjak treba ovoj uciteljici koja je tokom ovog zlocina malisanima rekla da traje neka vjezba i odvela djecu u park, pored kolona hitnih i policije, gdje su djeca nesvjesna desavanja sacekala roditelje.
Toj zeni, koja tu djecu voli kao rodjena majka, koja voli svoj posao, ne treba strucnjak.

Neophodno je prekinuti rak ranu prosvete a to je stranacki kadar u rukovodstvu. Koliko ce nastavnika doci u bg 26. pod rpijetnjom otkazom?
Autoritet se stiče određenom autonomijom prosvetnih radnika, ako smo primorani zakonom da primenjujemo nešto što smatramo nepotrebnim, neusklađenim, onda i nemamo autoritet da to menjamo, što svi koriste ili zlooupotrebljavaju .

Autoritet se stiče određenom autonomijom prosvetnih radnika, ako smo primorani zakonom da primenjujemo nešto što smatramo nepotrebnim, neusklađenim, onda i nemamo autoritet da to menjamo, što svi koriste ili zlooupotrebljavaju .

Autoritet se stiče borbom za slobodu.

Najslobodniji jčovek je najkreativniji čovek

Počni da misliš na taj način

Back