~~~~~~~~~~
Da, znam da ima rupa, ali vidiš da Kosmos želi da uđe u ravnotežu, a mi ga činjenjem uvodimo u samo još veću entropiju (teorija haosa):
Kosmos = (dobro 1) + (dobro 2) + [(dobro 3) + (dobro 4)] + (dobro 5)... + (dobro n)
Nebitno kako se rasporedjuje (npr. više dobrog u neki podskup) i u kojim kvantitetima, zato se kaže :
" ...Svet je onakav kakav Jeste..."
, dakle ne možemo elemente skupa od 1do n prikazati kao loše, jer i mi smo sačinjeni od tih komponenti, zato ih nazivamo samim po sebi dobrima (tradicija shvatanja), mada oni u suštini su takvi kakvi jesu ni dobri ni loši, ali pošto smo svi od njih sačinjeni kažemo simbolički da su to "dobra".

Dobro

si napisala, kada ne bi postojalo i kada bi zanemarili individualno i opšte. Ali Ono postoji. Ako je usklađen put akcija individualnog dobra sa opštim dobrim tada imaš preduslov za harmoniju. Tada su ti "dozvoljenije" akcije ( [+/-dobro] u podskupovima), ali, ukoliko to samo radiš na individualnom planu onda je "?" (Zato se npr.političari izdaju za "opšte" , a ne za "individualno" ???)
Još veća kvaka nastaje kada u tim zamešeteljstvima operacija (+/- dobro, tj.prebacivanjima), nije održiv ni koncept individualnog ni opšteg, tada iz suda-1 (podskup) ne curi tamo gde želimo u sud-2, već se odliva na treću stranu u sud-3, gde nije bilo planirano (kratkoročni profiti).
Sa tim "opštim" se mučila Religija suštinom svrhe, dok danas Nauka samo pobrojava formom, neki pojedinci se muče i dalje sa "individualnim".